Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (527/678) > >>

Hadj:
   Мери,винаги ти най много знаеш!С този Курти няма да се разберете никога.З а него диктатора Кемал е
  светило.За теб / а и за мен/Левски е борец за правда.Значи всеки преценя нещата от  своето при-
  страстие и субективното си отношение към събитията.И като толкова много знаеш кажи ми къде са големите пари които се данат за мюсюлманите  за да поискам и аз.А за хпистиянството можеш да питаш
 Бойко Борисов да ти каже колко пари от бюджета на общта ни държава е дал.Права си за  хала на
  християнството в средновековието защото тогава исляма  е степени над тях.Пък недей да мислиш,че
  така наречената християнска /според теб/  "култура" трябва да харесва на всички.З акакво да и завиждаме ,затова че жените били "разкрепостени" и нямат свян,затова че безразборното чифтосване   се превръща в масов спорт,затова че вече тинейжерите обиждат момичета на "девственица".Надямав се,че с твоето  европейско демократично мислене / АКА НЕ НЕ ЛЪЖЕШ/ще се съгласиш че всеки има право
  да живее според душевната си негласа,стига да не  засяга интереса на останалити.Аз не виждав с
   нещо дабулените жени да са нарушили правата ти.

Mariana:

--- Quote from: Subeyi Kurt on March 28, 2013, 15:40 ---Мариана , спорът започна след като именно ти отрече че Левски е убивал някокго. Само писмото на Левски до Каравелов е достатъчно за да те обори, но ти предпочете да ни пускаш тук твоите си съчинения и обвинения че едва ли не, мразим всичко българско. Ако уважаваме историята и ако трябва да си извличаме от там поуки първо трябва да знаем истината, истината и нищо друго освен истината та макар и понякога тя да не ни се харесва.

--- End quote ---

Не лъжи пак, че ми писна вече.

Първо, никога не съм отричала, че Левски е убил човек. Това, за което ставаше дума през цялото време, е че Левски не е убил дете.

Второ, драги ми Курт, писмото на Левски до Каравелов лично заради тебе няколко пъти го пусках в този форум.

Хайде стига толкова, не ми губи времето по този дълбоко некоректен начин.

А колкото до истината, не знам как ще стигнеш до нея, като не точно нея търсиш... Ако търсеше нея, нямаше да повтаряш тука не знам колко пъти, че Левски бил убил дете, най-малкото това.

Истината не се открива, впрочем, от писанията на хора като драгия ти Христо Стоянов или от интервюта със същия в разни сайтове, чиито редактори или не са особено исторически грамотни, или пък просто са търсели  евтина сензация, без да им пука за друго. Както и самият Стоянов с част от писанията си.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Mariana on March 28, 2013, 17:54 ---
Не лъжи пак, че ми писна вече.

Първо, никога не съм отричала, че Левски е убил човек. Това, за което ставаше дума през цялото време, е че Левски не е убил дете.

--- End quote ---

''Ръгнах го още веднъж, за да не се мъчи. Жално за невинното момче. ''
Левски без да иска употребява израза момче. На български език доколкото знам това напълно се покрива с 14 годишно дене/момче. Както и да е, това няма толкова голямо значение. Важното е че ако това момче беше негов син, нямаше да го наръгва посмъртно, а щеше да възира от мястото на произшествието. Борбата му за свобода на народа нещо не пасва с това убийство.  Именно това исках да подчертая. Едно време никой не знаеше за това убийство. Все пак има известен напредък. 

Mariana:

--- Quote from: Subeyi Kurt on March 28, 2013, 19:27 ---''Ръгнах го още веднъж, за да не се мъчи. Жално за невинното момче. ''
Левски без да иска употребява израза момче. На български език доколкото знам това напълно се покрива с 14 годишно дене/момче. Както и да е, това няма толкова голямо значение. Важното е че ако това момче беше негов син, нямаше да го наръгва посмъртно, а щеше да възира от мястото на произшествието. Борбата му за свобода на народа нещо не пасва с това убийство.  Именно това исках да подчертая. Едно време никой не знаеше за това убийство. Все пак има известен напредък. 

--- End quote ---

Доколкото разбирам, не знаеш достатъчно български. Може би това не е майчин език за тебе, не знам. Ако беше майчин, трудно би могъл да не го знаеш.

В българския език думата "момче" може да се употреби далеч не само за деца или юноши, но и за млади хора от мъжки пол. Не е във всеки случай никаква извънредна или нетипична употреба това. Съжалявам, че не си го знаел.

Колкото до това, че едно време никой не е знаел за убийството на този калфа - не е никой да не е знаел, знаеше се и тогава, от който се е интересувал повече.  Но тогава като цяло идеологическата пропаганда и цензура се опитваше през цялото време да елементаризира, ограничава, скрива и пр.  най-различна информация, която решеше да скрие или да елементаризира - както е при всички тоталитарни режими.

Marlboro:
Trqbvashe otdavna nqkoi da go kaje pyblichno nqma znachenie koi go e kazal,  tova koeto pishe Hr.Stoqnov e absolutno logichno, zatova sam saglasen s nego.

Haidytite bqha lagani sus sachineni manipylirani izmishliotini pochti vek i polovina parvo ot Ivan Vazov komshiq na Levski s hvalbi i nadtcenqvane na neyki-prosti haidyti-kradtci-ybiitci posle ot komynisti s laji i izmami, a dneshno prodaljavat da se manipylirat ot psevdo "patrioti" vmro-atako haidyto-teroristi.

Edni haidyti koito ne sa zavarshili kiliino tretoklasno ychilishte k'vi idei moje da imat osven krajba na poshta, ybiistva na detca s tcel ograbvane na nevinni jertvi.  Ne samo Levski e bil kriminalno presledvan, a vsichki ostanali haidyti-teroristi, ka'to sega v dneshniq vek nqkoi darjavi te sa narichani s pravilniq termin teroristi koito ybivat nevinni ... (detca, uynoshi, jeni, startci).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version