Български > Дискусии
Батак - мит или реалност ?!?
Hat:
--- Quote from: fotakiev on October 11, 2011, 15:27 ---За голямя радост сайта е запазил типичният помашки облик за теб с тези думи,модераторе?!
А това ли е помашкият дух и облик,модераторе,който не се отклонява от трънливият път?!
А многото провокации обиди и клевети са причина много хора да сте силни и единни в това?!
И после в сайта нямало сепаратисти и радикалисти!
Много жалко,наистина!
--- End quote ---
Г-н Фотакиев в сравнение с това,което пишете из вашите националистически форуми ние тук сме цвете и то хубава красиво като розата например.Сигурен сьм че влизайки тук ти и тези,като теб тьрсят точно това,което би предизвикало гняв и вьзмущение сред националистически настроените граждани на тази страна.Сьзнавайки,че това е нещо,като духовна храна за вас аз винаги ще се старая тя да е в по малки количества но разбирайки,че и вие трябва да се храните си мисля,че от време на време трябва да има по нещо и за вас не искаме да ви загубим сьвсем та вие сте наш коректив.Успех.
Hat:
Чисто човешки искам да споделя,че по темата за Батак пишат много хора,които дори не са посетили Батак и се базират само на прочетеното от тях,което в повечето случаи е като силно хиперболизиран преразказ на една обикновенна свада за тогавашните времена. Тук включвам и този извор от който се пие най много вода а именно прослувутият пьтепис на англичанина Макгахан.Вьпреки,че бяха научно обосновани и доказани и други тези,които бяха коренно различни от историческата измислица лансирана до сега никой не поиска да ги чуе дори авторите бяха публично заклеймени без значение,че нито един от тях не беше помак или турчин.Това ме навежда на мисьлта,че бьлгарското общество все още не е готово да се прости сьс заблудите насадени му толкова трайно от "нашите вьзродители".Много трудно ще му бьде на това полусляпо общество да забележи и нас помаците вьпреки,че все сме около него и все се спьва в нас.Спьне се и току виж на екрана излезне филм, който показва щедро как дружно помаци приемат християнството и се врьщат в правилният пьт от който уж случайно се били отклонили.Обратните процеси са недостойни за показване и всеки опит бива заклеймяван.Докога бе ......
Subeyi Kurt:
Не се притеснявай Хат. Подобно отношение в държава показва че тя е пред прага на фалит.Какво са казали дедите ни: ''всяко зло за добро'' - ''Хер шерде хайър вардър''
Поздрави!
С.Д.:
Уважаеми subigi kurt, ще си позволя да Ви допълня: държавата не е пред фалит, тъй като вече е напълно фалирала ;).
Успех!
Сидхарта:
Лесно е да се обвиняват държави, а да се забравя че състоянието на една държава независимо коя, е отражение не само на материалното ,но и на духовното състояние на обитаващите я -разбира се ,не бива да се забравя и за редицата външни фактори които също влияят на това състояние, най образно казано.
Не бива да се забравя, че освен права в дадена държава независимо коя е ,отделният индивид има и задължения.
Не е добре за никого от балканците, ако дадена държава на балканите фалира ,независимо коя е.
Но какво ли пък - ще бъдем ли истински балканци ,ако не се побираме в онова "Я не сакам на мен да ми е добре -а сакам на Вуте да е зле''.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version