Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 813131 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline dim56

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 558
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #75 on: October 08, 2010, 00:12 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Конституцията е хубаво да се цитира -с повод и без- все пак е основният закон и е хубаво да се припомнят някой неща- за да не се бърка.
А четенето на Майн кампф си е четене примерно дотолкова- доколкото не вземе да се вярва сляпо на глупостите  написани там.
Думите писани или изказани на глас са както е казано в библията - семена хвърлени в почвата и в зависимост от това дали тя е камениста или плодородна те поникват или не поникват.
Но нека не забравяме и за основният етап в земеделието -почвоподготовката.

Въпросът ми не беше сложен, но ти заобиколи покрай него с много думи без да кажеш нищо  ;D
Затова го повтарям: Според българското законодателство престъпление ли е четенето на (примерно) "Майн Кампф"?

sirrio

 • Guest
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #76 on: October 08, 2010, 10:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Това не може да отиде до съда ,от одеве насам ти говоря,че няма основание за това. Дори и има  такава литература дори и да е "ислямистка " ,дори и  да проповядва екстремизъм никъде в НК не е записано ,че четенето на такава литература е престъпление.

Малко бъркате нещата. Уловката в случая и по смисъла на закона е, че четенето на такава литература не е престъпление, но нейното проповядване е, и то е инкриминирано в наказателно-процесуалния кодекс. А в случая не става дума само за четене на такава литература, а за проповядването й. ДАНС явно имат сведения точно за това щом са провели тази акция. И много бъркаш, че в НПК няма предвидено наказание за това.

В чл. 320, ал.1 от НПК пише:

Престъпление е и явното подбуждане към извършване на престъпление чрез проповед пред множество хора, чрез разпространяване на печатни произведения или по друг подобен начин и наказанието за него е лишаване от свобода до 3 години, но не по-тежко от това, предвидено за самото престъпление.

В този случай под "престъпление" се разбира дейност, насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както е записано в чл.44 от Конституцията. Надявам се сега да ви е станало по-ясно как стоят нещата от законова гледна точка.

Offline tersid

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 874
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #77 on: October 08, 2010, 10:52 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Малко бъркате нещата. Уловката в случая
Не малко ,много ги бъркаме нещата и уловката в случая е извода от цялата случка:
-Целенасочена и планирана акция на ДАНС, не за гонене на ислямисти и сектанти ,
а за сплашване на делегатите на престоящата Мюсюлманска Конференция и подготовка на  избирането  на майор Недим Генчев за главен мюфтия. Това е цялата работа.

sirrio

 • Guest
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #78 on: October 08, 2010, 11:14 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Не малко ,много ги бъркаме нещата и уловката в случая е извода от цялата случка:
-Целенасочена и планирана акция на ДАНС, не за гонене на ислямисти и сектанти ,
а за сплашване на делегатите на престоящата Мюсюлманска Конференция и подготовка на  избирането  на майор Недим Генчев за главен мюфтия. Това е цялата работа.

Ако това е целта на мероприятието, то неминуемо следва въпросът кои са делегатите на тази предстояща конференция и по какъв начин те ще бъдат сплашени чрез тази акция?

sirrio

 • Guest
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #79 on: October 08, 2010, 13:58 »
Яне Янев:

“Защо ДАНС към момента нищо не разкри по отношение на фондациите, които финансират определени духовници, които разпространяват и изпращат уж под формата на екскурзия в Саудитска Арабия млади българи, които се връщат с манталитет на талибани?“, заяви той.

Янев посочи още, че около 30 процента от джамиите у нас са построени с незаконни средства.
“Не са от България и влизат точно от такива крайни радикални огнища от Саудитска Арабия и определени части на съседна Турция“, добави той.

