Български > Дискусии

Помаците - какви са били ?

<< < (67/325) > >>

Marlboro:
"Анадола е наследник на източно римската провинция Анатолия и не е географско понятие-географски областта се нарича- Мала Азия."

Az vse o6te ne sum vidql geogravska  karta v koqto Anatoliq da e pisana kato" Mala-Aziq", mala- Aziq e politi4esko ponqtie, po- skoro  Anatoliq s antolijski drevni narodi  v drevnosta  e edna ot bliskoisto4nite redgioni/oblasti  kato drugite  oblasti Mesopotamiq,Asiriq,Phoenicia,Levant,Media.

Su6to kato na Balkanite, oblast Miziq,oblast Trakiq,oblast Makedoniq,oblast Perinthus/na zapad ot Bosfora/... it.nt.

"От друга страна произведението- "Историята" на Херодот,за което пишеш описва военни действия на мизите,а не заселване!!!"

Herodot  spomenava za pridvijvane  na Mysians  i svurzanite narodi ot Azia v Evropa  o6te po rano ot Troqnskata vojna, kato  Mysians i Teucrians- kolonizatori ot Troq sa preminali Bosfora v Evropa.

"Английският го владея перфектно-но Херодот и Филип 2 живеят в разстояние на малко повече от 100 години."

Ne zablujdavaj horata Rasete ili ti samiq si zablyden,kazah ti  v predniq si post,4e ,za pruv put se spomenavat оt Omir( ne ot Herodot) v spisaka na Troqnskite sauznici  v "Iliada"", i spored nego Mysians se bieli na stranata na Troqnci v Troqnskata vojna, pod komandvaneto na Chromis и Ennomus
A Herodot  pi6e sled  Filip II  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Map_Macedonia_336_BC-en.svg    kojto e" Heleniziral"prido6lite v oblasta Trakiq ot Anatoliq i sa bratcki narodi Mysians, Carians i Lidians, ot purvite colonisti v Lidijskata strana, i kato takiva, te sa imali pravoto da se poklanqt  s tehnite otnositelni nacii na svetili6ta posvetena na Carian Zevs  v  Mylasa.

Siguren sum ,4e  ne ti e perfekten anglijskiq 6tom ne moje6 da razli4ava6 Mizite balkanski  ot Muezite anatolijci.

За протогърците:
В началото на средния бронз, малко по-малко или на границата на третото хилядолетие пр. н. е., в няколко вълни на Балканския полуостров се настаняват индоевропейските племена, които дават основния антропологичен материал за образуването на елинската народност.  Наред  със съмнението,  че изобщо  са пришълци,  днес се оспорва и старото твърдение, че са се спуснали от север . Според едно от предположенията те са дошли от Мала Азия, където по същото време се настаняват хетите,които се спускат от Север.Т.е. за протогърците се предполага,че нахлуват на Балканите от Азия.
За гръко-финикийска цивилизация се говори поради предположението за близостта на пред гръцките цивилизации като Минойската,владеели този ареал преди нахлуването на протогърците.

It is generally assumed that the Hittites came into Anatolia some time before 2000 BC. While their earlier location is disputed, there has been strong evidence for more than a century that the home of the Indo-Europeans in the fourth and third millennia was in the Pontic Steppe, present day Ukraine around the Sea of Azov. The Hittites and other members of the Anatolian family then came from the north, possibly along the Caspian Sea. Their movement into the region set off a Near East mass migration sometime around 1900 BC. The dominant inhabitants in central Anatolia at the time were Hattians. There were also Assyrian colonies in the country; it was from these that the Hittites adopted the cuneiform script.  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mass_migration_of_Greece_and_Turkey_in_1900BCE.svg

Още Херодот пише,че Траките са един народ съставен от много племена-който народ е вторият по многобройност след индийският и ако биха били обединени,щяха да бъдат непобедими.

