Български > Помаци
Версии за етимологията на названието "Помаци"
fotakiev:
--- Quote from: mustafa_b on February 04, 2010, 14:55 ---abc, след като твърдиш, че всички хора сме братя и г-н Дорсунски "отделя брат от брата", защо не станеш мюсюлманин, та да не страниш от "брат си" Дорсунски?
--- End quote ---
Само мюсюлманите ли са братя и сестри?Ако е така,другите какви са ?
mustafa_b:
А само българите-християни ли са братя? Явно е така, след като другите се квалифицират като "отделящи брат от брата" само заради една безобидна книжка.
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1603.0.html
fotakiev:
--- Quote from: mustafa_b on February 04, 2010, 15:02 ---А само българите-християни ли са братя? Явно е така, след като другите се квалифицират като "отделящи брат от брата" само заради една безобидна книжка.
--- End quote ---
Безобидна книжка?Човека ясно пропагандира тезите си ,че дори и партия е направил.... Пак ли приемаш несъгласието си към написаното от него като нападения срещу исляма?
abc:
Мустафа за мен религията не е делител. За книгата - четох от нея. Далече ми е от достоверността и логиката. Това си е мое мнение и ако забелязваш не го налагам на никого. Доколкото забелязвам мненията на самите вас за книгата, те също са противоречиви и не чак толкова приемащи тезите му. Може пък да не съм внимавал :)
Shumarov:
--- Quote from: fotakiev on February 04, 2010, 14:43 ---Шуми и Хадж,
Не изопачавайте думите ми!Не съм говорил за нивото на форума!Само се чудите за какво да се хванете и за какво да се заядете.Обръщението ми беше към Дорсунски и беше следното:
И понеже наистина неговото не е научен труд,а поредна очеизвадна измислица без грам обоснование вътре,затова смятам ,че тезата му за арабски произход е абсурдна и е пореден опит за доказване на всякакъв друг ,но никога българския произход на малцинството в България наречено помаци.
--- End quote ---
Не изпоачавам нищо! А за да даваш оценка на труда на някой историк, не трябва ли да си поне дипломиран историк? Аз мисля, че хайвандоктосрка титла и ровене в wikipedia не са достатъчни за да се оценява така нафукано и авторитетно!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version