Author Topic: ГЛАС- Народен.  (Read 3129 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nazmi

  • Charter member
  • *****
  • Posts: 3895
  • Gender: Male
  • Да почива в мир!
ГЛАС- Народен.
« on: July 24, 2012, 11:10 »

  В тази тема ще публикуваме и дискутираме гласа от народа,или казано това което очаква и вижда в реалноста народа,освен това да плаща  данъци,кой се интересува от него?

 Повода е липсата и неуважение на Власта към обикновен човек.. от народа ни навсякъде около нас..!!!
 
 От Владислав Прелезов.(22.07.2012 г.)
    Шофьорът Мустафа Кьосов! Защо човешкият живот се оценява различно в България?
Мартин Лутър Кинг проповядваше равенство на чернокожите в най-демократичната страна в света Съединените щати. Беше убит от неразбиране, от егоизъм и от ненавист на висшата класа. Самозабравилите се. Белите. Които сами се бяха определили за такива.
 Въпреки лицемерието приеха условностите и след години страната им се управлява от чернокож президент - Барак Обама.
Промениха едно от най-съществените човешки качества -уважението към всеки един. На нас ни трябва още години работа, за да уважаваме всеки един от обществото. Без разлика от пол, професия, възраст, етнос, обществено положение. Еретично.

През седмицата ми направи впечатление, че в атентата загина и българският гражданин Мустафа Кьосов. Младият мъж, който от години работи, за да издържа семейството си. Шофьорска работа, тежка, ниско платена, неблагодарна. Този обикновен българин загина от терористичен акт. Отиде си незабелязано. Без уважение от политиците, които се надпреварваха да говорят по медиите врели - некипели. Без да направят последен жест към изстрадалото му семейство.

Това се помни, не парите за погребение. 

Кой, шофьорът ли? Пратете една телеграма на опечалените и подпухнали от сълзи роднини. Нямаме време сега, с толкова важни задачи, да пътуваме до село Юруково. Впрочем, къде е това?

Това беше практиката за него – неизвестният, малкият. Просто не го уважиха. Защото не представлява интерес. Защо в Израел посрещнаха с военни почести телата на загиналите? Все млади хора, от малки градове, студенти, работещи, никому неизвестни преди това. От уважение, от огромно уважение към нацията, стойностите, държавността, каузата! Затова, защото за Израел загиналите от тероризъм са герои.

  Със сигурност герой е и Мустафа Кьосов. Неговият живот  е равен на останалите.  Труден, но достоен. Но егоизмът на политиците се наби на очи. Както едно време, при смъртта на 14 войници, управляващите играеха хора и се веселяха.

Който не уважава обикновените, със сигурност не уважава и себе си.
 Мартин Лутър Кинг щеше да го отбележи, непременно.
 След неговата смърт чернокожите получиха права. Днес вече управляват. Дано след такива трагедии да уважаваме нелепо загиналите.

България след атентат. Кървавата седмица на Сарафово. Мерките за сигурност. Какво ли пази работещите в пощите, автогарите, железопътните гари? През годините те станаха неуютни, мръсни, студени. Безразлични. Колко от нас са мръзнали или се потят докато чакат? Подобно на обществото, чакащо промяната. Малките камъни обръщат колата. Надявам се мерките за сигурност да станат постоянни.
 Защото по тези места ходят малките, обикновените.
 А те, като Мустафа, остават неинтересни.

Всяко чудо за три дни. При нас винаги е така. Пушилка и след това прозират недостатъците. Тази седмица бившият депутат Димитър Аврамов остана без имуниет. Заловиха го с 50 000 белязани лева. Заради СРС-та, приложени по делото, то премина при закрити врата. Каква акция в деня на доклада от Европейската комисия! Която отново направи на пух и прах цялото говорене на силовото и правното министерства. Дали ако те си вършеха работата, обществото щеше да пропищи от набези, кражби, мафиотски кръгове, несигурност.
 Да бъдат уважавани и да нямат съдбата на Мустафа Кьосов.

Искам да отдам почит на семейството на обикновения шофьор, работещ за малкото пари, за да издържа дъщеря си, съпругата си, близките. Да им стисна ръцете и да им кажа право в очите – вашият съпруг, Вашият Мустафа е герой в тази ужасна ситуация. Защото човешкият живот няма разлика нито в Израел, нито в Съединените щати, нито някъде другаде.

    Владислав Прелезов.(22.07.2012 г.)

Offline muti6

  • Adviser
  • ****
  • Posts: 927
ГЛАС- Народен.
« Reply #1 on: July 24, 2012, 18:52 »
Лютви Местан: Какво е посланието на отсъствието на управляващите от погребението на Мустафа Кьосев?
24 юли 2012 | 14:11 | Агенция "Фокус"
Начало / Партии
София. Атентатът постави немаловажния въпрос – защо на погребението на починалия български гражданин Мустафа Кьосев в родопското село Юруково нямаше нито един представител на държавната власт, с изключение на народните представители Алиосман Имамов и Муса Палев. Това каза народният представител от парламентарната група на ДПС Лютви Местан по време на дебатите за вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Какво е посланието на това отсъствие? Поставихте ли се на мястото на близките, на невръстните деца на починалия – как те ще прочетат това отсъствие? Защо проявявате избирателност при такива трагедии, госпожи и господа от управлението? Какво е посланието на отсъствието Ви? Защото е Юруково? Защото е Мустафа? Защото е в Родопите, където „спят” онези клетки – каза Местан.
Ако някой има идея да имитира рискове, за да разшири полето на силовото си действие, това вече е проблем на националната сигурност. Според нас – без вътрешните баланси не е възможно да се постигне национална сигурност. За обикновена липса на елементарен усет за деликатните баланси в мултикултурното общество на България ли става въпрос това отсъствие от погребението на загиналия български гражданин, каза Лютви Местан.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42