Te i  turcite  sa edin narod i  amerikancite sa edin narod,4e i  bulgarite sa edin narod oba4e sa ome6eni s naj-razli4ni hora.Tova ti kazva i Herodot ,4e" trakijcite" sa  edin narod s razli4ni hora/plemena  nqkoi ot  koito sa prido6li ot Anadola v oblasta Trakiq i nqkoi ot tezi plemena sa imali  care i carici kato Paeonite koito sa jivqli po dne6nite teritorii na  pomacite i vsi4ki sa obedineni ot edin  (ruler) kato Filip II

Щом гърците пишат,че траките са един народ,които са техни съседи,археологическите находки и световната историческа общественост го потвърждават-а ти го отричаш...... ;D ;D ;D

Te samite gurci ne sa ot edin narod .
A zemite na Anadolskite narodi sa bili napadnati ot redica narodi i imperii    Medite,Persite Rimlqnite,Garcite ,Galatiq Celti,Frigi, Bitini  (koito sa svurzani s trakijci i drugi balkanski narodi) i Oghus turki.
Tova e vidno v modernata tyrska ,bulgaska i grutska  genetika ,koito sa predimno ot Anatolijsko nasledstvo.

Marlboro:

Трябва да сме наясно и по още един важен въпрос - гените нямат нищо общо с това как се самоопределя някой - като българин или като друг.
genite ne sa bili  faktor kak da se opredeli 4ovek  sled  kato " balgarin" ne e su6estvyval  kato etnos  predi da e sazdadena Bulgaria ot ome6eni  turki-bulgari ,zna4i vseki stava turko-bulgarin.

Самоопределението е въпрос на личен избор.
Tova ozna4ava,4e  vseki ot edna i su6ta familiq moje da se opredeli  s razli4en proizhod .   kulturna asimilaciq!

Гените обаче не са. За да стане съвсем ясно, ето един краен пример. Представете си дете от смесен брак на нигериец и шведка. Детето цял живот е живяло в Швеция, изповядва тамошната религия, шведският е майчиният му език. Естествено е да се самоопределя като шведче. Но това не отменя факта, че носи африкански гени.
 Ako ne govori6 s brat si bratov4ed si i  nqmate kontakti ot godini  vseki ot vas kakto my skimne  moje da se samoopredeli kato  balgari,turci,garci,makedonci,...  ludost

MUSALA:
Rasate дрън-дрън пляс дрън-дрън пляс като човек ми дай подробно отговори впоследно време се дъниш поздрави и чакам отговори разбирасе това не ме задоволява хаде че има още въпроси за теб.

mustafa_b:

--- Quote from: oxyuranus on August 19, 2011, 09:46 ---Би ли ми обяснил понятието: „османски православни християни”-християни, които водят произхода си от Осман-основателя на Османската империя? Разбираш ли, че това е меко казано глупост!

--- End quote ---

Изобщо не е глупост. Не е нужно да манипулираш с термина. Първото показва националната принадлежност, а второто религиозната. Както днес казваме "български турци" на турците, живеещи в България.

Radoslav:

--- Quote from: MUSALA on August 19, 2011, 22:55 ---Radosт lave   недей толкова да се радваш защото има доста неща за които трябва да си отговориш сигорен съм че ти е мъгла та за това всичко ти се вижда тук като глупости и на мен не ми обесняваи нищо за българите защото и аз живея в България и работя с българи по добре питай ти по един от твойте приятелчета какво мислят те за теб ама чакай малко да пинат гроздовка тогава се говори истината по свободно.И тук гледам че си доста компетентен затова ще те попитам защото ти я употребяваш какво представлява думата КАУРЕ на кого се вика аз до колкото знам с тази дума се наричат хора който не вярват в нищо а не БЪЛГАРИ който не вярват в АЛЛАХА.

--- End quote ---
Мусала приятелите ми много добре знаят че съм мюсюлманин най малкото щото ги черпя за Байряма. Също така знаят че смятам че помаците сме българи. И за двете неща сме говорили с тях много и то на доста гроздова. Така че знам много добре тяхното мнение. И то е добро. А за думата кауре не знам кво точно значи ама ние я ползваме за християните. Мисля че  е неверници или нещо такова. Не е важно точно кво значи ами за кво се употребява.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version