Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Mariana:
--- Quote from: Subeyi Kurt on August 02, 2012, 13:54 ---Булгаристан Тüрклери е едно а Булгар Тüрклери е друго. Първото е Турци от Булгаристан а второто, български Турци.
--- End quote ---
На български не може да се каже или напише турци от Булгаристан, а турци от България.
Така, както не се пише Афгания примерно, а се пише Афганистан, така се пише и България, не Булгаристан.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: BG POMAK on August 02, 2012, 08:50 ---Майката добра или лоша, тя си остава майка и я почитаме.
--- End quote ---
Всеки знае че това е майка ти, но не всеки разбира че тя е мащеха за други. На чужд гръб сто тояги са малко. ;)
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Mariana on August 02, 2012, 14:04 ---На български не може да се каже или напише турци от Булгаристан, а турци от България.
Така, както не се пише Афгания примерно, а се пише Афганистан, така се пише и България, не Булгаристан.
--- End quote ---
Мариана, не ме карай аз да ти посочвам правописните грешки във всеки твой постинг. ;)
Mariana:
--- Quote from: Subeyi Kurt on August 02, 2012, 14:09 ---Мариана, не ме карай аз да ти посочвам правописните грешки във всеки твой постинг. ;)
--- End quote ---
Тук не става въпрос за правописни грешки, а за отношение към името на страната.
Но ти както винаги предпочиташ да се правиш "на луд".
(Колкото до това, че и аз правя правописни грешки - правя ги, да, но от разсеяност или от липса на достатъчно време, не от незнание. И това, пак казвам, е съвсем друг въпрос.)
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Mariana on August 02, 2012, 14:25 ---
Тук не става въпрос за правописни грешки, а за отношение към името на страната.
Но ти както винаги предпочиташ да се правиш "на луд".
(Колкото до това, че и аз правя правописни грешки - правя ги, да, но от разсеяност или от липса на достатъчно време, не от незнание. И това, пак казвам, е съвсем друг въпрос.)
--- End quote ---
Излишни сантименталност. Интересно защо не я проявявате когато се пише Bulgaria . Това си е проява на скрита ксенофобия колото и да се стараете да я прикривате.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version