Offline yusu

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 602
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #80 on: October 08, 2010, 14:49 »

Антонина Желязкова: Политиците са тези, които тревожат непрекъснато мюсюлманите в България
07 октомври 2010 | 20:31 / Агенция "Фокус" / Страната
София. Работа на службите за сигурност е да следят да не би в България да дойдат пропагандатори на фундаменталистки течения, но не и да правят показни акции там, където радикален ислям няма. Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на Международния център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия Антонина Желязкова. По думите й – у нас няма почва за радикален ислям, освен ако политиците не предизвикат капсулацията на мюсюлманите, което се прави вече от две години насам много интензивно. Така може да се окаже, че умишлено може да се предизвика радикализация на българските мюсюлмани.
„Реалната опасност в България са не мюсюлманите, а политиците. Те непрекъснато тревожат мюсюлманите в България, вместо да им създадат усещането, което би било справедливо, че те са част от българската нация и че са едни лоялни граждани на България, а не непрекъснато да бъдат преследвани с някакви измислени обвинения”, каза тя. Според Желязкова българските мюсюлмани са честни, трудолюбиви, лоялни граждани на България, част от българската нация.
По думите й за радикален ислям у нас се говори винаги по някакви предизборни причини. „Спомнете си кога направиха арести в Рибново – миналата година преди изборите. Кога направиха новата акция – когато имаше вот на недоверие. Не вярвам нашите тайни служби да са установили изведнъж, че имаме радикален ислям точно вчера, т.е. това са политически спекулации – политиците са тези, които тревожат непрекъснато мюсюлманите в България. Аз твърдя, че ние имаме едни от най-почтените мюсюлмани, които не кроят никакви зли планове в България, но те се нуждаят от това да се чувстват комфортно в своята родина, защото тяхната родина е България”, коментира Желязкова.
Галина ДИМОВА

Offline Силвия

 • Advanced member
 • *****
 • Posts: 340
 • Gender: Female
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #81 on: October 08, 2010, 18:02 »


You are not allowed to view links. Register or Login
Силве, може би ти си единствения човек от другите ,който гледаше от друга плоскост на нещата. Погледни  пак,нема какво толкова да стане. Цитираш ме  и в бързината бъркаш.Днес за за първи път ми се случва да потретвам думите си .Всяка една литература  проповядва  и то е така, но когато един човек проповядва е друго/ в случая казвам  "литература" - разглеждайки писмените източници за всяка религия  като литература/
Сега кажи четенето на "ислямистка литература " престъпление ли е или не е   .
И след като по съвест ми отговориш  ,кажи кой нарушава Конституцията? -органите които трябва да съблюдават спазването и  или онези които трябва да я спазваме и четем религиозна литература.

Не е зле струва ми се, да се прави разлика между религиозна и фундаменталистка литература. Това само като уточнение.

Второ - ако ме питаш дали четено на фундаменталистка или ислямистка литература (или четенето на "Моята борба" на Хитлер, за която се споменава тук в дискусията) е престъпление, не, не е престъпление. Но проповядването и разпространяването на било фашистки, било нацистки, било религиозно-фундаменталистични идеи (или на расова, религиозна, етническа, каквото и да било нетърпимост или омраза) е престъпление. В този смисъл ако което и да било духовно лице, имам примерно, има в дома си подобна фундаменталистка литература - понеже неговата длъжност, неговото занятие е да проповядва - и неговата отговорност е по-голяма.  Едва ли обаче само заради това съответните служби са следили (доколкото се разбра от медиите - от две години) и поискаха от прокуратурата заповеди за обиск за определени лица. Важно е и какви контакти има едно или друго лице, свързано ли е било то или не по някакъв начин със забранени в други (включително и в Р. Турция например) организации. Подобни неща не винаги се доказват лесно, но така или иначе е наивно да се мисли, че страна като България, в която има значително мюсюлманско малцинство, и страна, която се намира на един кръстопът между Европа и Азия, не е била или не обект на внимание от едни или други крайно настроени кръгове или организации.

