Български > Дискусии

Възродителният процес - Горчиви Спомени !

<< < (59/172) > >>

Hat:

--- Quote from: Hadj on February 16, 2010, 12:11 ---  Съмнявах се че балканджията говори  измишльотини ,ама кото прочетох  какво е написал за 1912-13  г.-как турците са клали помаци се убедих че човека си говори пълни глупости.Гчедам и невярвам да очите си.Този човек ще започне да ни внушава да се съмнямаме в спомените които са ни оставили нашите деди.Дали пък аз не съм сънувал че съм от Срадните Родопи  и   това което съм зъписал от чичето на баща ми /свидетел на събитията/ не е истина?Дали не е вярно че по-голяма част от помаците са приютени в Турция за да се спасят от издевателства и покръствания?Явно е вдъхновен от онези които винаги са говорили вместо нас.

--- End quote ---
Ако беше само той с мед да го намажеш.Колко са много тези,които говорят вместо нас дори и тук в сайта не искам и да мисля,става ми мьчно от факта,че това са добре обучени хора и много от четящите,като гости сайта помаци ще си правят погрешни изводи относно  произхода,житието и битието на помаците.Има много хора сега проглеждащи на които не им трябва много,за да преминат на отсрещният бряг.

isa71:

--- Quote from: Пламен Пасков on February 16, 2010, 12:23 ---
И България всъщност не ги е гонила. Най-малкото, защото нямаше сметка от това.
Гонеха ги емисарите (чуждите, ако не знаете), спекулирайки с политическата обида от преди 5 години.
България само отвори границите.
Тука не си прав.[/color]
тука абсолютно бъркаш,идваха милиционерите даваха червените паспорти и казваха-за 2часа да се напусне страната.аз съм свидетел на това

--- End quote ---

Пламен Пасков:

--- Quote from: isa71 on February 16, 2010, 13:13 ---тука абсолютно бъркаш.89 год. месец-май ,идваха милиционерите по къщите ,даваха червените паспорти и казваха-за ,,2 часа да си напуснал страната,,
аз лично съм свидетел на това.
--- End quote ---
Това къде точно се е случвало?
Явно нещата са ставали по различен сценарий в различните краища на страната. Особенно, ако е имало някакви местни политически натегачи, които са се правили на много активни и верни на БКП.
На мен са ми разказвали за Средните Южни Родопи, че хората не са искали, но са ги заплашвали да си тръгват, и са търсили помощта на граничари и други военни. Знам, че звучи невероятно, но лично аз на този конкретен човек му вярвам.

isa71:
у нас пасков ,в хасково ,със един мои приятел,и със дядо ми
и със много комшии и приятели

Ghost:

--- Quote ---Колко са много тези,които говорят вместо нас дори и тук в сайта не искам и да мисля,става ми мьчно от факта,че това са добре обучени хора и много от четящите,като гости сайта помаци ще си правят погрешни изводи относно  произхода,житието и битието на помаците.Има много хора сега проглеждащи на които не им трябва много,за да преминат на отсрещният бряг
--- End quote ---

Много точна диагноза. И това са най-често агенти, които са внедрени тук за да сплашват помаците относно техния произход и минало. Това са същите онзи възродители, те ни вадят арабски произход, кръвно сближаване с турците, ненавист към България и това само да се внушава на младите помаци, че те не са българи и че нямат право да имат претенции към държавата България. Всичко това се прави с цел помаците пак да сме под натиск и да не можем да си покажем носовете в обществото. Този сайт е прекрасно потвърждение.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version