Български > Кои сме ?

Кои сме ние - траки, българи, славяни, помаки или нещо друго?

<< < (3/95) > >>

Talip:
Благодаря ти @ SEVIM! Иначе съм от Неврокопско, от една бивша община - Дъбница. Баща ми се  е махнал в търсене на благото на семейството си с пари събрани с мъка и пот от дедите ми за еднопосочен билет когато съм бил на няма и една годинка. Израснах в Софийско -чужд сред чужди, почти никога свой. Докато не свикнаха с мен и аз със тях. След онзи процес се преместих в Пловдив. Пак същата работа наново. Пак и пак доказване, че съм човек, само това разбрах през живота си. А който иска, да продължава да търси кой е, защо е на тоя свят и т.н. А светлината? Светлината се вижда само от онези които искат да я видят и вярват в нея! :)

Seiko:

--- Quote from: Talip on March 10, 2011, 16:00 ---Благодаря ти @ SEVIM! Иначе съм от Неврокопско, от една бивша община - Дъбница. Баща ми се  е махнал в търсене на благото на семейството си с пари събрани с мъка и пот от дедите ми за еднопосочен билет когато съм бил на няма и една годинка. Израснах в Софийско -чужд сред чужди, почти никога свой. Докато не свикнаха с мен и аз със тях. След онзи процес се преместих в Пловдив. Пак същата работа наново. Пак и пак доказване, че съм човек, само това разбрах през живота си. А който иска, да продължава да търси кой е, защо е на тоя свят и т.н. А светлината? Светлината се вижда само от онези които искат да я видят и вярват в нея! :)

--- End quote ---

Talip, maiche stanahme dosta s podobni sadbi, i v edin moment se prevarnahme v stranstvashto pleme ,podobno na edno drugo.

isa71:

--- Quote from: Talip on March 10, 2011, 16:00 --- А светлината? Светлината се вижда само от онези които искат да я видят и вярват в нея! :)

--- End quote ---

Внимаваи за идващия влак... :)

Talip:
@Sevim, еми докато си търсим корените, може наистина да станем "единадесетото загубено племе" Пък Исата е млад, едно време локомотива нямаше светлини! :) Ама дай боже на всички да стигнат до нея!

Rasate:

--- Quote from: Talip on March 21, 2011, 01:02 ---@Sevim, еми докато си търсим корените, може наистина да станем "единадесетото загубено племе" Пък Исата е млад, едно време локомотива нямаше светлини! :) Ама дай боже на всички да стигнат до нея!

--- End quote ---
Дай боже-това лутане го дължим на нашите съседи гърците-всичко що е българско е било като трън в очите им и са унищожавали на ред що им попадне,затова си нямаме достатъчно хроники.Това що е запазено е на запад или в руският архив-Във Ватиканската библиотека,Лондонският музей,архиепископа на Реймс и пр.

В един исторически сайт даже дискутирахме на тема- "исляма като фактор за запазване на нашите традиции в Родопите" от гръцката агресивна инвазия и открито анти българската и асимилационна  политика на Цариградската патриаршия по време на Османската империя. ;)

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=449&sectionid=6&id=00003

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version