Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (339/454) > >>

BG POMAK:
Няма такива представители от помаците които да се определят като турци или българи християни. Ако е имало такива случаи те са единични явления. Това не значи, че същите са убедени в това. Дори българите франгаджии-християни/има такава група в Кърджалийско и Смолянско/ които са приели християнството 1912г. още не са убедени в това, че са християни. Има и такава група от помаците, които се опитват да се определят като турци, но самите турци не ги приемат, като такива и ги определят като бивши помаци. Същите са се определили като турци покрай събитията през 1912г.

skoti3:

--- Quote from: BG POMAK on July 25, 2012, 13:33 ---Няма такива представители от помаците които да се определят като турци или българи християни. Ако е имало такива случаи те са единични явления. Това не значи, че същите са убедени в това. Дори българите франгаджии-християни/има такава група в Кърджалийско и Смолянско/ които са приели християнството 1912г. още не са убедени в това, че са християни. Има и такава група от помаците, които се опитват да се определят като турци, но самите турци не ги приемат, като такива и ги определят като бивши помаци. Същите са се определили като турци покрай събитията през 1912г.

--- End quote ---

Тука грешиш, не съм казал българи християни. Как го измисли това. Като казвам българи, никъде не съм казал християни. И така според статистиката процентът самоопределил се като турци или българи е доста по голям, отколкото тези, които са се самоопределили други. Използвам графиката преброяване за област Смолян.

Около 28 000 мюсюлмани- след това -1700 други, 1300- не се самоопределят. 4600 турци, а останалите ?
В област Благоевград процента самоопределили се като турци е доста по голям. За това не мисля, че са излючение.

ibrahim65:

--- Quote from: Mariana on July 25, 2012, 13:01 ---

Дано не стане като с евреите и "обетованата земя".
Защото обетована земя може да е само тази, в която има мир.
А за да има мир, никой не бива да смята, че земята (или планината, както е в случая), е само негова.

Това, за което мечтаеш, е помашка държава.
Което би значело на практика да се запали балканското буре с барут
или да се направи един мини Близък Изток.

--- End quote ---
Вие тук българите са сте побъркали или не четете или си фантазирате някакви бурета някакви войни.
Не искам война но ако ви стиска опитайте се, кого плашите, ни най малко пък мен.
Имам право да си мечтая да се самоопределя да живея да  да да да да да да да да да да да да да да да да дишам.

havaika:

--- Quote from: ibrahim65 on July 25, 2012, 13:55 ---Вие тук българите са сте побъркали или не четете или си фантазирате някакви бурета някакви войни.
Не искам война но ако ви стиска опитайте се, кого плашите, ни най малко пък мен.
Имам право да си мечтая да се самоопределя да живея да  да да да да да да да да да да да да да да да да дишам.

--- End quote ---
   Може ама без да дишаш ;D ;D

Mariana:

--- Quote from: BG POMAK on July 25, 2012, 12:47 ---Аз не отричам, че през последните няколко години донякъде не се ограничават правата и развитието на помаците. Това става с всички етнически групи. Аз имах в предвид самата истина, че колкото и да се напъвате да ни определяте като вас, съществува граница, която много добре знаете, а тя е, че ние и вие сме замесени от различно тесто. Същото важи и за българските турци. Те не са замесени от нашето тесто.

--- End quote ---

Е да, понеже сте взели и от едното, и от другото "тесто".
Затова има различия.
(Ако разбира се вярата и етносът могат да се определят като "теста".)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version