Български > Помаци

Za pomacite 2

<< < (13/19) > >>

Dobrev:

--- Quote from: teo on September 19, 2008, 17:14 ---днес Помашкото население не се признава за Българи. Във тези си условия много е по изгодно да се признаят за такива но те не го правят.Значи има нещо което ги въздържа .А и устните трдиции на този народ друго разказва....
--- End quote ---

Не се признават в Неврокопско. Иди в Девинско, Смолянско, Чепеларско и пак ще си говорим.

teo:

--- Quote from: boyandobrev on September 19, 2008, 17:27 ---Не се признават в Неврокопско. Иди в Девинско, Смолянско, Чепеларско и пак ще си говорим.

--- End quote ---

Моите уважения към убежденията ти!Уважавам ги!Но нека да приемем и противната страна че някои хора се приемат за Помаци!

Dobrev:

--- Quote from: teo on September 19, 2008, 17:29 ---Моите уважения към убежденията ти!Уважавам ги!Но нека да приемем и противната страна че някои хора се приемат за Помаци!

--- End quote ---

Ама Тео, никой не отрича, че сме помаци. Аз съм помак. И всичките ми приятели християни знаят, че съм помак. Аз съм последният, който ще скрие, че е помак. Но помаците сме българи приели Исляма. Толкова е просто. Както голяма част от българите католици се наричат павликяни, така и ние се наричаме помаци. Отново не правиш разлика между религиозна общност и етническа група. Етногрупата, към която принадлежим се нарича българи. Религиозната група към която аз принадлежа се нарича помаци.

Dobrev:

--- Quote from: Беглик on September 19, 2008, 17:25 ---За мен доскоро Селча беше краят на света, след който започва раят на Лесичево. Напоследък чух обаче слух, че Доган го е приватизирал и ще го "развива", т.е. бетонира. Има ли такава опастност?

--- End quote ---

Здрасти Беглик,
Общо взето Селча си е края на света :)
Но и до там стига цивилизацийка от време на време.
Относно "приватизаторът" .... Еееех, парите какво ли не правят. Девин от едно западнало градче го направиха курорт. Не съм се връщал в България от 3 години и не знам дали и Лисичево не са го "приватизирали" вече.

rcn:

--- Quote from: boyandobrev on September 19, 2008, 17:34 ---Ама Тео, никой не отрича, че сме помаци. Аз съм помак. И всичките ми приятели християни знаят, че съм помак. Аз съм последният, който ще скрие, че е помак. Но помаците сме българи приели Исляма. Толкова е просто. Както голяма част от българите католици се наричат павликяни, така и ние се наричаме помаци. Отново не правиш разлика между религиозна общност и етническа група. Етногрупата, към която принадлежим се нарича българи. Религиозната група към която аз принадлежа се нарича помаци.

--- End quote ---

Тая "етногрупа" българи особено част от нейната интелигенция такава каша остави в историята, етнографията и т.н че 100 години не може да се оправим. Може би пък това ни спаси от ексцесии както в Югославия - то не беше "самобитната" шопска култура и т.н. простотии да не продължавам с други области - общо взето "всяка махала за свой крак". Както и да е  - на всички кръвта е червена.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version