Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (2/126) > >>

teo:

--- Quote from: oxyuranus on January 17, 2009, 10:34 ---Мит??? Прочетете репортажите на Макгахан- достъпни са в интернрт и тогава пак си помислете дали е мит.Споделям мнението, че това е минало, че сега в 21-ви век не бива да използваме тези събития за разпалване на омраза, за нови разделения, още по малко за търсене на  някаква отговорност.Априлското въстание и в частност клането в Батак вече е само историческо събитие и трябва да бъде оценявано като такова, а не да прокарва разделителни линии.

--- End quote ---

Когато цитирате МакГахан....ми става просто смешно.ще ме попитате защо?
1.Човека е женен  за руска княгиня и вербуван от Русия
2.Изцяло работи за интересите на Русия.Как ще кажете?
3.Ами за да покаже че, броят на убитите във Батак е много..... тоест повече от 5 000 ...той описва своите записки много съмнително ;D  Посочва че във всеки  български дом са живеели 25-39 човека.Защо избягва до това...защото всеки знае и може да брои количеството къщи във Батак и да разбере че са около 400.
4.Тоест за да останат 2000 живи от населението на Батак и да покажат че,са убити 5000 излиза че всяка къща има повече от 25 човека...тоест селото е 7000-9000
5.Според вас това възможно ли е ?
6.Тогава, къде са тези огромни къщи за по 39 човека.Това е цел пансион бе хора?Смешно е !!!!!
7.А и това не показва ли че така нареченото "робство" май не е никаво робство.
8.Защото за да изхраниш такава "чиляд" ....трябва да имаш много ниви и стотици овце и крави.Значи огромни къщи изобилие от деца и добитък.....това оборва веднъж за винаги сентенцията че, е имало некакво си робство.
9.Нека сега да изчислим 400 къщи х 7 (двама родители и 5 деца) човека прави  ...прави 2 800
10.Колко казват че са останали във селото.... около 2000 души .Тогава реалната бройка на убитите са 800 души .....не като се твърдеше че,са били  5000-9000.
11.Освен това защо не се споменава  и набезите на БАТАШКИТЕ комитаджии във турски и помашки села и колко души са убити.Това продължило цели три години.
12.Нека да погледнем по обстойно на нещата и ....ще разберете че всичко е организирано по отрано и по отпреди именно от Руската страна
13.Има снимки на руския консол  във Пловдив сниман със Баташките комитаджии.А и много секретни документи и телеграми .
14.Имнно ръководителите на Баташките комитаджии ,още вечерта знаейки за нападението на Помаците над село Батак избягват със семействата си.
15.Помашките чети не искат да има клане и те настояват да се предадат тези които са нападнали техните семейства и села и са убивали и безчинствали.
16.Организаторите на комитаджиите организирват народа за отпор катот скриват исканията на помаците ....а самите те избягват от поелсражението.Целта е да се предизвика кръвопролитие и да дадат на Русия да идва да спасява славяните.Това е ....ще продължа после сега излизам на работа.

Nashenec:
Predi sabitiata v Batak , balkanskite komitajii, finansirani ot Ruskata imperia sa pravili neprekasnato teroristi4ni aktove sreshtu mirnoto mislumansko naselenie - Pomaci,Torbeshi,Goranci i Bosnenci.
Podlojeno na  neprekasnat tormoz  tova naselenie e bilo izostaveno daje i ot Osmanskata vlast poradi fakta 4e po tova vreme osmanskata imperia e bila v neprekasnati voini ot vsqkade.
Glupavo e da vzimame naseriozno tova koeto go ima v Balgarskata istoria .Ta tova e 4ista proba propagandna mashinaria chiito kraina cel e pretopqvane na pomacite.
No trqbva da imame i v predvid i drugo.Nai vajnite isto4nici za informacia otnosno tezi sabitia trqbva prioritetno da badat razkazite na starite nashi diadovci i babi.
Vajen izto4nik za dostovernost e i sashto taka istoriite na Bosnija, Makedonia i Garcia.Prosto se razrovete v neta i shte lasnat neshtata.
Turcia sashto sahranqva informaciata.Zashtoto tam ima mnogo naslednici na bejancite ot vremeto na tezi sabitia i tam vsi4ko e dokumentirano i sahraneno.
No pak povtraiam , informacia koqto da bade predlojena ot racete na pomaci!
Az imam pitane kam turskata darjava - Zashto v internet se podhvarlqt samo arhivi svarzani s priemaneto na  islqma ot narodi naselqvashti balkanite predi okolo 300 godini?
Zashto za poreden pat istoriata na  pomacite, gorancite i torbeshite se ostavq  v racete na vazroditelite, VMRO, ataka i tellevizia "skat"?Neka vsi4ki balkanski darjavi da razberat edin pat zavinagi 4e nie imame avtorsko pravo varhu sadbata si i istoriata si.Kraino vreme e tikvite na lajeistoricite da uzereiat i da ni premat takiva kakvito sme , kato 4ast ot balkanite i balkanskata istoria i dori faktor.
Ako tova ne stane , shte se davime vav sobstvenia si sos, i tuka ima oshte mnogo da ni podhvarlqt onezi pora4kovi kartini na polskia hudojnik i platenia agent na Ruskata imperia togava - Makgahan...
Propagandata satanizira do dupka pomashkoto naselenie prez onezi godini i do den dneshen.
Tova se pravi celenaso4eno za da se opravdae ili omalovaji genocida sreshtu Pomacite prez 1912 g.
I zasega tazi strategia raboti uspeshno.

