Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Пламен Пасков:
--- Quote from: teo on August 19, 2008, 17:29 ---Тази тема трябва да бъде девиза на този сайт!Помаците са доказали себе си мирен народ.Единственото тяхно желание е да се признаят като един народ със Помашка идентификация!Нищо друго! От това ще спечелим всички!Всичките народи на Балканите!
--- End quote ---
девизи...
лозунги...
лирика...
обещания...
пропаганда...
...и нула факти и доказателства...
-------
Това на нищо ли не ви напомня?
Само аз ли виждам политическата нишка в този модел на поведение?
teo:
--- Quote from: Пламен Пасков on August 20, 2008, 05:26 ---девизи...
лозунги...
лирика...
обещания...
пропаганда...
...и нула факти и доказателства...
-------
Това на нищо ли не ви напомня?
Само аз ли виждам политическата нишка в този модел на поведение?
--- End quote ---
Има един народ който повече от 1000 години има отделно самосъзнание за отделен народ.Защо трябва и днес да си блъскате главите именно за асимилационни политики вместо да се съгласите със мир че, помаците са отделен народ.Раждайте Пасков а не ходете от форум на форум и не се мъчете да ни правите българи.Всеки народ е достоен.Достоен народ е Българският,достоен народ е Помашкия,достоен народ е и Ромския и Турския.Ние все пак въпреки желанието ти да не съществуваме ....ние съществуваме и пак ще ни има.Защото колкото България е твоя толкова е и моя.А и във повече,името България е именно тюркското което носи тази прекрасна страна.Ще кажеш колко популизъм!Нека да е популизъм но,и ние и другите народи включително Помашкият народ като съставна част от народите на България ще бъдем!А и на теб един мой съвет Уважаеми Пасков!Раждайте и раждайте и пак раждайте!А деца със злоба и отичане на други народи и присвояването на други народи не става!ХАЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ! ;D
Dobrev:
--- Quote from: teo on August 22, 2008, 16:05 ---Има един народ който повече от 1000 години има отделно самосъзнание за отделен народ.Защо трябва и днес да си блъскате главите именно за асимилационни политики вместо да се съгласите със мир че, помаците са отделен народ.
--- End quote ---
Teo,
Не, не сме отделен народ. Колкото и да се опитваш да ни отделиш от българите - не става, джанъм.
Освен да подпалиш архива в Истанбул, в който е документирано село по село как българи християни са приемали Исляма, да унищожиш българската диалектология, така че да няма следа от това що е родопски диалект и защо той се говори и от българи мюсюлмани и от българи християни и да затриеш българската фолклористика, щото да няма спомен от общи песни.
Иначе няма как да докажеш псевдотеориите си.
Със здраве!
teo:
--- Quote from: boyandobrev on August 22, 2008, 17:05 ---
Teo,
Не, не сме отделен народ. Колкото и да се опитваш да ни отделиш от българите - не става, джанъм.
Освен да подпалиш архива в Истанбул, в който е документирано село по село как българи християни са приемали Исляма, да унищожиш българската диалектология, така че да няма следа от това що е родопски диалект и защо той се говори и от българи мюсюлмани и от българи християни и да затриеш българската фолклористика, щото да няма спомен от общи песни.
Иначе няма как да докажеш псевдотеориите си.
Със здраве!
--- End quote ---
Никой не ги разделя и не иска да ги откъсне от Българската нация.Помаците са един градивен елемент във тази нация.Но да ги притопяваш във един казан ....мисля че не е хубаво.Себе си щом смяташ че, си българин ,моля....та ти си тогава българин.А ние тук говорим за помаци!Моята най голяма "псевдотеория" е че-"Помака си е Помак!Аз знам че те вече са минимум 1000 години със отделно самосъзнание от българо-славянския "месинг"= българският народ!Отделна култура и то автентична.Като се краде музиката и културата на този народ и после като ги изпратиш по космоса като свои...Не ви ли се струва че,нищо няма да се спечели по този начин.Темата че, Помака си е ПОМАК ,вече всеки ден набира все повече сила по света и скоро ще трябва да се постави пред ЕП за признаването на този народ.Ако искате да сте повече ---Пак казвам -Раждайте и пак раждайте на чуждо не посегайте!!!
