Български > История
Археологически разкопки край с. Барутин
pomak BG:
--- Quote from: PNK2003 on November 07, 2008, 21:05 ---От написаното от вас отново не ми става ясно следното:
1. Казвате, че помаците трябва да са малцинство. Отговорете ми конкретно какво малцинство трябва да са помаците?
2. Искате пълна религиозна свобода. Кой ограничава религиозната ви свобода?
3. Какво значи, че искате да имате партия? Нима нямате?
4. Кой възпрепятства строенето на джамии?
5. Защо обвинявате целия български народ за извършените престъпления спрямо помаците по време на комунистическия период на управление на страната ни, при положение, че сам знаете къде трябва да се търси истината?
Ако трябва да съм достатъчно обективен, то не мога да премълча факта, че в известна степен може би имате право да обвинявате косвено целия народ. В България все още няма изградено гражданско общество. Но и това обстоятелство е породено от редица общоизвестни фактори. Има един известен виц, който разказвам винаги с болка на сърцето:
В ада всяка държава си имала свой казан, където са наказани грешниците. Пред всеки казан стоял по един дявол и пазел някой да не избяга. Само пред българския казан нямало пазач. Попитали Дявола: "Защо само пред българсия казан няма пазач?", а той отговорил: "Не е нужно там, защото ако някой се надигне за да се покатери да избяга и веднага другите го дърпат надолу".
За да водим нормален живот всички, то трябва преди всичко да се уважаваме взаимно и да се подкрепяме!
--- End quote ---
Ами няма да са циганско малцинство нали като са помаци ще са помашко малцинство.
Ами има и такива, които ни я ограничават. Ти си забравил случката пред джамията в София сигурно, там група активисти на Атака бяха против това призива за молитва да се чете, толокова колкото се четеше до тогава и държаваните управници застанаха на тяхна страна и заповядаха високоговорителите да се намалът. Значи ако се направим на неразбиращи ще се окаже че в тази насока група активисти на Атака дърпат конците на държавата.
Партия нямаме официално. Ти чувал ли си да има Помашка демократическа партия. Ще кажеш че конституцията не позволява партия на етническа основа. Ами Атака каква е не е ли? А помаците не се ли смятат за българи мохамедани?
Ами управатва по места възпрепяцтва строенето на джамии. Следи се кой е спонсора и пр.
За другото отговора сте си го дали сам.
Пламен Пасков:
--- Quote from: pomak BG on November 07, 2008, 21:21 ---Ами няма да са циганско малцинство нали като са помаци ще са помашко малцинство.
--- End quote ---
Само че циганите са отделен етнос, специфичен и паразитстващ навсякъде, където го има, и са чуждо тяло във всяка една европейска и даже азиатска държава, където ги има, а помаците са българи, изповядващи исляма.
Циганите са дошли след турците в Европа, а българите, предците на днешните помаци в това число, са на Балканите от хилядолетия.
--- Quote ---Ами има и такива, които ни я ограничават. Ти си забравил случката пред джамията в София сигурно, там група активисти на Атака бяха против това призива за молитва да се чете, толокова колкото се четеше до тогава и държаваните управници застанаха на тяхна страна и заповядаха високоговорителите да се намалът. Значи ако се направим на неразбиращи ще се окаже че в тази насока група активисти на Атака дърпат конците на държавата.
--- End quote ---
Интересно...а да ви питам, пророка Мохамед ползвал ли е усилвателни уредби, когато е призовавал за езана?
Защо той е ползвал само дадения му от Бог глас и исляма даже в рамките на неговия човешки живот е завладял Арабистан и голяма част от Средния и близкия Изток, а днес последователите му настояват да теороризират с децибелите на усилвателните уредби хиляди хора в големия, и без това претоварен с шумове град, които не искат да имат нищо общо с този призив?
Къде остана принципа за ненасилието в религията и ненатрапването?
Ако на правоверните религиозното им рвение е толкова кекаво, че не могат часовника си да погледнат и да вдянат, че е време за молитва, усилвателни уредби като за рок-концерт ли ще спасяват положението от центъра на София?
--- Quote ---Партия нямаме официално. Ти чувал ли си да има Помашка демократическа партия. Ще кажеш че конституцията не позволява партия на етническа основа. Ами Атака каква е не е ли? А помаците не се ли смятат за българи мохамедани?
--- End quote ---
Една противоконституционна партия вече си има, и резултатът е налице вече 20 години. Изчерпва се с една дума: Зло!
Втора ли искате да правите?
-----
Прочее, примерът с Атака, която остро не одобрявам, е неадекватен. Това не епартия нито на етническа, нито на религиозна основа. Мога да ви го доказвам с часове и с документи.
--- Quote ---Ами управатва по места възпрепяцтва строенето на джамии. Следи се кой е спонсора и пр.
--- End quote ---
Как няма да се следи кой е спонсора?
И прането на пари, и разпространяването на уахаби-ислям и на ислямски радикализъм са престъпления и проблеми навсякъде по света. Това новина ли е?
Като са ви чисти и почтени източниците, какво ви притеснява такава проверка на източника на финансиране?
--- Quote ---За другото отговора сте си го дали сам.
--- End quote ---
И аз така мисля...
PNK2003:
--- Quote from: Chechliya on November 07, 2008, 20:25 ---Грешиш, те са си отмъстили на всички мюсюлмани, а ние не искаме да си отмъстим на всички християни, а само на виновните, както и на виновните мюсюлмани, защото във Възродителния процес са участвали и хора от мюсюлманско потекло.
--- End quote ---
Не мисля, че е редно изобщо да се говори за мъст. Не живеем в средновековието. Ако има виновни, а това се доказва по съответния ред, то тези виновни трябва да бъдат осъдени.
И дайте да спрем вече с това деление на християни и мюсюлмани, когато се обсъждат подобни теми. Колко пъти трябва да се повтаря, че не само мюсюлманите са били репресираните по време на комунизма.
Аз разбирам какво искате да кажете с вашите думи, но мисля, че не трябва да са изреччени точно по този начин.
PNK2003:
--- Quote from: Chechliya on November 07, 2008, 21:08 ---Хъх, аман от .....
--- End quote ---
Освен ...... има и малоумници...
Chechliya:
--- Quote from: Пламен Пасков on November 07, 2008, 21:15 ---Благодаря за комплимента и за високото ви мнението за скромната ми личност.
"Когато аргументите свършват, почват оскърбленията"
Просто цитирам и напомням.
Не знам от какво се предполага, и по какво ги определяте.
По думите?
По мислите?
По делата?
По познанията им по Библия или Коран? Или по следването на постулатите на тези книги?
Или просто им сваляте гащите и гледате - кой обрязан, а кой не?
Такова опростенчество на класификациите, започващо с категоричното "Предполага се..." скоро не бях виждал. Още повече, с окончанието: "малко или много"...не знаех, че следването на една религия е процес, който се измерва с много и с малко.
А смесване допуска ли се?
--- End quote ---
Абе ти аджеба четеш ли какво пиша? Виж последното изречение на поста ми.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version