Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (95/240) > >>

isa71:
Наименованието "египтяни" за народ, сроден или част от циганите, се появява на Балканите през XIII-XIV век. Техният произход не е добре изяснен. Според една от теориите агуптите са потомци на циганско племе, които претендират, че са дошли на Балканите от Египет. Според друга по-малко разпространена теория агуптите са потомци на египетски войници, които дошли на Балканите през 4 век. Някои автори свързват произхода им с областта Малък Египет, локализирана в Пелопонес или Мала Азия. Една от хипотезите за тях е, че те представляват по-късна вълна в циганските преселения към Балканите и Европа[2].
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%8E%D0%BF%D1%82%D0%B8

Сидхарта:

--- Quote from: Hadj on February 25, 2010, 18:49 ---   Няма ли кой да защити мургавите помаци какъвто съм аз.

--- End quote ---
Яз веднага ще те защитя-според моите скромни наблюдения обаче по този край преобладаващи са тези расови белези руса -светла коса и бяла кожа-всички които познавам от там са такива-та явно сте малцинство мургавите-но виж сред българите християни има много повече мургави не се коси.

Hadj:
 А Мехмед от турския сериал като го гледав по-бял от мен -сигурно и турците са "потерчени"

Сидхарта:

--- Quote from: Hadj on February 25, 2010, 19:46 --- А Мехмед от турския сериал като го гледав по-бял от мен -сигурно и турците са "потерчени"

--- End quote ---
Ти па Хадж, много ясно, та нали кажа че си мургав-ама той е турчин.
Историята на турският народ е много интересна -може да се обясни и това защо има руси ора ама нали ние говорим за помаците аркадаш все пак.
В историята на Османската империя има безброй свидетелства за приемането на исляма и приобщаването към турският народ на не само балканци-сърби българи албанци -но и унгарци та даже немци и поляци както и в следствие на войните хиляди роби пак от тези страни оставят дири.Пък и тюрките са различни и историята им също е много интересна.

Hat:

--- Quote from: Hadj on February 25, 2010, 18:49 ---   Няма ли кой да защити мургавите помаци какъвто съм аз.

--- End quote ---
Спокойно приятелю Хадж при нас казват,че черната боя е по скьпа.Хората с тен, като теб са по устойчиви на болести и имат по уравновесен тип нервна система и за твое спокойствие това е научно доказано.Чел сьм някаде ,   че холандците и германците дори дават приоритет на хората от"скьпата черна" боя в дьржавите си за да магат да оплождат женските им което помагало за  опресняване на генетичният материал на нацията.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version