Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (4/678) > >>

Rasate:

--- Quote from: gece yolcusu on July 04, 2010, 01:19 ---Никъде в корана не пише, че само мъжа трябва да вижда жена си. А когато тя е на обществени места, трябва да бъде приведена в приетия за исляма външен вид.

От биометричните данни, далеч по-ненадеждни са косата или ушите, които, ако някой иска, може лесно да маскира със съвременните козметични средства, в сравнение с един пръств отпечатък - примерно.
Начини за по-достоверна индентификация бол, ама в забрадката се е запънал проблема.

--- End quote ---

Аз не говоря за близките проверки-установено е,че шапка захлупена до очите и прикриване на част от ушите пречат на компютъра да определи лицето по снимка от обществените камери.

Преди време като ходих за виза в Британското посолство-ми изискваха точно такива снимки-на жена ми да са и открити ушите(тоест косата да не прикрива ушите и пр) иначе няма виза.

Това са изискванията за биометричните триизмерни снимки и България като държава от Европейския Съюз ще не ще трябва да наложи за да могат гражданите им безпрепятствено да пътуват из Европа само с една лична карта и без наличието на повече документи и паспорти.

п.с.При голия скенер козметичните продукти не вървят :D :D :D

PETER:

--- Quote from: neru on July 03, 2010, 11:43 ---Мюфтия призова мюсюлманките да спазват закона

Районният мюфтия в Кърджали Бейхан Ахмед се обяви против претенциите на български мюсюлманки да се снимат за новите си лични документи забрадени по ислямския канон, предаде БГНЕС.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6446&sectionid=2&id=0000404

--- End quote ---

"Забрадката в исляма не е мода, това е повеля на Аллах. Но има Конституция на България, която е в Европейския съюз, а всички български граждани трябва да се съобразяват с основния закон на държавата. Така че жените мюсюлманки, въпреки че в ежедневието ходят забрадени, да бъдат така добри да не се поставят над закона, а да се съобразяват с него", заяви духовният водач на Кърджали.

Евала!

Закона е над Корана, над Библията, над Тората и над всяка останала книжка с приказки.

За да има мир и разбирателство на земята.

muti6:

--- Quote from: Rasate on July 03, 2010, 22:33 ---Аз съм за демократичността-всеки да се носи както си иска,но има едно но-всеки човек трябва да жертва част от личната си свобода в името на общото благо и правилата иначе ще настъпи анархия и хаос-например аз искам да управлявам личният си автомобил нон стоп с 220 км,но в името на общото благо съм ограничен от определени правила и ако ги неспазвам ще се наложат санкции-друг пример-по летищата въведоха така нар.голи скенери-те също противоречат не само на етиката,но на корана-според който само мъжът трябва да вижда жена си-значи тълкувайки корана трябва жените да си седят в къщи и да не пътуват в странство.Второ България е поела ангажименти пред Е.С. за изготвяне на документи с биометричните днни-за да се нарекат биометрични данни всички показатели на даденото лице трябва да са налични-т.е. трябва да са налице всички данни за бъдещо разпознаване на лицето по летищата,автогарите и пр.,следователно в случая спорът за или не на забрадките губи смисъл.

--- End quote ---

Законите Расате,се правят от хората и са за хората,за тяхното развитие,благоденствие и непритеснение.Докато в случая, какво става?
"Всички сме равни ,но има едни са по равни".Това се казва мерене с двоен аршин и нарушаване религиозните права и свободи  на част от населението.

Rasate:

--- Quote from: muti6 on July 04, 2010, 13:14 ---"Всички сме равни ,но има едни са по равни".Това се казва мерене с двоен аршин и нарушаване религиозните права и свободи  на част от населението.

--- End quote ---

И какво има общото между забрадките и двойния аршин?
Така ако правилно си преценил в страната меренето на хората с различните аршини е по финансов белег,а не по религиозен или някакъв друг.

А за биометричните данни изискванията са точни и напълно съобразени с Е.С.,тук спекулации от религиозно естество не могат,а и нетрябва да се правят,защото в този съюз сме поели ангажименти,които трябва да се изпълняват.Щом от Е.С. са предоставили какви да бъдат изискванията за личните документи,то държавата ни трябва да ги изпълни,като част от тази организация.

Както и по рано писах-за да са биометрични-снимките трябва да са триизмерни с ясно структуриране на лицето-като трябва да са видими всички части.

