Уважаеми съфорумници!
За пореден път виждам как се поддаваме на манипулативния ефект на т.нар. "свободни медии".Автора(или по-точно човека копирал, изплагиатствал тази тема) ни е подхвърлил въдицата, и ние започваме да кълвем!Аз си позволих по-рязък тон с въпросната персона, и му наложих забрана.Заотваряха се теми за цензура, Исянкар ми пише за свобода на словото, и за европейски ценности.
Позволявам си да ви ангажирам вниманието с мнението си.
Значи всичко според мене идва от ценностната система на индивида.Когато населението живее в условия на икономическа криза, кукловодите търсят начин да отвлекат вниманието на хората от истинските проблеми, и измислят несъществуващи.Това може да бъде по много причини, но аз подозирам, че се прави за да се прикрие некадърността на управляващите.Значи пищи Яне, пищи Волен, и народа писва след тях! И кукловодите не страдат от никакви скрупули! Намират за нормално да обидят цяла една етническа група, и да насадят страх, и омраза в друга група! И тези страхове, разделения се пренасят тука.Спонтанната ми емоционална реакция беше забрана за фотакиев.Не съжалявам за това си решение, и заставам зад него.Съжалявам, че си позволих некавалерски изрази, и поднасям извинения на посетителите на сайта.Търсенето на врагове е стар комунистически похват, и е колкото грозен, толкова и долен.Да се забраняват такива крадени статии(които междувпрочем са цитати от статии, и е възможно да са извадени от реалния им контекст) не е нито демократично, нито красиво.Но да се спами с намерение да обиди цяла една група от хора, простете ме, но не толерирам такова поведение.Не познавам нито Братя Юзеирови, нито хората от Рибново, но самия аналог е обиден, самото заглавие е обиждащо за хората от Рибново.Спомням си други теми със странни заглавия: "Доколко исляма промива мозъци", "Не се заблуждавайте-Аллах нищо не прощава", и т.н.Един човек със нормална ценностна система би помислил преди да напише такива заглавия.А ако е помислил, и все пак ги пише, и публикува...този човек за мене е или глупав, или непочтен.Всички, които съм забелязал да налагат мнения, тези, и истини за помаците заявяват много авторитетно, че се занимават със академична дейност-кой историк, кой демограф-значи не са глупави! Сега се чудя в кое да се усъмня в тяхната почтеност, или в тяхната добронамереност?
Лека вечер, и да бъдем добри, и умни!