Български > Религия и мистика
Забрадката - аксесоар, символ или задължение
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Шали on December 31, 2011, 15:07 ---Курти, ти или не можеш да четеш, или не разбираш български или не си с всичкия си. Но каквато и да е причината, приемам извиненията ти. Върни се и прочети всичко от поста ми. Сетне помисли и върху своите думи.
--- End quote ---
....предпочели това облекло и навлекли черните парцали върху жените си..сега вече колкото повече се увиват толкова повече се мислят за големи мюсюлмани..това е историята на черния чадор или чаршаф...аз видя ли така покрита жена си мисля че нещо поскрива че върши нещо тайно..
[/b]
-----------------------------------------
Tези забулени с черно мюсулманки ли са ти виновни че подсъзнанието не ти е вред и все си мислиш за дяволски работи. :D Ами моняхините и те ли са облечени с парцали. ;)
Това ли ви е толерантността към правото на всеки да се облича както си пожелае. Не си ли представяш че между нас може да има хора чиито близки може да са предпочели именно това облекло. Аман от европейски демократи ;D
Mariana:
--- Quote from: havaika on December 30, 2011, 19:07 ---
--- Quote from: Mariana on December 30, 2011, 18:44 ---
Никой вярващ човек не може да прави подобни кощунства, като яденето на човешко месо. И никой нормален човек. Ако има такива случаи, това са не само невярващи, но и ненормални хора.
Що се отнася до цитата: "А Иисус им рече: истина, истина ви казвам: ако не ядете плътта на Сина Човечески и не пиете кръвта Му, не ще имате в себе си живот. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има живот вечен, и Аз ще го възкреся в последния ден..." - който не разбира, че това е казано символично, и въобще не буквално, нищо не разбира от християнство.
На всяка литургия в християнските храмове, впрочем, се освещава хляб и вино в специален потир, който стои на олтара. Този хляб и това вино символизират тялото и кръвта Христови. С това осветено при църковната служба съдържание се извърша и св. Причастие на вярващите. (Това става след като те са постили - консумирали са в определен период само растителна храна.)
Правилно ;D ;D
Но тогава защо тълкувате "Джихата" различно от проповетта на Иисус за канибализма и ванпиризма да вкусят от неговата плът ???
Или нещо ми обягва или нашата религия не е додялана до съвършенството от джихат до канибализъм.
--- End quote ---
Въобще не смятам, че пророкът Мохамед е дошъл на земята, за да проповядва масови убийства на случайни, невинни хора по улици, плодащи, пазари и пр. Никой Божи пророк не би могъл да проповядва подобни престъпления срещу човечеството и срещу Създателя.
Колкото до това, че най-вероятно имате предразсъдъци към християнството - предразсъдъците не са от Бога, а от глупостта човешка, или от Лукавого.
--- End quote ---
Mariana:
--- Quote from: havaika on December 30, 2011, 19:12 ---Канибализма се поставя на вселенски пиедистал и да не забравим вампиризма с това послание от Иисус(Иоан 6:48-58). ;D ;DФакт.
Джихата в Ислама беше изкривен удобно на кръстоносците.Но да ми отговорят същите:Какво им е отношението за канибализма(Иоан 6:48-58). ;D ;D
И нима уважаема Мариана,тези канибали са радикални удобни ислямисти.Не те са християни и спазват Иисусовите заръки ;D ;D
А нима вярващ човек ще върже бомби и ще убие "невинни" убили семейството му по погрешка(приятелски огън) за повече петрол.Нещо логигата куца според теоремите на Архимет ;D
--- End quote ---
Днес няма кръстоносци, havaika, но има убийци и самоубийци, когото някой - включително и проповедници - са убедили, че да се убиват случайни, невинни хора е едва ли не угодно Богу. (И не кръстоносците са изкривили джихада - свещената война; кръстоносците, когато е имало такива, са изкривили Христовите послания, изкривили са християнството.)
Ако не искате - както разбира се и не би трябвало - всички онези т.нар. джихадисти, които вярват, че е угодно Богу да убиват и да се самоубиват - самата мюсюлманска общност, самите мюсюлмани от разни света по света трябва да се борят с това изкривяване на исляма. Да се дистанцират от него, да обявават и празнават открито, че това е престъпление, а не път към духовно съвършенство.
muti6:
Темата е за забрадката,така че да не спамим повече темата,Марияна , Хавайка и Шали!!
СОЦИАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ЖЕНАТА
Мюсюлманката от унгарски произход Айша Селджия, която е едва на 20 години ми разказа следното:
Бях навлязла в зрелост и не бях запозната с Исляма. През това време младежите ме задяваха, а аз им отвръщах с усмивка. Усмихвах им се, но това ме притесняваше и увеличаваше потиснатостта ми. Когато Аллах ме ощастливи с Исляма, аз покрих главата си със забрадка. Един ден бях притисната от група младежи, които и преди се закачаха с мен. Отървах се от тях с яд и мълчание. След този случай обаче взех категорично становище изцяло да се облека според Исляма. И наистина щастието ме споходи.
Започнах свободно да обикалям с форма, каквато пожелаех. Тогава разбрах тайната заложена в следното знамение. Аллах Теаля повелява:
“О, пророче, кажи на съпругите си и на дъщерите си, и на жените на вярващите, да спускат върху себе си покривалото (когато излизат). Това е най-подходящото, за да бъдат разпознати и да не ги обиждат. Аллах е опрощаващ, милосърден.” (33: 59)
Ислямското облекло не само прикрива жената и я пази. Той е средство, което осигурява социалната сигурност и също предпазва и мъжете от попадане в опасностите. Когато жените съумеят да вникнат в същността на тази истина, тогава биха разрешили голяма част от своите проблеми.
Според новините от запад, нападенията срещу жените с цел полово насилие така силно се увеличават, че са достигнали размери, които затрудняват сферата на правото. Само в съдилищата в Чикаго чакат триста дела срещу полово насилие над жени. Десетки жени на служба във военноморските сили на Америка се оплакват, че са подлагани на полов тормоз от собствените си офицери.
Според последните вести в тази насока от Англия, половото насилие над жените не се ограничава само до това в училищата и работното място, а то е преминало и в академичните формации.
Според рапорт изготвен от Оксфордския университет 70% от момичетата през учебната година са подлагани на полов тормоз, а за 90% от тях не са известени полицейските органи. Броят на тези ученички, за които се знае, че им е посегнато възлиза на 2200.
Желая да не пропусна и още един момент:
Журналистка на име Хилин Сенетсири обикаля по целия свят, включително и мюсюлманските страни и предлага репортаж повече от 250 страници. Тя предупреждава системите на Европа и Америка, които възприемат всяко нещо за позволено, че са застрашени от опасностите на половото насилие. Това предупреждение обаче тя не отправя към страните от ислямския свят, тъй като според репортажа й, те са останали привързани към принципите на своята религия и не ще бъдат подложени на такава опасност. Днес обществата в Европа и Америка са застрашени с тайни бардаци за явна проституция и мрежи на опиати, казва тя, а затворите са изпълнени с жертви, именно, на този позор.
Лейля Бейюми
http://www.islambg.com/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/%D0%A1%D0%9E%D0%A6%D0%98%D0%90%D0%9B%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%90-%D0%A1%D0%98%D0%93%D0%A3%D0%A0%D0%9D%D0%9E%D0%A1%D0%A2-%D0%9D%D0%90-%D0%96%D0%95%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%90.html
Шали:
--- Quote from: subigi kurt on December 31, 2011, 17:07 ---Tези забулени с черно мюсулманки ли са ти виновни че подсъзнанието не ти е вред и все си мислиш за дяволски работи. :D Ами моняхините и те ли са облечени с парцали. ;)
Това ли ви е толерантността към правото на всеки да се облича както си пожелае. Не си ли представяш че между нас може да има хора чиито близки може да са предпочели именно това облекло. Аман от европейски демократи ;D
--- End quote ---
Тази дума толерантност толкова се изпразни от съдържание, заради дъвкането и където и е място и където не е...
Явно наистина не разбираш български, съжалявам. Това е превод и мнение на една туркиня (туркиня е курти, туркиня, ок?), а не мое. Указала съм автор и източник, както си му е реда, ама ти нещо си в междучасие. А къде и е толерантността на тази европейка демократ може да я попиташ нея. След като преводът и не отговаря на истината, очаквах поне да си направиш труда да ни предложиш точен превод.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version