Има страни или организации, способни да наливат много пари в опитите си да използват исляма не като духовно учение, а като идеология за "очистването на света" от "неверници", идеология за противопоставяне и създаване на фалшиво чувство за превъзходство. Най-лесно е да кажеш примерно на някои т.нар. обикновени хора: "Ето, ние сме чистите, моралните, живеещите по законите на Всевишния и т.н.; ние можем да спазим този свят, светът на онези, незнаещите и неверниците, пропадналите, корумпираните и пр. от развалата, в която са." Няма нищо по-лошо, впрочем, от невежество и религия; от тясна, ограничена култура и религия - ако се слеят в едно.  Сливането на религиозна и светска власт, от друга страна, е изживяно отдавна в християнския свят, в европейските страни, но в някои мюсюлмански страни това сливане не само, че не е изживяно, ами е може би дори в апогея си.

Когато християните са изжилявали нещо подобно преди векове, те тръгнали също "да спасяват света", да освождоват Божи гроб в Йерусалим, направили няколко кръстоносни похода "в името на вярата". Това, че вярата, за която става дума, християнството в случая, е религия, в която не можем просто да намериш какъвто и да било призив за насилие, няма го това въобще в учението, посланията на Исус Христос, точно обратното има, изобщо не ги е спряло. Това струва ми се е добър повод за замисляне, защо не ги е спряло. Ако в учение, в религия, която казва: "Обичайте враговете си", не само приятелите, молете се за тях и пр., е могло да се случат насилия на едни хора над други, какво да кажем за други пътища към Бога, други религии, в които няма заложени подобни идеи или принципи.

Може би в тълкуванията на някои сури от Корана някои намират основание за "религиозни" подвизи, които едва ли спасяват душите им. И макар че живеем не в средните векове, а в ХХІ век, възможносттта за използване на вярата като политически инструмент; като средство за експанзия и "спасение" на "непросветените, лошите, неверниците"; за възпитаване на надъхани млади и нетолкова млади хора (смятащи, че агресията, насилието е едва ли не нещо добро, ако се прави "в името Божие"), изобщо не си е отишла, напротив. 

Неведоми са пътищата Божии и сложни са взаимодействията, нюансите, приликите и отликите между различни народи, страни, вери, традиции. Но колкото и сложни да са връзките, различията, взаимодействията, колкото и неведоми да са пътищата Божии, много ми е трудно да повярвам, че който и да било атентатор самоубиец, или убиец, или насилник, ще изпрати душата си в рая за това, че е причинил болка или смърт на други хора. Отказал се примерно от това да докосва жена, отказал се от живота си въобще "в името на вярата", от каквото и да се е отказал или да не се е отказал човек, смъртта или болката, която причини съзнателно на други Божии творечия, на други човешки същества, на неговото душа ще се напише като грях; както и на душите на онези, които са му били духовни наставници и водачи.Offline Силвия

 • Advanced member
 • *****
 • Posts: 340
 • Gender: Female
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #82 on: October 08, 2010, 18:40 »

