Български > Дискусии

Речта на помака Митхад Паша !

<< < (10/59) > >>

Пламен Пасков:

--- Quote from: Mangr on August 11, 2008, 15:44 ---Plamene ama ti seriozno li govorish che na vara i obichai nikoi ne e posagal ??? znachi tugas asni sa i faktite ti priatelu, veche mie asno zashto sa se predal. faktite ti sa Anlush.

--- End quote ---
Уточнявам - по време на Възродителния процес се сменяха имената, не религиите!
За комунистите всички религии бяха лоши и "опиум за народа"!
Както глобяваха и тормозеха за влизане в джамия, така разстрелваха попове, правеха досиета на децата и семействата им, и натискаха марионетното ченгеджийско ръководство на БПЦ!
Така че, да се изкарват едните страдалци за сметка на другите по направление религия, е невярно и неправилно!
Повтарям: за комунистите всички религии, с изключение на марксизма-ленинизма, бяха лоши и нежелани!
И при преименуването никой не е карал мюсюлманите да приемат християнство или да ходят в църква.
Вярно ли е това?

teo:
Пламене преди да турим сол във раните на тези прекрасни хора ,нека да се научим да ги уважаваме.Пламене иди и се отдай на по добро изучаване на историята и моля те не се опирай само на Божидар Димитровските терминологии.Вземи да обследваш не само български но и много византийски,турски ,македонски,сръбски и дори фалшификата Веда Словена!Иди прочети тази книга и защо този човек е бил именно във чисто помашки села и краища и преиначавал песните им и фолклора и самобитноста им.Дори Мимет(Миметил по гръцки данни) е преименуван във Момчил войвода.Защо се краде културата на този народ?Не е ли това чисто посягане на идентификацията и свободното желание на тези хора да си търсят корените.Трябва да знаеш Пламене отминаха ония времена на изопачаване на историятя и трябва да знаеш че,сме сега във ЕС и всеки има право да се определи такъв какъвто се иска!Да ти кажа ли защо е изпратен Веда Словена във тези земи на помаците?За да се почне тяхното асимилиране във една бъдеща възможност. А такива "възможности" имаше достатъчно.Този народ беше буквално унищожен и пръснат по света.Време не за шовинизъм а време е да си подадем на тези хора ръка и да им дадем необходимото право да си търсят корена си.Те повече не искат.Но нямат ли право натова?Пламене Пламене....!!!!!

Пламен Пасков:

--- Quote from: teo on August 11, 2008, 15:57 ---Пламене преди да турим сол във раните на тези прекрасни хора ,нека да се научим да ги уважаваме.Пламене иди и се отдай на по добро изучаване на историята и моля те не се опирай само на Божидар Димитровските терминологии.
--- End quote ---
Тео, зададох ти въпроси, на които нямам от тебе отговор. Все още!
Уважението и историческите справки нямат нищо общо! Ти коментираш и критикуваш исторически факти, като при това смело съчиняваш такива и фантазираш на тази тема, а източници и доказателства: нула!

--- Quote ---Вземи да обследваш не само български но и много византийски,турски ,македонски,сръбски и дори фалшификата Веда Словена?
--- End quote ---
Ако искаш да кажеш, че ти си ги изследвал, и можеш да се позовеш на точни цитати от тях - заповядай: още веднъж те приканвам: дай източници и данни!
Нямаш!

--- Quote ---Иди прочети тази книга и защо този човек е бил именно във чисто помашки села и краища и преиначавал песните им и фолклора и самобитноста им.Дори Мимет(Миметил по гръцки данни) е преименуван във Момчил войвода.
--- End quote ---
Ти реши, че веда Словена е фалшификат?
На базата на какво?
Или реши, че на места е фалшификат, а на други пише истината?
Същият въпрос: на базата на какво?
Зщото така ти се струва?
Защото така ти се иска?
Защото такава е политическата повеля от ДПС за приобщаване на помаците?
Или защото имаш твърди и проверяеми доказателства?

--- Quote ---Защо се краде културата на този народ?
--- End quote ---
Кой и кога е крал тази култура?
Посочи конкретно!

--- Quote ---Не е ли това чисто посягане на идентификацията и свободното желание на тези хора да си търсят корените.
--- End quote ---
Търсенето е лесна работа, и намирането също.
По тези земи е пълно с артефакти с вековна и даже хилядолетна давност.
Тук е имало империи с хронисти, голямата част от записите на които още е по музеи, библиотеки и архиви.
Къде е проблема?

