Български > Помаци
Версии за етимологията на названието "Помаци"
Свободен чове:
Алоо, сирийския помак, а останалата част от де сме дошли ве? Щото моите деди казват, че от Девинско не сме мърдали никога? Очаквам доказателства ахахахах
ali m:
ти на българин ли ми се правиш бе,защото аз знам Девин за Помашки град и ти и сто пъти Цецо да се прекръстиш всеки знае че щом си от Девин си помак,и колкото и да ми се правиш на българин самите българи няма да те приемат за българин,кажешли че си от Девин всички знаят че си "българин" made in 1971 год. само че вие асимилантите на Тодор Живков ще си пукнете от предразсъдъци и танцувате по гайдата на фашистката "Дружба Родина",която скоро беше възстановена и се готви да ни прави нов "Възродителен процес" не си ли чувал за песента "Прочул се Девин със помаци и Широка лъка със жени"
Kaplan:
--- Quote from: ali m on March 19, 2010, 19:17 ---... ти и сто пъти да се прекръстиш всеки знае че щом си от Девин си помак,и колкото и да ми се правиш на българин самите българи няма да те приемат за българин,кажешли че си от Девин всички знаят че си "българин" made in 1971 год.
--- End quote ---
Сигурно има много помаци които се българеят, но на истина ситуацията е такава, каквато е описана тук.
EvroPOMAK:
--- Quote from: celestialwish on March 19, 2010, 21:27 ---Не е вярно, че всеки знае. Аз и до сега нямам никаква представа колко от жителите на селищата в Девинско са наистина местни хора и колко са бежанци от Егейска Македония и Беломорска Тракия. И това съм аз, а почти всички хора, които лично познавам, винаги са били на "Вие" с историята и даже не са наясно какво точно беше това "помак".....
--- End quote ---
Ако, некой път одишь на разходка по Девинско-Ягодинско-Триградския район за туризъм по пещерите, си струва да звъннеш предварително с едно писмо до сайта, за да ти препоръчаме некои свестни Помаци от тоя район да те разведат по баирите и да разкажат без дори да досаждат, за местната история и преданията, защото от коментарите ми изглежда си доста възпитан и умерен чилякь, макар и НеПомак, а такива людье като тебе, май требва да се уважават, щото и те уважават чуждото мнение, макар и различно! ::) 8)
Тъй, че печелиш адньа безплатна разходка по камънаците на Родопите, за сега ако не реална, то поне виртуална от саятьа, па по натам и реална, що не! ;) :)
Петя:
--- Quote from: ali m on March 19, 2010, 19:17 ---ти на българин ли ми се правиш бе,защото аз знам Девин за Помашки град и ти и сто пъти Цецо да се прекръстиш всеки знае че щом си от Девин си помак,и колкото и да ми се правиш на българин самите българи няма да те приемат за българин,кажешли че си от Девин всички знаят че си "българин" made in 1971 год. само че вие асимилантите на Тодор Живков ще си пукнете от предразсъдъци и танцувате по гайдата на фашистката "Дружба Родина",която скоро беше възстановена и се готви да ни прави нов "Възродителен процес" не си ли чувал за песента "Прочул се Девин със помаци и Широка лъка със жени"
--- End quote ---
хаххха нов ВП,извинявай Али М,ти изобщо имаш ли представа в момента "Родина" с какво се занимава?Ако си мислиш,че дейноста им е същата от преди години,лъжеш се.Единственно,днес,скромните им чествани от създаването й,привличат вниманието на хората тук,в Смолян.Ако спсред теб това е заплаха......
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version