You are not allowed to view links. Register or Login
Антонина Желязкова: Политиците са тези, които тревожат непрекъснато мюсюлманите в България
07 октомври 2010 | 20:31 / Агенция "Фокус" / Страната
София. Работа на службите за сигурност е да следят да не би в България да дойдат пропагандатори на фундаменталистки течения, но не и да правят показни акции там, където радикален ислям няма. Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на Международния център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия Антонина Желязкова. По думите й – у нас няма почва за радикален ислям, освен ако политиците не предизвикат капсулацията на мюсюлманите, което се прави вече от две години насам много интензивно. Така може да се окаже, че умишлено може да се предизвика радикализация на българските мюсюлмани.
„Реалната опасност в България са не мюсюлманите, а политиците. Те непрекъснато тревожат мюсюлманите в България, вместо да им създадат усещането, което би било справедливо, че те са част от българската нация и че са едни лоялни граждани на България, а не непрекъснато да бъдат преследвани с някакви измислени обвинения”, каза тя. Според Желязкова българските мюсюлмани са честни, трудолюбиви, лоялни граждани на България, част от българската нация.
По думите й за радикален ислям у нас се говори винаги по някакви предизборни причини. „Спомнете си кога направиха арести в Рибново – миналата година преди изборите. Кога направиха новата акция – когато имаше вот на недоверие. Не вярвам нашите тайни служби да са установили изведнъж, че имаме радикален ислям точно вчера, т.е. това са политически спекулации – политиците са тези, които тревожат непрекъснато мюсюлманите в България. Аз твърдя, че ние имаме едни от най-почтените мюсюлмани, които не кроят никакви зли планове в България, но те се нуждаят от това да се чувстват комфортно в своята родина, защото тяхната родина е България”, коментира Желязкова.
Галина ДИМОВАМоже само да се надяваме, че г-жа Желязкова е права, че никакви основания няма да се мисли, че тук може да има почва за радикален ислям. Тя все пак, бидейки опитен учен и общественик, допуска, че всички мюсюлмани примерно, всички политици, всички акции на службите са еднакви. Едните са добри, другите са лоши, казано опростено. Не знам кой с каква информация разполага и с каква специфична информация разполагат служби като ДАНС, но ако в голямото си мнозинството мюсюлманите в България не кроят никакви зли планове, нито имат отношение към съмнителни, забранени в други страни организации или фондации, кой може да се опита да установи, освен съответните служби, дали няма един примерно или двама или трима или четирима, или колкото и да са, които, за разлика от голямото мнозинство, са имали съмнителни контакти или имат съмнителни цели?
Не знам кое е по-добро, впрочем – това предварително да се проверява и блокира възможността за създаване на радикалистки настроения, или тайни, не явни цели; или зад общия гръб на всички добри и честни граждани на страната мюсюлмани да се скрият един или двама или трима, или само един да е дори, който има каквито и да било опасни или нерегламентирни връзки, намерения или цели.Offline PETER

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1028
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #83 on: October 08, 2010, 20:05 »
Без бурки във Франция от март 2011

Френският Конституционен съд одобри закона, който забранява носенето на бурки на обществени места. Той беше одобрен от френския Сенат през септември, а ограничението влиза в сила от следващата пролет. В него беше направена една малка промяна - законът няма да се отнася за религиозни места с отворен достъп, където може да наруши религиозните свободи.

Подобни забрани се обсъждат и в други страни на ЕС като Испания и Белгия например.

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Каква загуба! :P

Offline Сидхарта

 • Historian
 • *****
 • Posts: 887
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #84 on: October 08, 2010, 23:31 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Въпросът ми не беше сложен, но ти заобиколи покрай него с много думи без да кажеш нищо  ;D
Затова го повтарям: Според българското законодателство престъпление ли е четенето на (примерно) "Майн Кампф"?
"Чак пък нищо надали.
Въпроса ти никак не е сложен но и отговора се съдържа в думите ми стига да искаш да го намериш.
Въпроса ти не бе към мен и аз макар и да не съм специалист в правото смятам че четенето на някаква литература не е наказуемо.
Но пропагандирането на такава[пропагандирането на идеи които са в разрез с демокрацията и в разрез с основните закони на дадено общество] и както се изразих и ти не обърна внимание на термина ''почвопотготовка ''образно казано- има вече отношение към НК.
Чети по внимателно dim 56- отговора може да не е еднозначен- може в прав текст да се отговори но проблема е многоаспектен.

Offline EvroPOMAK

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 1410
 • Gender: Male
 • POMAK - POMAKY
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #85 on: October 09, 2010, 13:27 »
Последните новини за търсенето на ислямски или християнски "фундаменталисти" и "терористи", намериха отзвук в доста от коментарите по тези статии и новини.  8)
Част от тях в интернета :  ::)

