Български > История
Истината за Батак ?!?
abc:
--- Quote from: teo on November 10, 2009, 05:23 ---А и кой батакчанин не би заровил костите на роднини и близки?
--- End quote ---
Който го няма. Чиято фамилия е изтрита.
Когато се заговори за Батак ако може да се говори за възмущение което ме хваща, то не е към помаците.
А последна дума... Надали ще бъде на хората от села и паланки. По целия свят това са историците.
musov:
--- Quote from: abc on November 10, 2009, 08:53 ---По целия свят това са историците.
--- End quote ---
Много историци са опровергали измислиците - 3000 помаци, 6000 убити... Тук става въпрос за Устна традиция, която аз само написвам във форума. Спестете си личните нападки срещу мен. Който иска, може сам да провери достоверността, освен това тази теория е подкрепена и от още няколко книги!
abc:
Устната традиция става за форум и мегдан, но за да придобие тежест трябва да влезе в книга, написана от историк.
Науката е плява само за неуките.
musov:
--- Quote from: abc on November 10, 2009, 09:44 ---Устната традиция става за форум и мегдан, но за да придобие тежест трябва да влезе в книга, написана от историк.
Науката е плява само за неуките.
--- End quote ---
Устната традиция е преди 100-150 години. Освен това се разказва не само в едно села, а във всички. Рано или късно ще влезе и в книга. Тук във форума е мястото да споделяме каквото знаем, и точно това правим.
abc:
Така е и устната традиция при индианците. Рано или късно ще влезе в книга, но зависи дали за история или за митове и легенди.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version