--- Quote ---Трябва да знаеш Пламене отминаха ония времена на изопачаване на историятя и трябва да знаеш че,сме сега във ЕС и всеки има право да се определи такъв какъвто се иска!
--- End quote ---
За съжаление, като гледам бездоказателственните ти писания, явно времената на изопачаване на историята още не са свършили.

Самоопределянето е готино нещо.
- Един се самоопределя като тюрк, или татарин, без да е монголоид;
- Други се смятат за преки, ама съвсем преки наследници на Александър Македонски, и трият неистово всички надписи "българин", "български", България" от средновековните си крепости и храмове,
- Трети се определя като трансвестит (право си му е)
- Майкъл Джексън се скъса от козметични операции и избелване, белким от негър стане бял (и той си живее в демокрация, право си е),
- педерасите пък решиха, че са гейове и имат право на популяризация и натрапчиви и демонстративни паради, да сключват бракове и даже да осиновяват и отгледждат деца.
..........
Самоопределението би било хубаво нещо, ако знаеш мярката и се съобразяваш с фактите и Бога!
Но човек е такъв, каквито са дедите му, а какви са те, казва Историята, а не хрумванията или политическата пропаганда на БКП или ДПС!

--- Quote ---Да ти кажа ли защо е изпратен Веда Словена във тези земи на помаците?За да се почне тяхното асимилиране във една бъдеща възможност.
--- End quote ---
От кого?

--- Quote ---А такива "възможности" имаше достатъчно.Този народ беше буквално унищожен и пръснат по света.
--- End quote ---
Ти първом отговори на въпросите ми, и ако смяташ, че разполагаш с истина от първа инстанция, доказваща, че помаците са отделен народ, я докажи!
После тръгвай да рониш сълзи за този народ и да го галиш по главата и да го гушкаш при ДПС и Турция.

--- Quote ---Време не за шовинизъм а време е да си подадем на тези хора ръка и да им дадем необходимото право да си търсят корена си.Те повече не искат.Но нямат ли право натова?Пламене Пламене....!!!!!
--- End quote ---
Кое според тебе е шовинизъм?
Въпросите, които ти зададох, и на които нямаш отговор?
Това, че ти казвам (и доказвам) че си бездоказателствен и политически обременен?
--------------
Кой на кого трябва да подава ръка?
Аз на някого?
А някой искал ли я, тази моя ръка за помощ?
Някой има ли нужда от помощ?
Ти обичаш да се заиграваш с красивата лирика, но почти никога не ти се отдава да я привържеш към темата с аргументи и факти.
И тези "бели конци" няма как да ги скриеш!

teo:
Моля да не се почне старото и да не споменаваме че,съм изпратен тук от ДПС.Това е последното което можещ да кажеш.Много пъти съм обяснявал че не съм ДПС-ар и защо във този момент ги подържам.Но това не ме прави върл и фанатичен ДПС-ар .Тук сега спорим за ПОМАЦИТЕ и за тяхната идентификация.Пак казвам Веда Словена си е чист фалшификат,като и сега Помашки песни се изпаращат във Космоса като чисто български.Но няма да минат Пламене.Помашка песен се пее най добре от Помашки уста!

Пламен Пасков:

--- Quote from: teo on August 11, 2008, 16:20 ---Моля да не се почне старото и да не споменаваме че,съм изпратен тук от ДПС.Това е последното което можещ да кажеш.Много пъти съм обяснявал че не съм ДПС-ар и защо във този момент ги подържам.Но това не ме прави върл и фанатичен ДПС-ар .
--- End quote ---
Не знам, не знам...
Като ти чета постингите в темата, за друго обяснение аз поне не се сещам...

--- Quote ---Тук сега спорим за ПОМАЦИТЕ и за тяхната идентификация.Пак казвам Веда Словена си е чист фалшификат,като и сега Помашки песни се изпаращат във Космоса като чисто български.Но няма да минат Пламене.Помашка песен се пее най добре от Помашки уста!
--- End quote ---
.......шопска - от шопска уста; тракийска - от тракийска уста; добруджанска - от добруджанска уста...
Абе Тео, ясна е целта: "Разделяй и владей!"
Разкъсайте българите, колкото се може по надребно, етнически, политически, религиозно, както дойде, и направете турците и другите, които можем да приобщим политически към тях, единни, за да надделеем над мнозинството!
И не защото последните 20 години това мнозинство прави нещо лошо, а защото югоизточния съсед и презокеанските господари така предпочитат!
Познах ли?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version