"Не стига покръстването, а и местното население постепенно започва да страда в пълна степен от хаоса на войната. Подробна и живописна картина на положението в Родопите в края на 1912 - началото на 1913 г. е направил в своята служебна кореспонденция Стою Н. Шишков, най-добрият изследовател и познавач на района, тогава комендант в Устово. Първата си докладна записка по въпроса той изпраща на началника на 2-а пех. Тракийска дивизия на 2 декември 1912 г. С нея Ст. Шишков алармира военните власти, че в Родопите цари "пълно безвластие". Селата са охожарени, добитъка, храните и покъщнината са разграбени, шири се небивало разбойничество и грабеж, идващата зима заплашва с болести и смърт. "И днес - съобщава той - след преминаването на нашите войски през тези краища и отиването им далеч към Деде-агач и Узун-кюпрю, маса алчни елементи, за жалост и самото местно българско население, се предадоха безразборно на грабеж из помашките села, от които немалко се и опожариха с всичката им покъщнина. Сега стотици помашки семейства стоят без покрив, без покъщнина, без храна и без всякакви средства за живеене и при настъпването на лютата дълга планинска зима те са изложени на явна смърт. И когато един ден техните мъже, сега пленници, а други още скитающи се из планините под влиянието на страхът, се завърнат в домовете си и намерят огнищата си опожарени, покъщнината и добитъците им и челядта им покосена от мизерия, болести и смърт, у тях сигурно ще заговори гласът на озлоблението и отчаянието, а резултатите от всичко това Вам е известно какви могат да бъдат".
0 0  Отговори 283добавен от: Анонимен   преди 1 час
Между впрочем чети на ВМОК /сред които се отличава особено редовия четник Яне Сандански/ опожаравят помашкото село Доспат още през 1896 г. по време на т.нар.четническа акция.Уви тъжната истина е че Балканската война е една война преди всичко на верска основа /поне до края на 1912 г./ и репресиите срещу мохамеданското население не би трябвало да са особена изненада.Всъщност началото на насилието в Тъмръш / и Родопите като цяло/ на тази основа е още от 14 век.А както е известно насилието обикновено поражда насилие....
01  Отговори 282добавен от: Анонимен   преди 1 час
АЛООООО САИТА КАКВО СТАВА НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КОМЕНТАРА НА 273,? АКО БЯХ АЗ ВЕДНАГА ЩЯХТЕ ДА ГО ИЗТРИЕТЕ.
02  Отговори 281добавен от: Анонимен   преди 1 час В книгата си Милетич споменава, че с особена жестокост по време на събитията през лятото на 1913г. са се отличили помаците от селата Мерикос/ сега Кехрос/ и Хебилево /и двете села сега са в Гърция/. Жителите на цитираните села са били главно помаци, които през 1912г. са били покръстени. Авторът споменава, че покръстването в тези селища се е извършвало с насилие. В някои от българските села, в които влизат помаците от Мерикос и Хебилево са убивали местните свещенници с голяма жестокост, мъстейки за това, че насила са били покръстени година по-рано.

В книгата му се споменава още, че през 1912г. в някои кърджалийски села български войници, подкрепени от местно българско население са извършвали изтъпления и грабежи над мюсюлманското население. "

 ::)  :-X  8)  ;)

Offline KaraIbrahim

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 1282
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #86 on: October 09, 2010, 18:39 »
08-10-2010 11:30
Декларация от името на ПГ на ДПС, представена от Алиосман Имамов

На 6 октомври, 2010 г. когато се провеждаха дебатите по вота на недоверие на правителството, в деня, в който партия Атака направи впечатляващото националистическо шоу в Българския Парламент, Прокуратурата на Р. България във взаимодействие с МВР и ДАНС проведоха специализирана акция в някои мюсюлмански села в Централните и Западните Родопи. 

Според повечето медии, които отразиха събитието по различен начин, целта на тази акция е била да се изземат доказателства за принадлежност на проверяваните лица към някаква международна ислямска организация, определена, като подкрепяща тероризма.

Доказателствения материал включва предимно литература и електронни носители на информация (компютри, дискове и други).

Проверени са домовете на духовни лица, както и духовни храмове.

