Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Сидхарта:
Много може да се пише по въпросите повдигнати горе - относно това което пише Фотакиев -че протобългарите са с древноирански произход това вече е една добре обоснована теория не че липсваттюрки в етногенезиса на българския народ-авари ли не щеш печенеги ли кумани ли и тн. но тази теория е ключа към този въпрос.Що се отнася за това което пише rodoplar- то не мога да се съглася с картината която иска да ни внуши нямам време детаилно да се спирам на написаното но това хич ни и било така от една страна имаме господстваща прослойка етнически различна но споена от религията от друга страна е раята със робски статут две взаимно изклчващи се се понятия но взаимодеистващи си активно-то няма как и да бъде по друг начин като отношението на едните към другите е изяснено в исторически план вярно имало е и рая със специален статут-пр.войнуците-доганджиите и тн. но да не забравяме че те са пак рая и с течение на времето този статут се губи.
Isyankar:
--- Quote from: daczo on April 21, 2009, 22:30 ---havallar,v Loveshko ima edno selo Bylgarene.Nameri i prochiti negovara istoriia.Prez Aprilskoto vystanie koi sa bili taka tolirancijni.Koj e pomagal na bednite hristiiani.Pomaci ot Loveshkite sela sa klali starci i deca.Tazi duma ne znaia kak e na arabski.
--- End quote ---
Прочети последните ни коментари и да позагърбим историята, защото на балканите обективна история просто е трудно да има. Вярвам само на бабите си, а на исторически източници не мога. Не мога дори и на хора, които не са ми близки, защото мен са ме убеждавали етнически турци например, че в Батак помаците са клали християнското население, което в последствие разбрах, че е било с цел противопоставяне .. Тъй, че дори не мога и на трети лица да вярвам, макар и близки приятели - та камо ли на някакви историци, които не познавам...
Това тук на Балканите не е история нашето, а само политика, политика, политика ....
mustafa_b:
--- Quote from: ves.K on April 21, 2009, 22:36 ---Що се отнася за това което пише rodoplar- то не мога да се съглася с картината която иска да ни внуши нямам време детаилно да се спирам на написаното но това хич ни и било така от една страна имаме господстваща прослойка етнически различна но споена от религията от друга страна е раята със робски статут две взаимно изклчващи се се понятия но взаимодеистващи си активно-то няма как и да бъде по друг начин като отношението на едните към другите е изяснено в исторически план вярно имало е и рая със специален статут-пр.войнуците-доганджиите и тн. но да не забравяме че те са пак рая и с течение на времето този статут се губи.
--- End quote ---
Много ми е интересно как така роби са плащали данъци? Доколкото знам робът е роб тогава, когато няма собственост. А данък се плаща единствено върху собствена продуция.
Относно взаимноизключващите се прослойки в Османската империя -ами то светът и днес не е по-различен. Защо например съдбата на човечеството се решава от определени /Г-20/, а не от всички страни? Сигурно защото и днес живеем в епоха на империализъм, демек пак сме един вид рая. Е, има малка разлика - в Османската империя член на раята е могъл да се издигне до висшите етажи на властта, докато днес, в условията на олигархия /Г-20/, това е невъзможно.
abc:
Още малко ще кажеш, че Османската империя е бил раят на земята ама са си го прибрали.
Една неправда не легализира друга неправда.
mustafa_b:
Искам да кажа, че Османската империя за времето си е била изключително развита държава. В този смисъл е било дори привилегия да бъдеш неин поданик. Нещо като днес да живееш в САЩ, пък ако ще и в Харлем.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version