Български > Помаци
Версии за етимологията на названието "Помаци"
KaraIbrahim:
--- Quote from: ali m on March 19, 2010, 19:17 ---ти на българин ли ми се правиш бе,защото аз знам Девин за Помашки град и ти и сто пъти Цецо да се прекръстиш всеки знае че щом си от Девин си помак,и колкото и да ми се правиш на българин самите българи няма да те приемат за българин,кажешли че си от Девин всички знаят че си "българин" made in 1971 год. само че вие асимилантите на Тодор Живков ще си пукнете от предразсъдъци и танцувате по гайдата на фашистката "Дружба Родина",която скоро беше възстановена и се готви да ни прави нов "Възродителен процес" не си ли чувал за песента "Прочул се Девин със помаци и Широка лъка със жени"
--- End quote ---
А ти защо се правиш на арабин?Да не си бил на инструктаж в Саудитска Арабия?Щото и такива си ги имаме.И нищо лично,просто питам...
Свободен чове:
Арабин, предлагам да не обиждаш нашата любов и мечта-идея Дружба "Родина", в правилата е записано да не се унижават институции, а Дружба "Родина" е именно такава - символ и идея на нас Смолянските помаци. Теб няма да те възраждаме, бъди спокоен. Ти принадлежиш на друга етническа група, която е много далече от помаците. Силно ти препоръчвам да не говориш от наше име, защото изявите ти вече стават плаячовски. Пиши си арабски истории, не ни намесвай нас истинските помаци в болните си фантазии.
Hashashin:
--- Quote from: celestialwish on March 19, 2010, 23:42 ---Ах, мерси, мерси :)
В тази връзка ще спомена, че живея в равнина, планините са ми слабо познати.
Помня, че веднъж се шашнах от едни високи възвишения по пътя между Попово и Разград,
а там релефът е само хълмист, а не планински.
Имам склонността да предпочитам плажа пред баира, но май всъщност
това е защото познавам реално все хора от ниското, и никого от високото.
--- End quote ---
Бай дъ уей преди Попово като пътуваш от към Варна е най стръмния ЖП участък в България, мака че не е планина, така че възвишенията са си впечатляващи :)
Hat:
--- Quote from: celestialwish on March 19, 2010, 23:42 ---Ах, мерси, мерси :)
В тази връзка ще спомена, че живея в равнина, планините са ми слабо познати.
това е защото познавам реално все хора от ниското, и никого от високото.
--- End quote ---
Според мен това трябва да се преосмисли.Загуба е и то голяма откадето и да го погледнеш и едното и другото.
tersid:
23 страници се изписаха и никой досега не даде обяснение за произхода на названието ни. Защо ли е така според вас и не смятате ли ,че има названия на народи които са необясними и че това е един от белезите на повечето етноназвания.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version