Акцията предизвика тревожно напрежение не само в населените места и районите, които са посетени от специализираните органи, но и в цялата мюсюлманска общност в страната.

В с. Лъжница, община Гоце Делчев напрежението премина в масова протестна проява в защита на имама на селото г-н Мохамед Камберч.

Според медиите и свидетели на случилото се по време на акцията не е упражнено насилие или беззаконие.

Основното искане на протестиращите жители на селото е да се направи публично достояние или опис на всичко което е иззето от дома на г-н Камберч, както и от джамията на селото.

Явно става дума за съмнения за фалшифициране на доказателствата по случая.

Ние смятаме, че съответните органи трябва да се произнесат по това дали в този случай има нарушение на закона, или не.

Тревогите и напрежението в мюсюлманската общност по повод на случилото се в Лъжница и другите мюсюлмански селища в Централните и Западните Родопи има и други аспекти, различни от съображенията, произтичащи от закона.

Провежданите периодично акции на специализираните органи за търсене на радикален ислям в България, и предимно в Родопите, на терористи и някакви спящи клетки на международни терористични ислямистки организации, са завършвали винаги без конкретен резултат.

Поради тази причина мюсюлманите в България приемат тези акции като опит за сплашване или за постигане на други, най-вече политически цели.

В конкретния случай в мюсюлманската общност има сериозни съмнения, че тези акции имат за цел да елиминират онези мюсюлмански духовници, които са против  възстановяването на очевидно удобния за управляващите г-н Генджев като главен мюфтия на Р. България, който е бил избран на някаква си съмнителна конференция, проведена преди 15 години.

Уважаеми дами и господа!

След трагичните събития от 11 септември 2001 година в Ню Йорк, специалните служби в демократична Америка направиха две незабавни и много важни стъпки : 1- назоваха името на терориста в лицето на Бен Ладен и Ал Кайда и 2 - не допуснаха мюсюлманската общност да понесе колективната вина за действията на шайка фундаменталисти.

Разбира се, ние не можем да чакаме да се случат подобни трагични събития в България и чак след това да се борим с тероризма.

Нашите специализирани органи трябва да назоват името на българския Бен Ладен, ако изобщо има такъв.

Мюсюлманска общност у нас многократно е заявявала, че традиционният ислям в България е чужд на радикализма.

Всеки опит за неясни, размити, недоказани, или колективни обвинения във фундаментализъм създава тревожно и опасно за обединението на българската нация усещане, че  в тази страна мюсюлманите са третирани като чужденци в собствената си родина.

Тези които са имали участта да почувстват горчивият вкус на това усещане знаят на какво са способни унизените общности за съхранят вярата и толерантността в себе си.

Обществените реакции в резултат от проведените акции на специализираните органи повдигат и други, изключително важни за съвременното българското общество въпроси.

Това са въпроси, свързани с вътрешния екстремизъм в нашия политически и обществен живот.

Например, някои медии отразиха тези акции по начин, който активира езика на омразата.

Погледнете форумите в Интернет.

Те изобилстват с мръсни и обидни коментари по отношение на исляма и мюсюлманите в България.

Някои от форумите, колкото идиотски и профански да са, дават една приблизителна представа за обществените настроения, които се създават след подобни шумни акции.

Тези отрудени и разтревожени хора, които видяхте тези дни в медиите, са достойни граждани на Република България. Те са дали своя скромен принос за развитието на своята родина и никой няма право да се отнася към тях по начин, който ги обижда.

Подобни обиди имаше във много медии.

Един централен вестник, с не особено голям тираж, дори използва следното заглавие: „МВР и ДАНС удариха местен клон на ислямистка организация”

И в подзаглавие: „В Благоевград, Пазарджик и Смолян са иззети пропагандни материали с радикално съдържание”.

Според това заглавие в България вече съществува такава организация и иззетите материали са радикални.

Е, как така бързо определиха радикалния характер на материалите, при това повечето от тях са на арабски език.

