Български > Помаци

Версии за етимологията на названието "Помаци"

<< < (71/105) > >>

Hashashin:
Иса, говориш за две коренно различни държави, с коренно различно население и обичаи. Волжка и Дунавска България немат нищо общо по между си освен името си. Там мнозинството от населението, езика ан който говорят и културата са прабългарски. Докато тук са славянски. Няма как да правиш паралел и аналогия между двете.

isa71:

--- Quote from: Балканджия on March 30, 2010, 11:45 ---Иса, говориш за две коренно различни държави, с коренно различно население и обичаи. Волжка и Дунавска България немат нищо общо по между си освен името си. Там мнозинството от населението, езика ан който говорят и културата са прабългарски. Докато тук са славянски. Няма как да правиш паралел и аналогия между двете.

--- End quote ---
поста ми е за волжка българия,ти не го ли прочете ???

Hashashin:
Прочетох го но не разбрах в каква връзка го цитира.

pomak BG:

--- Quote from: Балканджия on March 30, 2010, 10:58 ---Но търговците никога не са се занимавали с разпространение на религия. Религия се разпространява от духовни лица, а не от търговци. А дълбоко се съмнявам че царете и императорите ще оставят ислямски духовници свободно да проповядват в държавите им.
--- End quote ---

Възможно е ако не броим Дубровнишките търговци за християнското население на Балканите през Османския период.

--- Quote from: Балканджия on March 30, 2010, 10:58 ---Като цяло от кодекса на Хамурапи.
--- End quote ---

Хамурапи като Вавилонски цар е управлявал през 1791-1749 г. пр. Хр., т.е., докато хан Крум оправлявал Прабългарския дунавски хаганат през 803-814 г. За да се е възползвал от написаното от Хамурапи трябвало да е бил археолог а не хан.

Hashashin:
Помак БГ, нали знаеш, че съм юрист и съм учил специален предмет- история на правото. Значи законите на Хамурапи са записани и преписвани през вековете. Те дават основата на Библейското право. Законите винаги са се знаели и помнели от мъдреците на изток. А историята около Крумовите закони я знаем- след акто изслушал пленените авари и събрал мъдреците на царството създали законите.
Знаеш ли колко неясноти около нашата история биха се изяснили ако гръцкия владика не беше изгорил намерената в началото на 19 век Търновска библиотека....... Винаги съм казвал, че гърците са ни сторили най-много злини от който и да е друг народ.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version