Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (207/325) > >>

Stanislav Stoianov:
МОля да не бъде изтрит поста на Радослав! Ако това е обективен и безпристрастен сайт за помаците, то всички гледни точки трябва да са в него!
Ибрахим, нажулил си се с ракия! Незнам как уцелваш клавишите. Може да пробваш малко кока, че там нависоко въздуха е разреден и получаваш пристъпи....

Radoslav:
Брахмо, аз барем имам основания да се българея щото езика ми е български и прадедите ми са българи. Тва че съм мюсюлманин нема нищо общо. Ами що се турчееш и целуваш ръцете на турците? С турците свързва само вярата. Арабите и иранците като са мюсюлмани да не са турци бре? Чакай ти истината за помаците да ти я каже турчин. По скоро морето ще пресъхне.

teo:

--- Quote from: Stanislav Stoianov on October 16, 2011, 22:21 ---Уважаеми С.Д. ,  дори някои от нещата които твърдите да са истина, то ваша и на вашите съмишленици е задачата да докажете вашите твърдения пред научната общност. Тези ваши твърдения трябва да бъдат приети и официализирани. Дотогава в сила остава досегашната официална история. Не съм историк и незнам доколко мога да вярвам на написаното от вас, дори да има логика в него. Можете да ми цитирате източници , които никога не съм чел и вероятно няма да прочета и няма как да знам че са реални и автентични. Знам само едно. Трябва да се работи по въпросите внимателно и отговорно. И все пак, ако имаше такава истина като вашата, досега да беше пробила поне малко в научните среди. Достатъчно много години минаха.... НЕ МОЖЕ всички помаци да се слагат под общ знаменател . Не ми отговорихте как ще различите примерно така наречения от вас помак - печенег, от помак - потомък на приел исляма християнин ( без нзачение етническата група). РОДОПСКИЯ ДИАЛЕКТ, КУЛТУРА И ФОЛКЛОР НЕ СА САМО ПОМАШКИ. Тази етнографска област пронадлежи на всички живеещи в нея индивиди, както и на държавата България! Тя е българско културно наследство. И на последно място. Отворете капсулираните помашки области към света. Спрете да произвеждате разединение. От малки възпитавате децата си да бъдат различни и да странят от нас. До нищо добро няма да доведе това! Кога ще се освободим всички ние от регилиозните окови! Аз го направих и се чувствам духовно свободен. Никоя религия вече не ми пречи, защото ги приемам едиснтвено и само като философии! А не като начин на живот. Моят живот няма да бъде подчинен на схемите и стратегиите на средновековни политици, мислили само как да подчинат и да всеят старх в стадото!

--- End quote ---

Нямам цел да убеждавам никого!Само изрзаявам уважението ми към Помашкия народ  като един турчин, преставител на един народ , които се е преселил в тези земи преди 1000 години.Именно тогава помашкият народ са били рамо до рамо със моя народ,затова им изразявам моето необятно уважение към един достоен и реален народ.
Да уточним една истина така нареченият Родопски диалект който смятате че не са само помашки......тоест и български се оформя благодарение на толерантноста на Османците към поданиците на Империята.Тоест земи като Тракия,Родопи не са били териториални дадености на някогашната българска държава ....А именно по време на Османската Имерия тези земи са били заселвани със българи.Родопите и днес са едно 85% не бъгарско население.А по време на Съединението,бългрското население или по точно българско самосъзнание са си били около 5%.Одринска Тракия дава послон на бългатите и ги прави богати не само материално но и по брой на деца.Днес когато плюете срещу нас турците без да имате за какво трябва да си спомните и дори да изучите самата история на Османците и Тюрките които са ви били спасители и са ви дали подслон в собствените им земи.Пряк наследник на Византия е Османската империя,защото турците са били стотици години поданици на тази империя и са били най многобройните. 

teo:

--- Quote from: Radoslav on October 16, 2011, 22:35 ---Брахмо, аз барем имам основания да се българея щото езика ми е български и прадедите ми са българи. Тва че съм мюсюлманин нема нищо общо. Ами що се турчееш и целуваш ръцете на турците? С турците свързва само вярата. Арабите и иранците като са мюсюлмани да не са турци бре? Чакай ти истината за помаците да ти я каже турчин. По скоро морето ще пресъхне.

--- End quote ---

Езикът на славните булгари няма нищо общо със езика който ти говориш сега....защото твоя език е от южните славянски езици,който си няма нищо общо със Булгарския език.Не забравяйте едно нещо кога,тук са влизали Османците и са ви носели "йъбръците"(уред да си миеш ръцете и задните си части след тоалетна).....за жалост славяните са си живеели в землянки и са се триели задните си части със "шума".Не го забравяй никога и не ми споменавай ,че канализационните системи в А-Боба(Плиска) са мерило на вашата култура към миене и хигиена.Това са достижения на Булгарите,със които ти си нямаш нищо общо.

Stanislav Stoianov:

--- Quote from: teo on October 16, 2011, 22:41 ---Нямам цел да убеждавам никого!Само изрзаявам уважението ми към Помашкия народ  като един турчин, преставител на един народ , които се е преселил в тези земи преди 1000 години.Именно тогава помашкият народ са били рамо до рамо със моя народ,затова им изразявам моето необятно уважение към един достоен и реален народ.
Да уточним една истина така нареченият Родопски диалект който смятате че не са само помашки......тоест и български се оформя благодарение на толерантноста на Османците към поданиците на Империята.Тоест земи като Тракия,Родопи не са били териториални дадености на някогашната българска държава ....А именно по време на Османската Имерия тези земи са били заселвани със българи.Родопите и днес са едно 85% не бъгарско население.А по време на Съединението,бългрското население или по точно българско самосъзнание са си били около 5%.Одринска Тракия дава послон на бългатите и ги прави богати не само материално но и по брой на деца.Днес когато плюете срещу нас турците без да имате за какво трябва да си спомните и дори да изучите самата история на Османците и Тюрките които са ви били спасители и са ви дали подслон в собствените им земи.Пряк наследник на Византия е Османската империя,защото турците са били стотици години поданици на тази империя и са били най многобройните. 

--- End quote ---
Ох тези толерантни османци....
Абе човеко. Защо тряскаш безумни манипулации. Как не са били български Тракия и Родопи??? Ти виждал ли си владенията на Двете Български царства докъде са се простирали? Пак те призовавам да проумееш какво е "българин" и от какви народностни групи е формиран. Не ми се обяснява точно на теб.... 
Османската империя в никакъв случай не може да се нарече наследник на Византия, защото Византия е много повече от територията и част населението. Византия е една културна вселена. Културата на Византия приключва след завладяването и от османците. След това започва бързо да се превръща в ориенталска. Само джамиите наподобяват Света София от Константинопол....
Родопският диалект е диалект на "славянския" български език! Не на тюркския или печенежкия!  И спрете да принизявате помаците, че ви били "помагачи"....Все едно слуги!  За произхода на названието има още хиптези, като официално приетата е "помъчени"!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version