Български > История
Данни от археологията
Rasate:
--- Quote from: subigi kurt on November 02, 2011, 23:24 ---Едно време червените фашисти изкарваха кръстове от всички турски села по Кърджалийско за да докажат че преди и те са били ужким християни. Сега всеки знае че те са турци дошли по времето на Османлиите. Значи тези работи не стават с изкопаване на кръстове а с родово предаване от генерация на генерация. Никаде не е имало насилствена исламизация защото това е против Исламa, но виждам че още има дебели глави на които им се иска да е обратното.
Вижте Босна и мюсулманите там които се гордеят че са потомци на Османлиите и техните традиционни носии са Османлийски. Нима някой насила ги кара да носят фесове и потури. ;)
--- End quote ---
По голяма глупост не бях чувал-бошняците потомци на османлийте-айде бе. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Един съвет- Сюбиги аджеба,не показвай колко си бос.
Поздрави
Subeyi Kurt:
Расате, първо майчиният ми език не е български. ;) Под потомци имах впредвид че босненци са онаследили Османските традиции и обичаи и се гордеят с това. Горди са че са мюсулмани, горди са че са бивши поданици на Османската Империя. Не съм фанатик в убежденията си като теб, тръгнал си по една иранска теария и нищо друго не приемаш въпреки конкретните факти и научни анализи на съвременни академици. Всеки е бос но такива като теб са бетер боси ;D ;D ;D
jordanova:
докато ми намерите поне едно кръстче в некропола
При най-старите християнски паметници, в качеството на свещени символи, се явяват не кръстове, а образите на риби, агънце, овчар с агънце на раменете и др. По-късно се появяват кръстовете с различни форми, но без разпятие. Изображения с разпънатия на кръста Исус започнали да се правят между ІV и VІІІ век. от н.е.
http://www.astrohoroscope.info/Simvolika.htm
KaraIbrahim:
Е,кръстчето го споменах по-скоро символично :)
Няма да споря,ако отнякъде изплува и риба.Или изблее агънце ;D
Факт е,че няма никакви християнски следи в тези погребения.И също така е факт,че историците тълкуват археорогическите находки така,както си искат.Понякога в противоречие с каквато и да е здрава логика.
jordanova:
За този некропол, който споменаваш, не открих нищо, освен една снимка и че е средновековен. Кажи какво разбираш под християнски следи? От снимката не може да се разбере разположението, освен това няма снимки на кости, за да се види как са погребвани.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version