Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
ibrahim65:
Вологез аз познавам доста тъпички и не образовани българи които не са напускали селата си а тези които се набутаха по панелките в градовете и те не са нещо кой знае какво.Така че постояно да изтъкваш че не сме образовани е смешно защото възможностите ни бяха свалени до минимум. За да се образова един ПОМАК непремено трябваше да си смени едентичноста и да се претопи да играе по свирката на.......така че да хвърляш някаква вина на наш гръб или пък да ни преписваш грехове несъм съгласен.
Turas:
--- Quote from: ibrahim65 on February 03, 2012, 13:08 --- Вологез аз познавам доста тъпички и не образовани българи които не са напускали селата си
--- End quote ---
Като стане въпрос за нещо винаги даваш някакво глупаво сравнение. Ние не говорим за българите а за помаците ако не си разбрал! Сега времената са различни, трябва на учнолюбивите но бедни деца да се осигури финансиране. Знам че те кефи простотията, аз говоря за помаците дето са в българия! :D
--- Quote from: sergei on February 03, 2012, 12:18 --- Няма нищо лошо в това.
--- End quote ---
Има лошо!
ibrahim65:
Вологез пак са си окакал навсякаде бе булгаро- тюрк ;D
Сидхарта:
--- Quote from: sergei on February 03, 2012, 08:32 ---Към skoti3. Ние помаците във всички краища на България сме с еднаква религия, език и диалект с малка разлика. В Битово и културно отношение не се различаваме много. Разликата е толкова колкото е между българите християни примерно в Ямбол и Русе.
Аз не правя опит да наложа моето мнение на никога, само констатирам фактите.
Вие българите християни сте от друго естество, както и българските турци.
--- End quote ---
Интересно но невярно по отношение на редица детайли мнение.
По отношение религията вярно, по отношение другите елементи ,доста неточно определение.
Уеднаквяването на голямото диалектно и културно многообразие на тази общност е само в нейн ущърб ,предвид богатството което представляват елементите от материалната и духовната култура на различните групи население ,идентифициращи се с името помаци.
Rahmie:
100 stranici i kakiv e verniyat otgovor... ::) :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version