Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (115/454) > >>

havallar:

--- Quote from: abc on April 22, 2009, 14:23 ---havallar не отивай на битово ниво. Отделно за балканския манталитет - все пак сме наследници и на Османската империя

Оксфорд, Кеймбриж, Сорбона, Болоня са университети на по 1 000 години.

Преславската книжовна школа е призната за третия по възраст университет в света - след Магнаурската школа в Константинопол и Ал-Карауин във Фес (Мароко).

Търновската книжовна школа е оказала влияние върху руската, сръбска, влашка и молдовска средновековни култури.

Килиини училища...

--- End quote ---
  Съгласен с една уговорка.Че ако имаше инициятива тази култура да се смачка днес щеше да я споменаваме като културата на Маите.Не може да се отрече ,че всички малцинства ,макар и под власта на др. държава са имали права и пак ще повторя линка на моя любимец
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,603.525.html
щом БГ историците го признават не ми трябва др. ;)

Isyankar:

--- Quote from: mustafa_b on April 22, 2009, 14:30 ---За университетите съм съгласен. Това е било грешката на османлиите, за разлика от маврите, които също са били мюсюлмани, но са залагали на науката. Макар че, за права на човека в Европа започва да се говори едва след Френската революция.

--- End quote ---

Да им имам грешките с извинение ....

500 год да оставят без култура и образование един от най-образования и развит културно народ през Средновековието като българския - това не знам как точно да го простя....

Ама пък съм го преглътнал и днес компенсирам :))))) Днес българчетата отново взривяват световните университети със своя ум :) Даже не вярват като разберат, че в края на 19 век по нашите земи дори не са знаели какво е университет, а бабите и дядовците ни са едва с 4ти-5ти клас ... То което си му е в кръвта на човека...:)

havallar:

--- Quote from: mustafa_b on April 22, 2009, 14:30 ---За университетите съм съгласен. Това е било грешката на османлиите, за разлика от маврите, които също са били мюсюлмани, но са залагали на науката. Макар че, за права на човека в Европа започва да се говори едва след Френската революция.

--- End quote ---
Аз не мога да се съглася защото това е борба на отделните народи с/у светата инквизиция .А наще чакали само на помощ от вън(Русия) .Както е и сега в момента,чакаме помощ от вън за да излезем от батака .

havallar:

--- Quote from: Isyankar on April 22, 2009, 14:35 ---Да им имам грешките с извинение ....

500 год да оставят без култура и образование един от най-образования и развит културно народ през Средновековието като българския - това не знам как точно да го простя....

Ама пък съм го преглътнал и днес компенсирам :))))) Днес българчетата отново взривяват световните университети със своя ум :) Даже не вярват като разберат, че в края на 19 век по нашите земи дори не са знаели какво е университет, а бабите и дядовците ни са едва с 4ти-5ти клас ... То което си му е в кръвта на човека...:)

--- End quote ---
  Трабва най напред да простиш на БГ болярите предали България,а след това да обвиняваш др. страна за недъзите .А да българин е първия фалшификатор на долара.Да не изброявам др. такива постижения на ума. ;D

Isyankar:

--- Quote from: havallar on April 22, 2009, 14:39 ---  Трабва най напред да простиш на БГ болярите предали България,а след това да обвиняваш др. страна за недъзите .А да българин е първия фалшификатор на долара.Да не изброявам др. такива постижения на ума. ;D

--- End quote ---

Аз съм простил и на османците и на русите и на всички. Ти обаче не знам кога ще простиш на комунистите.

А за постиженията на българския ум - мисля, че имаше отделна такава тема - да не размазваме съвсем темите ...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version