Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
skoti3:
--- Quote from: ibrahim65 on February 02, 2012, 23:01 ---
И това да знаеш че....
Волжките българи приемат исляма при кан Шилки през 865г .
--- End quote ---
Това го знае всеки, и никъде не е скрито. Това, че са приели исляма, не означава, че аспаруховите българи нямат нищо общо с тях. Това не ги прави други хора, както се опитваш да внушиш ти.
BG POMAK:
Към skoti3. Ако си прочел правилно това което съм изложил ще разбереш, че аз не пиша за такси в университети и билети, а за това, че вие няма никога да ни приемете. Напомням това на някои от нашите помаци, които си мислят, че след като приемат християнството ще бъдат приети за такива. Това се отнася и за помаците, които се турчеят.
BG POMAK:
Към всички които не са ме разбрали. Аз исках да напомня на тия помаци които се християнизират и турчеят, че "придошлите" и "гостите" на тази държава няма да ги приемат никога, като равни с тях, а напротив ще им се подиграват. Нека да си се определят като помаци. Пиша като помаци защото сме такива и така сме определени в настоящия момент.
skoti3:
И така Сергей, може пък всички да нямат едно и също мнение като твоя за произхода. И това, че ти се определящ като такъв и много различен от останалите не означава, че всички се самоопределят така че не манипулирай. И друго кажи кой не те приема, този процес е взаимен, а и съм ставал свидетел и на това как вие не приемате различните от вас, защото в това има разлика., та не мислите, че проблема е само от едната страна. За този проблем трябва да се работи взаимно. Не казвам, че християните за цвете за мирисане има простаци и то много.
ibrahim65:
Волжките българи приемат исляма при кан Шилки през 865г .
А исляма е бил многоооо пооо ранооо там ;)
Но без насилие и рязане глави дори и на деца.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version