--- Quote from: muti6 on July 04, 2010, 13:14 ---Законите Расате,се правят от хората и са за хората,за тяхното развитие,благоденствие и непритеснение.Докато в случая, какво става?

--- End quote ---

Ако си чел "основи на правото" хората жертват част от свободата си за да съжителстват заедно и да съществува дадена правова държава с определени правила(държавата изземва част от свободата им)-всеки един човек е ограничен от тези правила наречени закони именно за общото благо на всички.
Ние не живеем сами,а сме част от една многонационална мега държава наречена Е.С.,в тази държава е решено че всички документи на нейните граждани за общата сигурност трябва да бъдат биометрични,макар,че това нарушава нечии религиозни права.В смисъла сигурността на всички е приоритет пред религиозността на малцина.Както писах и по рано триизмерната снимка прави лесно разпознаването на дадени лица само от обществените камери-т.е. възможността от терористичен акт се намалява,а и разкриваемостта на престъпленията се увеличава.
Впрочем тези снимки нарушават религиозните права ,не само на мюсюлманите в България,но и на всички мюсюлмани в Европейския Съюз,но не видях някой от тях,освен в България да се оплаква.

п.с.Не мешайте религиозните закони със светските-омесването им ражда фанатични режими-като талибанския в Афганистан например.А и в България няма нарушаване на религиозните свободи като в демократична Швейцария например- http://e-vestnik.bg/7776/zabranata-na-minaretata-v-shveytsariya-shte-otekne-vav-frantsiya/

fotakiev:

--- Quote from: muti6 on July 03, 2010, 17:30 ---Fotakiev,
Мисленето ти е много модерно-европейско.Машаллах!!

--- End quote ---
Ако моето е модерно и европейско, то тогава твоето и не тези ,който не искат да им се виждат ушите и косата на личните карти какво мислене е?

До колкото ми е извстно и жените-християнки трябва да слагат забрадка-покривало когато влизат в църква за молитва!!!

--- End quote ---
Извинявай приятел,но никъде не се споменава забрадка и смисълът на това жената да се покрива е доста различен,а и можеш много добре сам да видиш,че дългата коса се приема за покривало.Затова не бъди лукав да сравняваш несравними неща!

Ето:
1. Бъдете мои подражатели, както съм и аз на Христа.
2. Похвалявам ви, братя, че ме помните за всичко и държите преданията тъй, както съм ви ги предал.
3. Искам да знаете още, че глава на всеки мъж е Христос, а на жената глава е мъжът, на Христа пък глава е Бог.
4. Всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамя главата си;
5. и всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамя главата си, защото все едно е, като да е обръсната;
6. ако жена не иска да се покрива, нека се стриже; ако пък е срамотно за жена да се стриже или бръсне, нека се покрива.
7. И тъй, мъжът не бива да си покрива главата, защото е образ и слава Божия, а жената е слава на мъжа.
8. Защото не мъжът е от жената, а жената е от мъжа;
9. и не мъжът е създаден за жената, а жената за мъжа.
10. Затова жената трябва да има на главата си знак на мъжова власт над нея - заради Ангелите.
11. Но все пак нито мъж без жена, нито жена без мъж бива в Господа.
12. Защото, както жената е от мъжа, тъй и мъжът е чрез жената, а всичко е от Бога.
13. Разсъдете сами в себе си: прилично ли е жена да се моли Богу гологлава?
14. Нали и самата природа ви учи, че е безчестие за мъж, ако си оставя коса?
15. Но, ако жена си оставя коса, то е чест за нея, понеже косата й е дадена вместо покривало.

За това сте на този хал,защото изопачихте и вашата религия.Сега си берете плодовете.

--- End quote ---
Сори приятел,ама къде видя изопачение от горите цитирани думи на апостол Павел?
И какъв е хала на християнството?А какъв е хала на исляма..?
Първо вземи си научи религията и виж,че никъде в Корана не се казва жената да е със забрадка и че не може да и се виждат ушите  и после давай квалификации за другите религии,защото твоето и това на борещите се със закона на държавата ти България  и ЕС си е стопроцентов явен фанатизъм.

Фанатизма толерира ли се в исляма?

--- Quote from: muti6 on July 03, 2010, 17:30 ---Да ви е сладко!!!

--- End quote ---
Мерси!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version