Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (42/454) > >>

Пламен Пасков:

--- Quote from: Snake on November 22, 2008, 08:36 ---Nazmi,nqkoi se opredeliha kato MUSULMANI,da znae6,ne turci,ne gurci,-MUSULMANI.Ama ti kato kazva6 neka vseki si pomogne,kato trugna za Amerika zashto zamina direktno za Win Gap,a ne otide v Oregon ili Utah.Nali sam mojeshe da si pomognesh i v tezi states.
--- End quote ---
Snake, вие сте странен човек.
Такива ги гледах даже в един репортаж: питат ги: "Вие като какви се определяте по етнически признак? Отговарят: мюсюлмани! Репортера търпеливо и любезно ги връща към темата: Добре, мюсюлмани по религия, но аз ви питах като какви се определяте като НАРОДНОСТ, като етнически произход, а не като РЕЛИГИОЗНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ. Отговорът отново беше: МЮСЮЛМАНИ!

Това ми прилича да питаш някого "Колко е часът?". А той да ти отговори: "Слънчево е, няма да вали".
Ти пак да го питаш: "абе човек, не те питам каква е прогнозата за времето, а колко е часът!"
И той пак да си е на своето: "Казах ти вече - няма да вали!"

Та и вашата работа такава: изпълнявате услужливо политически доктрини да слагате знак за равенстнво между религиозна и етническа принадлежност. И изобщо не ви смущава факта, че сами влизате в капана на абсурда с тази позиция - да се изкарвате един народ с негри, малайци, дравиди, монголоиди, цигани, араби и прочее НАРОДИ ,които говорят на различни езици, имат различни фолклор, традиции и обичаи, имат различен манталитет, и които никога няма да кажат: "Помаци сме, защото сме мюсюлмани", или още по-нелепото: "Турци сме, защото сме мюсюлмани".
Помислете си за това.

al-fatiha:
Бъкате от СКАТ-ски цитати, докторе. Тази телевизия не трябва да се цитира и споменава, защото води ксенофобска политика.

А в този филм, репортерката въобще нямаше данни за журналист - никаква правилна дикция и въпроси, зададени правилно, предвид това, че има хора, които не знаят що е "етнос".

Но иначе, по темата, мюсюлманска нация няма. Има нации - турска, циганска, българска, руска, помашка, но не и мюсюлманска.

Пламен Пасков:

--- Quote from: al-fatiha on November 24, 2008, 22:40 ---Бъкате от СКАТ-ски цитати, докторе. Тази телевизия не трябва да се цитира и споменава, защото води ксенофобска политика.

А в този филм, репортерката въобще нямаше данни за журналист - никаква правилна дикция и въпроси, зададени правилно, предвид това, че има хора, които не знаят що е "етнос".

Но иначе, по темата, мюсюлманска нация няма. Има нации - турска, циганска, българска, руска, помашка, но не и мюсюлманска.
--- End quote ---
Е, те за тази нация, ще ви помоля да ме осветлите по-подробно, за предпочитане, с преместване на дискусията в темата за произхода, да не прекаляваме с офтопика тук.
Дайте определение за нация, дайте източници и ни залейте с достоверна информация - кога и къде, аджеба, се е зародила тази нация.
Кой надежден източник, през кой век, го е осветил и отразил този исторически момент?

al-fatiha:
Има една дума, докторе, която би трябвало да Ви говори нещо: демокрация. Та именно това позволява САМОНАЗОВАВАНЕТО. В темата за произхода ще пиша утре, надявам се тогава да се включите в спора между вас, българите-националисти, отричащи помаците като нация, и нас, които смятаме, че има такава нация.

Вие може да счетете и Библията, и Корана за "недостоверни" източници. Това е относително нещо.

Пламен Пасков:

--- Quote from: al-fatiha on November 24, 2008, 22:52 ---Има една дума, докторе, която би трябвало да Ви говори нещо: демокрация.
--- End quote ---
Вие знаете ли какво означава и как се е практикувала демокрацията в първоизточника и?
Или смятате да ме убеждавате колко е добра съвременната демокрация на Запад, която за мен е мръсна дума и символ на двойни стандарти и манипулативна пропаганда, която трябва да стои в речниците редом с комунизъм и светлото бъдеще?

--- Quote ---Та именно това позволява САМОНАЗОВАВАНЕТО.
--- End quote ---
Аз не питам за днешното самоназоваване.
Има много търговски религиозни секти, които бързо си измислят религия, название и символика, и с помътнели очи те убеждават, че те вече са такива и като какви са се родили те или дедите им за тях вече няма никакво значение.
Самоназоваването е особена категория, с която злоупотребите водат до много неприятни и комични ситуации.

--- Quote --- В темата за произхода ще пиша утре, надявам се тогава да се включите в спора между вас, българите-националисти, отричащи помаците като нация, и нас, които смятаме, че има такава нация.
--- End quote ---
Аз бях доста време на път, през много държави, и сега вече седнах зад компютър, така че ще следя с интерес, през близките дни.
После пак тръгвам.
Та, вие дайте определение за нация, и тогава ще говорим.

--- Quote ---Вие може да счетете и Библията, и Корана за "недостоверни" източници. Това е относително нещо.
--- End quote ---
Теорията за относителността обяснява много неща, но, за съжаление, лишава споровете от смисъл, ако злоупотребяваме с нея.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version