Български > Дискусии

Някога и сега...

<< < (5/10) > >>

botev:
БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИТЕ И ЕТНИЧЕСКИТЕ „ТУРЦИ“ СА БЪЛГАРИ

В Средна Азия българите са живеели като съседи с тюркютите и де­сетките тюркси народи (сливане на български народ и тюркски) от Тур -отглеждали говеда). В Афганистан (на изток от Аралско море – около ре­ките Аму Дар и Сър-дар) българите с арите през 9 в. пр. н. е. създават държава Ариана. В 6 в. пр. н. е. българинът Зорастор възражда и оформя Тангристката религия с център на Слънцето.

След новата ера в този район живеят огузи, селджуци и тюрки. Огузите смятат за свой родоначалник българина хунор великият БогАтур (Мотун – II в. пр. н. е.). Сливат се със селджуците и тръгват на запад и през XII в. побеждават Византия и по-късно създават държава на селджуците в южната част на днешна Турция.

В днешна Средна Турция българите създават държава до 1700 г. от български народи, останали да живеят още пр. н. е. Тюрките (турци) са тръгнали с 600 конника на служба в Персия. След това участват във войни с Византия, заселват се в Ангора (Анкара) и в Бурса (по-близо до Цариг­рад). Трите държави воюват помежду си или в съюз и срещу Византия. След 1700 г. българите и селджуците след договор с убийства на царските дворове са турцизирани и затова са бели и с европейски черти. Българите са основата – гени.

Турцитс заемат български деца за еничари и ние вливаме кръв. Тур-ците насила потурчват българите в Родопите – женят се за българки и ние вливаме своята кръв и гени. В Източна Тракия, Беломорието и Североиз­точна България насила се женят за българки и ние вливаме своята кръв.

След 1878 г. по-етническите „турци“ се изселвал в Турция. По договор през 1989 г. с Турция новите се изселват доброволно – смятат, че там ще бъдат по-добре, че държавата е по-голяма. Мнозина са разочаровани.

http://prosvetise.com/?p=9399

Mariana:

--- Quote from: havaika on October 13, 2012, 15:19 ---   Ехо Марианче,г-жа милиционер.Защо не си признаеш че си тук за да омаскариш помаците и да им препишеш поредната антидържавна политика.Удобно нали :(
Трябва да си го набиете в квадратните тикви ,че има мюсюлмани в БГ и те са равноправни хора и данекоплатци.Продължавате ли ще си го набиете два ката ;)

--- End quote ---

Ти или не разбираш или си крайно непочтен.

Не знам, може пък и да не разбираш.

Не ми приписвай във всеки случай собствените си душевни болести, страхове, несигурности, омрази и/или невежества.

И не ме обиждай непрекъснато.

ibrahim65:

--- Quote from: Mariana on October 13, 2012, 14:08 ---
Биографията, дето Бета беше цитирал, не беше ли цитат от нещо, което си написал преди време самият ти?

--- End quote ---

Драга ми Мариана защо бе мила защо, толкова се интенересуваш от мен.
Достатъчно е да напишиш в търсачката само Ибрахим Бялев, и хоп готово.
Аз съм открита личност или след тази болест, на оная работа и борна да ми цепят е все тази.
Едва ли някой може да ме разбере, едва ли, толкова сте .............

Ако това е обичта,
нека да е само на теб
бе джанъм.

Теб и тях обичам,
живях и умирам за вас,
бе джанъм.

Вече съм към края,
дори и да пея ще е тъжно,
бе джанъм.

Чашата ми е празна,
очите ми те търсят,
бе джанъм.

Погледни в спомените,
и ще видиш само обич,
бе джанъм.

beta:

--- Quote from: havaika on October 13, 2012, 15:19 ---   Ехо Марианче,г-жа милиционер.Защо не си признаеш че си тук за да омаскариш помаците и да им препишеш поредната антидържавна политика.Удобно нали :(
Трябва да си го набиете в квадратните тикви ,че има мюсюлмани в БГ и те са равноправни хора и данекоплатци.Продължавате ли ще си го набиете два ката ;)

--- End quote ---
     Хавайче младо девойче помашките  милиционери на  кого служат.Как  пък ти  хрумна ,че     г=жа  Мариана е полицай. Един съвет  от мен  постарай се да завършиш  средното си образование  и дано си направиш  хубава кариера.

botev:

--- Quote from: beta on October 13, 2012, 22:11 --- постарай се да завършиш  средното си образование 

--- End quote ---
Пашин началното! ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version