Български > Дискусии

Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата

<< < (5/139) > >>

Dilmana:

--- Quote from: abc on February 24, 2010, 11:32 ---Дилмана гледа едностранчиво и тенденциозно сякаш.
А Хелзинския малко я кара - вервайте ми оти съм казал.

--- End quote ---
а abc малко я  кара през просото и то не "сякаш", ами ачик. И на въпрос има ли дискриминация казва -"има я, вервайте ми "оти съм казал", нищо че не ми е много ясно какво е това дискриминация."

Сидхарта:
Уважаеми съфорумци-не искам да се повтарям, но прекрасните и хармонични междуетнически отношения които кипят тук, може и без конкретни доказатерства да ги видиш-просто някой уважаван журналист, трябва да отиде сам в някой по специфични квартали на по големите ни градове ,особено вечер.
Аз твърдо вярвам в добрите отношения между различните етноси по нашите земи- не съм скептик а напротив оптимист съм.

abc:
Не знам защо  е това старание да се усетим като персони губещи ценното ти време. Нашата логика е, че отстрани живота е розов, че не е хубаво да си по-вярващ от папата и по-мюсюлманин от мюсюлманите. В някаквото село живеят реални хора. Не става въпрос за единичния случай, а за системни денонощни отношения, които при четене по диагонал няма как да бъдат забелязани. Мисля си обаче, че ако президента Обама ми отговаряше, нямаше да повнори н на брой пъти как му губя времето. Какво е дискриминация ние тук, ехо, махаме ви от далечните Балкани вервайте ми знаем. Радваме се, че сте прочели некой речник и се стараете да ни просветите. Прощавайте пак, че ви губим времето, както и реципрочно вие нашето, но не ни поучавайти от гледната точка на бял колонизатор от далечна страна. Желая ви от сърце да живеете живота на българите от тъпото и невзрачно за вашата висота село Мечка, пък това да употребите дежурните лозунги за нацисти, националисти, атака и прочие.

Крив ви е аршина комай Дилмана. Има нещо, но не знаем още какво... Прекалено лична е каузата. Поздрави от тъмните Балкани.

Dilmana:
До модераторите във форума – във връзка с изключването на форумци
Приятели, оценявам тежката задача, с която сте се нагърбили и ви желая успех.
 Не забравяйте, че поради половин век комунистическа диктатура и съветизация на България, съпровождани с лъжи, манипулации, пропаганда и злоупотреба с историческите факти на мнозина у нас - били те българи, били турци, руснаци, евреи или помаци им липсват и знания, и култура за водене на спор, и най-вече главите ни на всички са пълни с пропагандни и идеологически клишета. Само че интернет предлага нещо невероятно - предлага възможността да спорим и да оборим спокойно, с факти и доказателства клишетата и лъжите.
Е, затова се искат две-три неща от спорещите – на първо място време, искат се и солидни познания, иска се и култура на водене на спор. В последното влиза умението да изслушваш противника и да не се обиждаш и сърдиш, че някой не мисли като теб, а да се опиташ да го пребориш с познания и логика. (следва)

Dilmana:
Понеже поради липса на време не следя форума, досега избягвах да вземам участие в спорове кой кога и за какво е изхвърлен или защо му е изтрито мнението. Но в случая с Пламен Пасков, който бе изключен веднага след спор с мен, не мога да остана безучастна.
Не съм съгласна с вас да го изхвърляте от форума без да посочите конкретно кога, къде и с какво Пламен Пасков е нарушил правилата на форума и без да му дадете думата, за да се защити. Това не е демократично. Аргументи от рода „изхвърляме те, защото еди-кой си се обижда и не ще да пише заради теб” не са аргументи.
Това е израз на безсилие - изхвърляте инакомислещи като Пасков от форума, вместо да ги накарате с разумни аргументи да преосмислят позициите си.Това категорично не е в полза на вас самите..

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version