Nazmi:
V osnovniq zamisal na Temata pusnata ot Onder beshe da se vidi pomashkoto uchastie v Batak, eto citat ot spomena na Ivan Vazov....  " Във Помашко село,не знам кое бе мен ме запряха....".Izstrih postinga mi zashtoto ne me razbraha! V internet prostranstvoto ima kolkoto shtete videomateriali i v YouTube,vbox7,yahoo,v uniklopediq,v enciklopediq britanika.....Az iskam da razbera za pomashkoto uchastie ili sybitiq.Ot Rodopite sym izrastnal i znam edno- pomak v Batak ne moje da jivee,ima omraza.Imah priqtel poznat deto ucheshe tam sredno gorsko uchilishte  v Batak i kak se e prikrival da ne go razberat che e pomak.Dokolkoto  znam i pisah ima pomashko uchastie ot s.Barutin na ime Ahmet barutinliqta.Neka koito znae pishe za drugi pomaci uchavctvali i svurzani s Batashkite subitiq!

ulu_bey:
Zdraveite.Batak ili Gazza edno i sa6to li e?spored vas dragi bratq pomatsi .Batak realno ili ne znam kakto se govori v stihotvorenieto na vazovit  van4o mai ne e savsem taka ami obratno i samo 4e se spomenava  na edno mqsto za pomatsite  Önder bey re6i tova da go poblikuva  bez  da se zamisli tova li e      (;;istinata;;)    za Batak vqrva li  vi se 4e osmanliqta be6e nasilnik ?nazor ubost nestava stara mejdunarodna dumi4ka taka 4e sega v tako vreme kogato v ivitsata Gazza bivat ubivani vseki den stotitsi nevinni hora ot Evreite vmesto vsi4ki mislumani da badat v edno Önder ti bratle vkarva6 takiva temi 4e ne da ima bratstvo mejdu mislumani  hristiqni i evrei ami v oganqt hvarlq6 benzin ot nai silniqt

Nazmi:

--- Quote from: teo on January 17, 2009, 14:28 ---Когато цитирате МакГахан....ми става просто смешно.ще ме попитате защо?
1.Човека е женен  за руска княгиня и вербуван от Русия
2.Изцяло работи за интересите на Русия.Как ще кажете?
3.Ами за да покаже че, броят на убитите във Батак е много..... тоест повече от 5 000 ...той описва своите записки много съмнително ;D  Посочва че във всеки  български дом са живеели 25-39 човека.Защо избягва до това...защото всеки знае и може да брои количеството къщи във Батак и да разбере че са около 400.
4.Тоест за да останат 2000 живи от населението на Батак и да покажат че,са убити 5000 излиза че всяка къща има повече от 25 човека...тоест селото е 7000-9000
5.Според вас това възможно ли е ?
6.Тогава, къде са тези огромни къщи за по 39 човека.Това е цел пансион бе хора?Смешно е !!!!!
7.А и това не показва ли че така нареченото "робство" май не е никаво робство.
8.Защото за да изхраниш такава "чиляд" ....трябва да имаш много ниви и стотици овце и крави.Значи огромни къщи изобилие от деца и добитък.....това оборва веднъж за винаги сентенцията че, е имало некакво си робство.
9.Нека сега да изчислим 400 къщи х 7 (двама родители и 5 деца) човека прави  ...прави 2 800
10.Колко казват че са останали във селото.... около 2000 души .Тогава реалната бройка на убитите са 800 души .....не като се твърдеше че,са били  5000-9000.
11.Освен това защо не се споменава  и набезите на БАТАШКИТЕ комитаджии във турски и помашки села и колко души са убити.Това продължило цели три години.
12.Нека да погледнем по обстойно на нещата и ....ще разберете че всичко е организирано по отрано и по отпреди именно от Руската страна
13.Има снимки на руския консол  във Пловдив сниман със Баташките комитаджии.А и много секретни документи и телеграми .
14.Имнно ръководителите на Баташките комитаджии ,още вечерта знаейки за нападението на Помаците над село Батак избягват със семействата си.
15.Помашките чети не искат да има клане и те настояват да се предадат тези които са нападнали техните семейства и села и са убивали и безчинствали.
16.Организаторите на комитаджиите организирват народа за отпор катот скриват исканията на помаците ....а самите те избягват от поелсражението.Целта е да се предизвика кръвопролитие и да дадат на Русия да идва да спасява славяните.Това е ....ще продължа после сега излизам на работа.

--- End quote ---
  ulu_bey,vij t.14.15.16 ot postinga na Teo ima  mnogo istina v tova.Temata  ne e za da se predizvika vrajda a da se vidi pomacite kyde sme bili togava.I e vidno,che pomacite ot sysednite sela ne sa napadali a tehnite dejstviq sa otgovor na klanetata i myst,pomacite togava im pisva i se organizirat i navlizat na chasti v Batak! Popitajte po stari hora v sysednite sela okolo Batak,te znaqt mnogo...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version