Български > Дискусии
Защо Арменците си запазиха имената по време на Възродителния Процес
ibrahim65:
Marre боли нали от истината боли но не се притеснявай този въпрос съм го оставил на историците, но и от това вие страх но рано или късно всичко ще излезе на бял свят с тази мръсна и долна пропаганда и политика кадето я водите до никаде няма да стигните.Един съвет няма нужда от паметници да вдигате навсякаде, това са отживелици гледайте напред без Турция ще си останите все така гладни и очукани изолирани от света.
Но не мога да се стърпя и ще ти задам няколко въпроса.
Вашите терористи колко турски консула избиха.
Каде живее един ерменец по добре в Турция ли или в Армения.
Ако се признае геноцида в цял свят с това какво ще спечелите.
Защо този геноцит не го признават в България с едно изключение в Бургас кадето вие свърталището.
Какво ти е мнението за http://www.scribd.com/doc/55624765/%D0%9F%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%91%D0%B3%D0%9C#%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%9F%D0%BE%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8-1912
Ако искаш не ми отговаряй това си е твоя работа но ако ми отговориш сложи си ръката на сърцето и тогава по подробно.
И сакън не ме определяй какъв съм че ще те гръмна писна ми вече да ме определят какъв съм.
С поздрави най-големият ПОМАК Ибрахим65 потомък на Тръмбашлията.
zinia:
Ето един цитат, в който става дума за възстановената църква на с. Бисер. Обърнете внимание на името, което се споменава:
Стогодишният храм беше възстановен от бедствието от фирмата “Геострой” АД, която извърши ремонта под формата на дарение. Църквата е санирана, поправени са куполите, а дворът е облагороден. Подменена е козирката, сменена е и входната врата. Наложило се и пребоядисване на фасадата, защото първоначално избраният цвят не е бил харесан от жителите на Бисер, обясни инж. Али Бекир, проектант-конструктор в “Геострой” АД. Сега храмът е целият в бяло. Освен цялостен ремонт храмът сега има и фасадно осветление"
Е, не е прокурор, но да си инж. е не по-малко отговорно. Учил е човекът, постигнале нещо. О, но той сигурно е бил агент на ДС!
BG POMAK:
Ето един цитат, в който става дума за възстановената църква на с. Бисер. Обърнете внимание на името, което се споменава:
Стогодишният храм беше възстановен от бедствието от фирмата “Геострой” АД, която извърши ремонта под формата на дарение. Църквата е санирана, поправени са куполите, а дворът е облагороден. Подменена е козирката, сменена е и входната врата. Наложило се и пребоядисване на фасадата, защото първоначално избраният цвят не е бил харесан от жителите на Бисер, обясни инж. Али Бекир, проектант-конструктор в “Геострой” АД. Сега храмът е целият в бяло. Освен цялостен ремонт храмът сега има и фасадно осветление"
Е, не е прокурор, но да си инж. е не по-малко отговорно. Учил е човекът, постигнале нещо. О, но той сигурно е бил агент на ДС!
Когато прочетох тази глупост на zinia се уверих напълно, че част от нашите помаци са вече с болни мозъци. Гони ги параноята.
А бе чоджум, човека направил дарение, а ти го почерняш. С поведението си е показал етническа толерантност.Колегата Али Бекир сигурно е помак и с толерантността си е отсрамил помашкото семе, а ти с болния си мозък зачеркваш това.
Пак казвам братята български турци са далеч напред в развитието си от нас помаците. Ще обикаляме чукарите още сто години докато ги настигнем в развитието си и то по вина на такива болни мозъци. Коментирам успехите на българските турци защото със своята етническа толерантност вървят напред. Те участват дори с дарения за строителството на нови църкви. Пък нашия човек е помогнал с някой лев и вие ще го изядете. Българите християни също правят такива дарения за ремонт на джамии.
Какво искате от човека бе диваци такива. Дори си мисля да предложа да си изгради един фонд с дарения, който да подпомага лекуването на помаци с болни мозъци.
zinia:
Ако си чел какво е писано по темата ще разбереш за какво става дума. Тук някои твърдят, че помаците не заемат хубави длъжности. Няколко пъти давах примери с хора от помашки произход, докамзали се в политиката, спорта, изкуството. Но все отговаряха тези са били с ДС и затова са успели. Прочетох новината за храма и като видях името на инж. реших да приведа още един пример, че има успели хора от помашки произход. Но ако Хавайка например го прочете задължително ще каже, че е бил от ДС. Аз не съм от помашки произход, а кой точно е направил дарението не се знае, това е фирма-изпълнител. По правилата на форума за това, че наричаш някого дивак би трябвало цензурите да ти наложат забрана за писане тук. И добре казваш, че дълго ще се лутате по чукарите. На хора с подобно отношение там им е мястото.
Rasate:
--- Quote from: subigi kurt on July 26, 2012, 21:53 ---Трябва пак да се повтарям че български Турци не пасва защото си има такива и съм ги споменал кои са. Това е нещо като българомохамедани и затова някак си не пасва. ;) Български Турци има в Истанбул В Казан, и другаде. Значи Булгари които се определят като Тüрк. Може би по-правилно ще е ако ги определим като Турци с временно БГ гражданство, защото никой не ги иска и те малко по малко си се преселват към старите си корени. Не знам дали ме разбираш. ;) А тяхното самоопрделение не български Турци, а само Турци, знаеш това нали. Предполагам че и тук може да има хора които не биха се съгласили да им викат български Помаци. Насила хубост не става. ;)
Видяхме ги колко са български при петъчната молитва в Баня Башъ >:(
--- End quote ---
Не мисля,че в Анадола са им старите корени-нещо във визията с анатолийците не пасва.Ак турците са с български корен,потурчили се в периодът на Османското иго.
Пак по данни от архивите-80-90% от градското население на България се ислямизира още в самото начало, ислямизационните процеси в селото са по слаби и в последствие туширани по икономически причини-на султана му е трябвало крепостна Рая ;D .
Не крия ,че има заселници в България в района на Кърджали от Анатолия по време на Баязид светкавицата,поради бързото обезлюдяване на района -населението е избягало по планините.С заселването им Баязид си усигурява плацдарм за по нататъшна военна и ислямизационна инвазия в района.
В последствие тези малобройни анатолийски османски заселници се смесват с новоприелите исляма местни жители и се оформят кърджалийските турци.Това се потвърждава и от факта ,че в Кърджалийско наравно с белите турчета се раждат и малко по чернички. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Анатолийските османци в повечето случай са с нетюркски произход(с арменски,семитски,нохчийски и пр. произход).
Поздрави
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version