Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Пламен Пасков:
--- Quote from: E_Smail on November 25, 2008, 21:32 ---Да се самоопределиш, не е злоупотреба.Особено когато го правиш по свободен начин без някои дя те контролира.
--- End quote ---
Няма и не може да има свобода в самоопределението.
Освен ако не сте подхвърлено дете, което не си знае родителите и произхода.
Защото човек е такъв, каквито са дедите му, а не каквото му е хрумнало между две ракии.
Прочее, понеже нямате свободата да си избирате родителите и дедите, няма и не може да има свобода и в самоопределението, защото то е функция на произхода.
--- Quote ---Да се самоопределиш такъв какъвто се чустваш,дори и накой да се опитва да те контролира е триумф на свободен дух.
--- End quote ---
Много красиво, лирично и патетично.
А сега дайте да слезем на земята.
Зададох ви няколко конкретни въпроса, на които, по стара традиция тук, не получих от вас нито един отговор.
Добавям още един въпрос: що е туй свобода, според вас, и с какви мерки и теглилки го определяте и измервате този свободен дух и неговия триумф, ако такъв има?
--- Quote ---Да контролираш обаче някой друг,против неговото желание е откровена злоупотреба.
Изборът е ваш.
--- End quote ---
Всяка държава, всяко общество, даже и малкото село, даже и семейството, контролира и налага норми на поведение против желанието на индивида от най-ранно детство.
Вашите родители или вашите съселяни злоупотребили ли са с вас?
Така че, ако свършихте с лириката и смятате да погледнете истината в очите и правилата на живота такъв, какъвто е, а не какъвто е в във вашите поеми, какво следва?
Че изборът ви е: да приемете философски родното си място такова, каквото е, или да смените мястото на живеене, ако толкова силно не ви устройва родното, то ест, да се присъедините към милионите икономически и други емигранти, гонещи свободата си, заробвайки се при това все по-силно и по-дълбоко, в преследване на тази илюзия.
Ако трябва да цитирам един сатирик: Егор Кротки:
"той пътуваше много, за да изучи живота. А изучи само разписанието на влаковете"
Дано и вашата работа да не стане същата.
Пламен Пасков:
--- Quote from: Mangr on November 25, 2008, 23:56 ---Pashkov, ti znaesh li sas sigornos kakav e bil dadoto ili Pra dadoti???? ili samo si mislish che znaesh.
--- End quote ---
Естественно, че знам. Затова и фамилията ми е такава. Дядовците си ги помня много добре, а за прадядо ми Никола знам, че е бил опълченец на Шипка.
Вие от нямане с какво друго да се заядете с родовата ми памет ли решихте да се ровите?
И ще ви помоля да престанете да ме прекръствате, защото иначе и аз мога да си позволя да правя същата грешка и да се обръщам към вас с Мангал, става ли?
Metka:
--- Quote from: Пламен Пасков on November 26, 2008, 00:21 ---Естественно, че знам. Затова и фамилията ми е такава. Дядовците си ги помня много добре, а за прадядо ми Никола знам, че е бил опълченец на Шипка.
Вие от нямане с какво друго да се заядете с родовата ми памет ли решихте да се ровите?
И ще ви помоля да престанете да ме прекръствате, защото иначе и аз мога да си позволя да правя същата грешка и да се обръщам към вас с Мангал, става ли?
--- End quote ---
@Plamen Paskov, mene sashto mojesh da me nari4sh MANGAL!
Mojesh da nari4ash ne samo mene taka, mojesh koito si poiskash tuka.Ti si svoboden i imash imunitet da go pravish.Imash i resurs za tova.
Nie ne se 4ustvame svobodni i shte te tarpime.Taka 4e mojesh da si otdahnesh i na volq da otpraviash obidnite si kvalifikacii kam nas.
Poradi tova mojesh da ni nari4ash i kogato si pojelaesh - OTRODNICI,Pianici i Ludi zaradi tova 4e imame naglosta da se samoopredelqme taka kakto jelaeme.Ta tova e super naglo - da se nari4ame taka kakto iskame!
Pri tazi situacia shte smenim i imeto na saita. moje da stane taka -www.mangal.bg
Saglasen!?
Gelina:
Слушайте какво Г-н Пасков, прекалявате понякога! За вас истината е една за други хора е друга! Вие ли говорите за почтенност и т.н? А това Вашето какво е ,да копирате разговори от скайпа си и да ги пращате в други форуми, мислейки ,че там ще се харесате.Особено на "атакаджии"! Защо не посочвате техните правописни грешки? Или там няма да ви търпят, ако вече не сте и изритан от форума им. Съжалявам,че съм толкова рязка,но всичко си има граници. За разлика от Метка, аз няма да ви търпя да си развявате байраците! С нищо не сте по-нагоре от нас!
Пламен Пасков:
--- Quote from: Metka on November 26, 2008, 07:34 ---@Plamen Paskov, mene sashto mojesh da me nari4sh MANGAL!
Mojesh da nari4ash ne samo mene taka, mojesh koito si poiskash tuka.Ti si svoboden i imash imunitet da go pravish.Imash i resurs za tova.
Nie ne se 4ustvame svobodni i shte te tarpime.Taka 4e mojesh da si otdahnesh i na volq da otpraviash obidnite si kvalifikacii kam nas.
Poradi tova mojesh da ni nari4ash i kogato si pojelaesh - OTRODNICI,Pianici i Ludi zaradi tova 4e imame naglosta da se samoopredelqme taka kakto jelaeme.Ta tova e super naglo - da se nari4ame taka kakto iskame!
Pri tazi situacia shte smenim i imeto na saita. moje da stane taka -www.mangal.bg
Saglasen!?
--- End quote ---
Метка, модератор си, затова трябваше да обърнеш внимание на следното:
Mangr няколко поредни постинга се обръщаше към мене с Пашков, Пашуков и т.н., което си е възродителен процес, който, трябва добре да го разбирате, няма как да ми хареса. То бива един път грешка, но в няколко поредни постинга явно става дума за умишленно изопачаване на фамилията ми.
Затова дадох аналогия, че ако той смята да ме прекръщава от Пасков на Пашков или Пашуков, аз се чувствам свободен НЕГО ПЕРСОНАЛНО да го прекръстя от Мангр на Мангал.
Това няма никакво отношение към всички останали помаци тука! Не е ли очевидно и без това?
Проследете дискусията и порверете думите ми, а после рипайте обидени, без изобщо постинга ми да е бил адресиран към вас!
Уточнявам за кой ли път: щом съм цитирал нечий постинг, обръщението и моя постинг е адресиран към НЕГО ПЕРСОНАЛНО, а не към обитателите на форума като цяло или към всички помаци генерално!
Сега вече ясно ли е?
Гелина, въпросът е и към вас?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version