Като става дума за радикални и опасни книги, някои хора повдигат основателно въпроса – за каква забранена литература може да става дума, когато на видни места в София, пък и в други градове разбира се, можеш свободно да се сдобиеш с книги, които проповядват омраза и насилие.

Например, всеки може да си купи на площад „Славейков” в София книгите на Хитлер, Гьобелс, Мусолини, Бакунин, и то преведени на български език.

Там могат да се намерят много издания, които проповядват ксенофобия и човеконенавистничество, или книги, които зоват на борба против всяка власт независимо от политическата и физиономия.

Изключително важен е и по-общият въпрос в този случай, а именно – до къде може се простира забраната на книги днес - в началото на 21 век?

България нищо не печели от това да търси радикализма там където го няма и да си затваря очите за неговите истински обществени проявления.

От тази висока трибуна ние заявяваме, че ще се противопоставяме на всякакви опити да се дамгосва с радикализмъм единствено и само мюсюлманската религиозна общност в България.

Ние сме наясно, че това е опасно обществено явление, което ерозира процеса на консолидация на съвременното българско общество.

Благополучието на нацията, особено в условията на криза, зависи в голяма степен от консолидацията и зрелостта на обществото по отношение на чисто човешките ценности.

И не трябва да имаме никакви илюзии в това отношение. 

Парламентарната група на ДПС ще следи отблизо процесите, свързани с последните акции и ще използва всички законови средства, включително и парламентарния контрол, за да не допусне да бъдат накърнени правата и свободите на българските граждани, изповядващи исляма.

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline KaraIbrahim

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 1282
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #87 on: October 09, 2010, 18:56 »
You are not allowed to view links. Register or Login
08-10-2010 11:30
Декларация от името на ПГ на ДПС, представена от Алиосман Имамов

...


    Схващате ли какво става?Току-що управляващата партия в България изгуби,а ДПС си върна  голяма част от електората измежду помаците.Същите онези помаци,които предоставиха записа на речта на Доган на медиите.И благодарение на който запис ГЕРБ в момента управляват и ДАНС,и прокуратура,и всичко останало.
    На този свят няма ненаказано добро.
Също така няма и ненаказано зло.Та да му мислят управляващите на изборите.

Offline muti6

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 927
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #88 on: October 09, 2010, 21:38 »
Отново и отново се постъпва некоректно от  държавните органи, като цяло.Мюсюлманите пак са изправени пред изпитания и са обект на незачитане на правата им.
Това дефакто ще рефлектира ,като бумеранг бърху изборите,но всеки да си сърба каквото е надробил.Интересно ми е само едно ,как така и от къде този низък човечец Генчев намира сили и ресурси да се простивопостави на  стотиците хиляди,които го ненавиждат?Колкото и да го подържат управниците  знаят или не ,той е бита карта и скоро ще им се проясни...

Offline PETER

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1028
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #89 on: October 09, 2010, 22:44 »
You are not allowed to view links. Register or Login

    Схващате ли какво става?Току-що управляващата партия в България изгуби,а ДПС си върна  голяма част от електората измежду помаците.Същите онези помаци,които предоставиха записа на речта на Доган на медиите.И благодарение на който запис ГЕРБ в момента управляват и ДАНС,и прокуратура,и всичко останало.
    На този свят няма ненаказано добро.
Също така няма и ненаказано зло.Та да му мислят управляващите на изборите.

Нищо особено не е станало. Обискира ли са няколко човека с прокурорско разрешение и за взели някакви неща. Голям праз. Не виждам защо заради няколко човека трябва да се намесват и споменават всички помаци и всички мюсюлмани. Отговорноста в цивилизованите държави е винаги лична. 
Групови права и задължения няма. Та, чии лични права са нарушени, и за какви 5 лева?

А ако заради тази случка помаците са готови да оправдаят мошеника Доган и пак масово да гласуват за него, толкова по-зле за тях. Ще се конфронтираме твърдо, вместо да се консолидирваме срещу мошенниците.
И живота ни ще е такъв какъвто си го направим.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42