Български > Дискусии

В памет на Баташките мюсюлмани !

<< < (33/51) > >>

zinia:

--- Quote from: tersid on July 09, 2012, 14:23 ---Доста сурово е изгоряло ,ама напълно съзнателно.
Въпреки ,че съм запознат напълно с литературните похвати,нещо не мога да асимилирам смисъла на изречението ти. Явно в литературата е навлезнал онзи стил ,чрез който се пишат безмислици и от тях се мъчат да извадят смисъл. Мисля ,че е доста авангардно, кой го е измислил,знаеш ли.
Питам те все едно и ти знаеш. Понеже знам ,че не знаеш ,аз щети кажа ,наивизма не е български патент , но като цяло в българската литература е преобладаващо направление. И знаеш ли защо е така , защото потребителите определят вида и количеството на стоката.
В общи  линии всичко писано за  Баташкото "клане" с изключение на написаното от мен и още няколко души е плод на доста съзнателен наивизъм съчетан  със несъзнателния сюрреализъм.
Именно затова тази тема е толкова популярна сред българските читатели.

--- End quote ---

Баташкото клане е било популярно и за Дж. Макгахан, Виктор Юго, Уилям Гладстон и......... в цяла Европа. Но моля ви спрете с Баташкото клане! Обърнете внимание на Новоселското, това в Перущица и още толкова други.

zinia:

--- Quote from: havaika on July 09, 2012, 14:56 ---  Грешиш , аз съм с българско име за да се издигам в държавната ерархия  ;)Иначе няма начин.   И какво като нося такова име да не сте ми изстрили съвеста и убежденията ;D ;D ;D

--- End quote ---

Интересно защо. Има толково хора с небългарски имена, които се издигат в държ. йерархия.

Mariana:

--- Quote from: havaika on July 09, 2012, 14:56 ---  Грешиш , аз съм с българско име за да се издигам в държавната ерархия  ;)Иначе няма начин.   И какво като нося такова име да не сте ми изстрили съвеста и убежденията ;D ;D ;D

--- End quote ---

Не знам с какво име си, но не знам и в ДПС примерно, пък и не само в тази партия, да има значение какво е името. Като че ли за съжаление по-важна е далаверата. Защото има ли значение дали Цонев се казва някой, или Бисеров, или Доган, като са сродни души, ама не заради някакви си идеи или политически платформи...

botev:

--- End quote ---
По същата причина на времето сте възприели турските! ;)
А колкото и да злобеете тук живота си върви. Батачани и Доспатчани работят отдавна заедно и то доста добре. И там се намират некви типове като вас, ама няма начин!Сега се прави пътя Батак-Доспат като магистрала, а ние ще насочим на там туристи предимно от Израел-дано да нямате нищо против парите на  евреите! :)

KaraIbrahim:

--- Quote from: botev on July 09, 2012, 22:24 ---По същата причина на времето сте възприели турските! ;)
А колкото и да злобеете тук живота си върви. Батачани и Доспатчани работят отдавна заедно и то доста добре. И там се намират некви типове като вас, ама няма начин!Сега се прави пътя Батак-Доспат като магистрала, а ние ще насочим на там туристи предимно от Израел-дано да нямате нищо против парите на  евреите! :)

--- End quote ---

Ботев,ти нищо не можеш да насочиш,с изключение на половия си орган,за да не си напикаеш обувките.Туристите се насочват сами и то там,където им харесва.
А специално за трасето Батак-Доспат хич не ми говори!Защото отсечката,за която отговаря община Батак умишлено се държи в такова окаяно състояние.За да не могат туристите да посещават помашката община Доспат.Вероятно и поради други причини.А колко добре работят батачени и доспатчани заедно ти не знаеш.Но както по-нагоре се изрази   tersid - наивизмът е водещ стил в България.Явно и теб не те е подминал,та се водиш по разни информационни пулверизатори.

Все пак от сърце се надявам това трасе да бъде направено като хората и то в срокове,които да са по-кратки от обявените.Защото наизраелските туристи няма да им се чака толкова дълго...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version