Пламен Пасков:
--- Quote from: teo on August 23, 2008, 00:04 ---Никой не ги разделя и не иска да ги откъсне от Българската нация.Помаците са един градивен елемент във тази нация.Но да ги притопяваш във един казан ....мисля че не е хубаво.
--- End quote ---
А по-добре ли е да ги претопим в общия казан на република Турция, където хурити, хети, гърци, българи, арменци, лидийци, аркадийци, кападокийци, перси, сирийци, асирийци, анатолийци, караманци, селджуки и Бог знае още колко племена и народи днес са притежатели на турски паспорт, което означава, че законодателно те са етнически турци?
--- Quote ---Себе си щом смяташ че, си българин ,моля....та ти си тогава българин.А ние тук говорим за помаци!
--- End quote ---
Къде и каква е точно разделителната линия между помаци и българи?
Има ли такава?
Кой от критериите за отделен народ е различен между двете думи?
Само не казвайте - религия, сякаш преди християнството не е имало българи, или сякаш преди възникването на исляма Родопите не са имали население, от същите тези българи...
--- Quote ---Моята най голяма "псевдотеория" е че-"Помака си е Помак!
--- End quote ---
Няма лошо. Само че, потруди се да дадеш обяснението:
Помак, като отделно регионално население по териториален признак?
Помак, като отделна религиозна група?
Помак, като отделна етническа група?
Помак, като отделна нация, или народ?
помак, като Клуб по интереси и хоби?
Отбележи с байраче верният отговр (отговори) и докажи избора си - защо така смяташ? Обоснови се!
--- Quote ---Аз знам че те вече са минимум 1000 години със отделно самосъзнание от българо-славянския "месинг"= българският народ!
--- End quote ---
Ами като "знаеш", направи като Боян Добрев (браво на него!) и дай документи и източници (това са доказателствата!), които да потвърдят знанието ти, да не излезе иначе, че е твое съчинение или политически инструктаж!
--- Quote ---Отделна култура и то автентична.
--- End quote ---
Браво!
И кое точно и е отделното?
Ако се имаш за културолог, дай определение за култура и махай по задачите: разнищи - кои компоненти на помашката култура са само техни, и в никакъв случай български?
--- Quote ---Като се краде музиката и културата на този народ и после като ги изпратиш по космоса като свои...Не ви ли се струва че,нищо няма да се спечели по този начин.
--- End quote ---
Няма...ако крадеш, наистина.
Но лично Валя Балканска, чията песен "Излел е Делю хайдутин" (интересно - срешу кого е излел Делю хайдутин, но да не задълбаваме...възможно е, да е в подкрепа на султана, знае ли човек...) излетя в Космоса, в много предавания по телевизията сама си казва: Българи сме!
И на нея ли ще се скараш, че не е наясно със самоидентификацията си?
--- Quote ---Темата че, Помака си е ПОМАК ,вече всеки ден набира все повече сила по света и скоро ще трябва да се постави пред ЕП за признаването на този народ.
--- End quote ---
Сериозно?
И къде, освен 2-3 форума, където ти пишеш, тази тема набира сила?
Ах, да, там, където търговците на души, ловците на гласове от ДПС шетат и "обясняват", и като обясняват, книжки дават, и заръчват "Учете турски, че заради тези гадни българи сте го забравили! Вие вече сте изтървани, ама поне децата ви, ако искат университет в Истанбул или Арабистан, трябва да го научат!"
--- Quote ---Ако искате да сте повече ---Пак казвам -Раждайте и пак раждайте на чуждо не посегайте!!!
--- End quote ---
Имам 2 деца, имам големи мераци поне за 3.
Имам ги за свои, и без бой, стрелба и борба с ножове на никого ги не давам.
Да дойдат пак за девширме, пък тогава ще видят - дава ли Балканджи Йово хубава Яна...
Още заръки?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version