Български > Дискусии
Речта на помака Митхад Паша !
Сидхарта:
--- Quote from: Hat on December 17, 2010, 10:14 ---Честно казано според теб не трябва да има и помаци.Но тук се сбльскваме с друг феномен нестига,че ги има помаците ами те могат да четат и да пишат на всичкото отгоре и между редовете.Стига бе.Но от ден на ден все по интересно става , 8) помашки интернет сайт се е появил и не стига това ами е и на пьрво място по посещаемост.Ама не може така бе моля ви се.Прекалено е. :o :o :oПрогледни приятелю Сивин ние сме един до друг а ти дори не ме забелязваше,защото мислеше,че аз цял живот трябва да пьлзя.Не се изненадвай ако се прькне и някой по достоен от Дан Браун сред сьфорумниците ни.Няма да сьм аз бьди спокоен,но сьс сигурност ще има такьв помак.Вземи си успокоително преди да легнеш.
--- End quote ---
За кой ли път, трябва да ти кажа, че констатациите ти не са верни.
Къде съм казал ,че не трябва да има помаци-тук откровенно си в заблуда.
Това че имам друго мнение относно произхода им,, съвсем не означава казаното от теб.
Но ти си още нов във сайта ,та простено тие, че правиш грешни констатации.
Ако следваме твойта логика, то всички инакомислещи те. такива които не споделят твоите идеи, трябва да ги няма- след като си стигнал до такива възвишени нива на мисъл.
Но що за кощунство, има различно мислещи.
Сайта ,надявам се не го идентифицираш със себе си ,защото като по стар член тук, съм видял много различно мислещи и именно това е хубавото, всеки да си изкаже мнението-та писаното от теб за саита като опит за отговор на моя пост е не намясто, меко казано.
Rasate:
--- Quote from: Hat on December 17, 2010, 09:44 ---Гениалните неща са най прости това е простата истина.Такава е истината и за помаците факт е че сме тук от векове и все още ни има сьхранили сме се непокьтнати стотици години.Много хора обаче с "големи" глави не искат да го осьзнаят и проумеят и започват да правят всякакви идиотщини само и само да вкарат някого в заблуждение и да всеят в душата му семето на сьмнението и несигурността.Винаги обаче са стигали и удряли на "твьрдо" вьпреки нечовешките изтезания на които сме били подложени.При помаците няма революционери всичко е сьхранено в родовата памет и именно за това е толкова трайно и постоянно.
--- End quote ---
Никой не оспорва,че наистина сме тук и много повече от векове,но под какво име!?
Името помаци е на 200-300 години,а в Родопите на около стотина.
Hat:
През целият си сьзнателен живот винаги сьм се радвал и сьм подкрепял различно мислещите,защото знам,че точно те са двигателя,който ще ни изведе кьм по добро.Винаги сьм знаел обаче и че истината е само една и всичко друго около нея е пошлост и льжа.Истината е казал и Митхад паша никой обаче не ще да си поразчовьрка мозака и да разбере,защо аджеба е казано така а напротив обратното използва се и ни се натиква под носа да ни покаже,че сме грешни.
--- Quote from: Сивин on December 17, 2010, 13:05 ---За кой ли път, трябва да ти кажа, че констатациите ти не са верни.
Къде съм казал ,че не трябва да има помаци-тук откровенно си в заблуда.
Това че имам друго мнение относно произхода им,, съвсем не означава казаното от теб.
Но ти си още нов във сайта ,та простено тие, че правиш грешни констатации.
Ако следваме твойта логика, то всички инакомислещи те. такива които не споделят твоите идеи, трябва да ги няма- след като си стигнал до такива възвишени нива на мисъл.
Но що за кощунство, има различно мислещи.
Сайта ,надявам се не го идентифицираш със себе си ,защото като по стар член тук, съм видял много различно мислещи и именно това е хубавото, всеки да си изкаже мнението-та писаното от теб за саита като опит за отговор на моя пост е не намясто, меко казано.
--- End quote ---
За кой ли пьт трябва да ти кажа,че никак не се учудвам,че според тебе констатациите ми са грешни.Радвам се че си тук и ми го напомняш непрекьснато иначе много лесно бих се само забравил и току виж сьм започнал да отьждествям сайта сьс себе си.Велика глупост как можа дори да си го помислиш та аз нямам право дори да посмея да си го помисля.Сайта се чете от хиляди хора и това може само да ме радва,че има такьв интерес кьм помаците.Много от нас помаците намират тук опора,сила,за да устоят на клеветите срещу ни и най накрая много от нас тьрсят и намират своя втори дом.
Сидхарта:
Интересно, как винаги си подкрепял инакомислещите и как се однасяш към техните различни истини -квалифицирайки ги като'' пошлост и лъжа''.
Истината може да има повече лица макар и една, зависи от субекта който твърди че я притежава.
Хубавото е ,че е като виното, колкото по старо е толкова по се избистря ,та и тя с времето се разкрива по ясна и неопровержима.
Иначе не трябва да си мислиш, че съм ти коректив, не желая да влизам в подобна роля каквато ми вменяваш-ще ми бъде трудно това.
Що се касае до глупоста и мислите, които съм си помислил -то достатъчно е да препрочетеш отговора си по-по горе.
Но да се върнем към темата - интересна статия видях в друга тема и тя ми напомни, че не само Мидхад паша е изказвал подобни мисли - а и друг османски сановник по късно албански патриот -Сами бей Фрашери.
Сравнението на мислите на двамата и аналога в тях е интересен момент ,който не бива да се подминава с лека ръка.
ibrahim65:
КОЙ Е МИДХАТ ПАША.
Мидхат паша
За да довършим тази тема ще трябва да закопаем малко по на дълбоко.
Ще се движим по течението, за да стигним до извора, и през целият път ще следваме пътят на нашият герой.
А имено Мидхат паша, и какъв път е извървял през целият си живот, за да видим, защо се е стигнало до това прословуто интервю, което някой хора го смятат за документ. Аз на някой хора просто им обещах и за да не се чуствам длъжник, и той на друговерец съм пренуден да довърша тази тема.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version