Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (17/240) > >>

Hadj:
   Аз предлагам да оставим  с добро Петя и Боян.Щом са убедени в теорията за насилственото налагане на исляма  нека си вярват хората.Тъй като тази теория сме слушали хиляди пъти-та книги ли няма написани,та филми ли,та конференции ли та какво ли не още. Някой от нас искат да чуят и други теории.Накрая всеки търсейки истината може да  изгради мение за своя произход.Пък в крайна сметка нали уж всички сме помаци а с  тези които не се чувстват такиава имаме обща родина и сме я бранили и ще я  браним заедно.

muti6:

--- Quote from: Hadj on December 11, 2009, 13:48 ---   Аз предлагам да оставим  с добро Петя и Боян.Щом са убедени в теорията за насилственото налагане на исляма  нека си вярват хората.Тъй като тази теория сме слушали хиляди пъти-та книги ли няма написани,та филми ли,та конференции ли та какво ли не още. Някой от нас искат да чуят и други теории.Накрая всеки търсейки истината може да  изгради мение за своя произход.Пък в крайна сметка нали уж всички сме помаци а с  тези които не се чувстват такиава имаме обща родина и сме я бранили и ще я  браним заедно.

--- End quote ---
Първо трябва да разберем самите себе си, за да сме адекватни, и тогава ще ни е по-лесно да разберем чувствата на другия.
Да изразяваш чувствата си към някого, каквито и да са те, е признак на уважение към човека, с когото контактуваш, а умението да го правиш и съответно с готовност да възприемаш тези на отсрещната страна непредубедено, показва нивото на освободеност.

petq:

--- Quote from: Hadj on December 10, 2009, 18:19 ---     Петя,аз не познавам цецо от Селча.Ама ти го питай той чувал ли е за писателя Николай Хайтов който е живял във вашия край и имаше доказателства че хора от Селча са учавствали в баташкото клане.Не са ли пазили  по онова време спомена за потурчването.Пък и друго го попитай-Колко смесени бракове имат с турците от съсдните села-Фотен и Стоманово.Така че ако някога са били  "чисти" българи сега се се измарсили омешили са  се с турци.

--- End quote ---
Сигурно е чувал за Хайтов,пък ти,ако имаш доказателства за участието на хора от Селча в клането,дай ги.Аз дололкото знам помаците от смоленския и девинския край в Батак не са клали,а по скоро са помагали на батачани при самото клане и след това.Смесени бракове има навсякъде и в това няма нищо лошо,според мен.Не е срамно да се ожениш за туркиня или омъжиш за турчин,срамно е да си роден и да живееш в България,а да се турчееш.!Цецо от Селча каза, че сайтът без него се е скапал!

Metka:

--- Quote from: petq on December 11, 2009, 16:49 ---срамно е да си роден и да живееш в България,а да се турчееш.!

--- End quote ---

- Глупости!
Има даже българи които считат турците за братя.
Сега е времето когато е срам и позор да отричаш твоя род, устната му традиция спомени..
Срам е да премълчаваш унижението на родителите си по време на комунизма и Възродителният процес.
Срам е да премълчаваш факта ако родителите ти са се възползвали и са репресирали други невинни хорица.
Срам е да знаеш че родителите ти са били агенти на ДС и не са потърсили прошка.
Макар че децата не носят отдговорност за деянията на родителите си, но родителите носят одговорност за поведението на децата си.
Срам е да си това което всъщност не си и нагло да твърдиш че и други са това което не си ти.

abc:
Ехааа. Браво.

Петя, много лежерно я караш. Не е срамно като живеещ в България да се турчееш ако си турчин. Все пак исторически показано е, че българите през различни периоди са били по-лоялни към някой друг. Сърбеели, гърчеели, руснаците са били бащици, германците и немците също. За Метка обаче всичко свързано с положително представяне на българите и България е акано. Онзи ден си поиграх да прочета постовете му 3 зтраници назад. Няма добра дума. Аз признах пред Субиги, че харесвам Инджи и Назлъ а те са туркини. Метка пише поетично, с патос и допускам помага на чужди постове, но не съм сигурен. Не пропуска обаче да покаже "любовта" си към християните ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version