Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (3/678) > >>

fotakiev:

--- Quote from: neru on July 03, 2010, 11:43 ---Мюфтия призова мюсюлманките да спазват закона

Районният мюфтия в Кърджали Бейхан Ахмед се обяви против претенциите на български мюсюлманки да се снимат за новите си лични документи забрадени по ислямския канон, предаде БГНЕС.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6446&sectionid=2&id=0000404

--- End quote ---
Евала!Имало и трезвомислещи....

muti6:

--- Quote from: fotakiev on July 03, 2010, 13:56 ---Евала!Имало и трезвомислещи....

--- End quote ---
Fotakiev,
Мисленето ти е много модерно-европейско.Машаллах!!До колкото ми е извстно и жените-християнки трябва да слагат забрадка-покривало когато влизат в църква за молитва!!!За това сте на този хал,защото изопачихте и вашата религия.Сега си берете плодовете.Да ви е сладко!!!

Rasate:

--- Quote from: muti6 on July 03, 2010, 17:30 ---Fotakiev,
Мисленето ти е много модерно-европейско.Машаллах!!До колкото ми е извстно и жените-християнки трябва да слагат забрадка-покривало когато влизат в църква за молитва!!!За това сте на този хал,защото изопачихте и вашата религия.Сега си берете плодовете.Да ви е сладко!!!

--- End quote ---

Аз съм за демократичността-всеки да се носи както си иска,но има едно но-всеки човек трябва да жертва част от личната си свобода в името на общото благо и правилата иначе ще настъпи анархия и хаос-например аз искам да управлявам личният си автомобил нон стоп с 220 км,но в името на общото благо съм ограничен от определени правила и ако ги неспазвам ще се наложат санкции-друг пример-по летищата въведоха така нар.голи скенери-те също противоречат не само на етиката,но на корана-според който само мъжът трябва да вижда жена си-значи тълкувайки корана трябва жените да си седят в къщи и да не пътуват в странство.Второ България е поела ангажименти пред Е.С. за изготвяне на документи с биометричните днни-за да се нарекат биометрични данни всички показатели на даденото лице трябва да са налични-т.е. трябва да са налице всички данни за бъдещо разпознаване на лицето по летищата,автогарите и пр.,следователно в случая спорът за или не на забрадките губи смисъл.

Шали:

--- Quote from: muti6 on July 03, 2010, 17:30 ---...За това сте на този хал,защото изопачихте и вашата религия.Сега си берете плодовете.Да ви е сладко!!!

--- End quote ---

?!?!

gece yolcusu:

--- Quote from: Rasate on July 03, 2010, 22:33 ---Аз съм за демократичността-всеки да се носи както си иска,но има едно но-всеки човек трябва да жертва част от личната си свобода в името на общото благо и правилата иначе ще настъпи анархия и хаос-например аз искам да управлявам личният си автомобил нон стоп с 220 км,но в името на общото благо съм ограничен от определени правила и ако ги неспазвам ще се наложат санкции-друг пример-по летищата въведоха така нар.голи скенери-те също противоречат не само на етиката,но на корана-според който само мъжът трябва да вижда жена си-значи тълкувайки корана трябва жените да си седят в къщи и да не пътуват в странство.Второ България е поела ангажименти пред Е.С. за изготвяне на документи с биометричните днни-за да се нарекат биометрични данни всички показатели на даденото лице трябва да са налични-т.е. трябва да са налице всички данни за бъдещо разпознаване на лицето по летищата,автогарите и пр.,следователно в случая спорът за или не на забрадките губи смисъл.

--- End quote ---

Никъде в корана не пише, че само мъжа трябва да вижда жена си. А когато тя е на обществени места, трябва да бъде приведена в приетия за исляма външен вид.

От биометричните данни, далеч по-ненадеждни са косата или ушите, които, ако някой иска, може лесно да маскира със съвременните козметични средства, в сравнение с един пръств отпечатък - примерно.
Начини за по-достоверна индентификация бол, ама в забрадката се е запънал проблема.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version