Български > Дискусии

Османската Империя. - Ottoman Empire!

<< < (10/25) > >>

fotakiev:

--- Quote from: Subeyi Kurt on January 12, 2014, 21:15 ---Казваш се Светлина, ама изобщо не си просветена на някои теми като фашизам например. Първо фашизма не се научава от историци а от политолози или социолози.

--- End quote ---
Фашизма се изучава от социолози, а не от историци?
Ти сигурен ли си, че изобщо знаеш какво се изучава от историците?

--- Quote from: Subeyi Kurt on January 12, 2014, 21:15 ---Явно че Б.Димитров ти е объркал главата та пишеш смехории тук. Четене му е майката а не бръщолевене. 

--- End quote ---
:) Ами Б.Димитров не е нито социолог, нито политолог.Той е историк та да разбира от фашизъм ;)
Виж друго си е то четенето на политология и социология...те са майката и бащата на историята  :D

--- Quote from: Subeyi Kurt on January 12, 2014, 21:15 ---А сега ми отговори на въпроса защо режима на бай ти Тошо не е фашизам. 

--- End quote ---
Просто  е Уотсън :)
Защото режима на бай Тошо се нарича комунизъм, а режима фашизам има по-друго определение.Има и сходства и прилики, но като цяло се класифицират като разлини режими.

--- Quote from: Subeyi Kurt on January 12, 2014, 21:15 ---Защото е червен или защото ти си нямаш хал-хабер от политология или социология. 

--- End quote ---
Най-вероятно и заради двете да е  :'(
Хабер си имаш само ти ... политологията и социологията в Турция казват,че комунизъм и фашизъм са едно и също нещо?
Добре,че си ти да ни светнеш от Турция(наследник на Османската Империя), че тука в България не е имало комунизъм и нямаме представа какво представлява. Ашколсун на Османската Империя, и че не се учи в учебниците по история какво е комунизъм и какво фашизъм!Точно така, това се учи само в учебниците по социология и политология :)
Ако всичко това е вярно, явно Великата Османска Империя ще да е стигнала своят апогей на развитие и всички само можем да съжаляваме,че Турция не е наша държава та да знаем науките и с право ще тъгуваме за минали времена ;)

Отдавна не бях влизал в сайта.То трагикомедията е пълна.
Ти Сюбиги кажи ми ама честно...липсва ли ти Османската Империя и защо?

tatar:
Режима по време на управлението на баи ти тошо се нарича социализъм или вав най добрия вариант развит социализъм,за комонизам само се мечтаело драги ми fotakiev .

fotakiev:

--- Quote from: tatar on January 13, 2014, 04:42 ---Режима по време на управлението на баи ти тошо се нарича социализъм или вав най добрия вариант развит социализъм,за комонизам само се мечтаело драги ми fotakiev .

--- End quote ---
Драги ми татар,режима се казва комунизъм, а социализмът може да се отнася и за други режими ;)
А това,че комунизма е утопия като цяло.... е друг въпрос и за друга тема.

Subeyi Kurt:
Фотакиев, наблегни на понятията доктрина, теория, строй и режим. Ако не се знаят значенията на тези понятия не може да се обяснят  понятията социализам, комунизам и фашизам. Социализмат е преходен период към комунизма според доктрината на Маркс и Енгелс. Фашизмат не е строй а режим. Социализмат също. Режимат по времето на Тошо е фашизам от всякаква гледна точка.

Subeyi Kurt:
http://www.youtube.com/watch?v=1LeXlUvHzxk

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version