Български > Помаци
Документи относно помаците/Documents About Pomaks
Rahmie:
--- Quote from: Gelina on October 09, 2008, 16:33 ---Тук трябваше да се качват документи! ::)
--- End quote ---
Da tryabvashe :)
Dobrev:
@ Snake,
Заповядай ми на гости на село и ще видиш дали са разрушени надгробните камъни.
Може да сме си сменили имената, но си пазим старите гробища. И старите камъни си стоят.
И арабските надписи си стоят. Гледам в интернет снимки от гробището на Тъмръш - и там си стоят камъните още побити. Селото е изгорено, но никой не е посегнал на мъртвите.
Не знам как е било по вашия край, но при нас всичко е запазено. Жалко е, че това, на което дори комунистите не направиха, в последните 15 години се съсипва от иманяри. Посягат на старите гробове и търсят "несметни богатства". То фукаралъка не е от вчера по нашия край, ама те си мислят, че има кой знае какви неща заровени ...
Но камъните си стоят. Стига да има желаещи - могат да заповядат и да разчетат какво пише.
....................
Тъмръш
Yovana:
присъединявам се към Боян Добрев,в нашия край също стоят стари турски гробища,непокътнати дори от иманярите,камъните са много стари и почернели от времето,даже на едно място,старите гробища са оградени с ниска ограда и се говори,че първоначално там е имало тракийски такива,Снейк,дали не си измисляш нещо,аз също те каня зя да се увериш с очите си
rcn:
Сестро йованке, гробове се разрушаваха.
Yovana:
може,но аз говоля за нашия край,където са непокътнати,ела и виж сам,от едната страна са турските гробища,а до нях новите помашки
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version