Български > Дискусии

Възродителният процес - Горчиви Спомени !

<< < (126/172) > >>

ibrahim65:
Rasate-Хасан разбрах двубой е нямало ппросто испускаш пара от гъзъ, вдигаш прах.
На кадрите ще се радваш в това съм сигорен така се радваха и в Ираел когато хвърляха фосфорните бомби ти си това.
Но аз ще плача разликата е голяма господин копи-мопи-тропи.

Rasate:

--- Quote from: ibrahim65 on May 06, 2012, 15:55 ---Rasate-Хасан разбрах двубой е нямало ппросто испускаш пара от гъзъ, вдигаш прах.
На кадрите ще се радваш в това съм сигорен така се радваха и в Ираел когато хвърляха фосфорните бомби ти си това.
Но аз ще плача разликата е голяма господин копи-мопи-тропи.

--- End quote ---

С Метката сме кръстосвали много пъти саби и на много места в нета по различни теми,някъде сме били и на едно мнение. ;D ;D

А до арабската теза-по търси в този. ;D

Видях,че продължаваш да бълваш глупости.

Първо Метката не бил поддръжник на арабската теза:

--- Quote from: ibrahim65 on May 04, 2012, 21:53 ---Инфо:
Мехмед Боюкли-Метката- наш съфорумник не пише вече тук.Радетел на теорията за арабският произход на помаците-тотално оспорена от мен.
Пише тук: http://kornitsa.com/forum/index.php

Rasate ти са си побъркал на теп не ти казвам че си националист ти си откачалка, просто си издънка, как е възможно да плямпаш толкова слама, абе кой си ти бе тъпаян с тъпаня му със какво си го опровергал.
Ти кой си Метката кой е но да си ти кажа и аз съм обиден на него че не пише тук намерихте празен мегдана, свъртяха се от кол и въже.
Това си го сложи на проветриво място че ще ти е нужно. Метката винаги е казвал че не сме АРАПИ или ТУРЦИ като ВАС,а сме местно население много по блиско до гораните и бошняците.
Но ти ако не му се ИЗВИНИШ или ОПРОВЕРГАЕШ за мен ще си останеш една част на колата кадето се дава гъз.

А да вметна аз съм един от участниците в тези събития и работя върху проект да създам музей изложба както в Батак за тези събития искам да наема стая във четалището ако не стане там ще купя къща но ще покажа на света що за стока сте.

--- End quote ---

Светлина ти показа от друг форум,че е.

Сега пишеш ,че не сме спорили по тази теза.Айде престани да извърташ.Бъди мъж и си признай,че грешиш.

Поздрави

Rasate:

--- Quote from: KaraIbrahim on May 05, 2012, 00:01 ---   Браво,Расате!Ще не ще,човек си издава природата.Твоята явно е свързана по някакъв начин с комунетата,донесли толкова нещастия на България и на народа и.Друга причина да цитираш разни секретари и комунистически разузнавачи-пропагандатори не виждам.И всички тези лъжи се пишат при толкова много живи свидетели!Това комунистите срам нямат!А ние ще си чакаче възродителния процес да бъде вкаран в учебния материал по история...

Също така очаквам да приведеш доказателства,че Метката е "радетел"  на теорията за арабския произход на помаците.Ако не успееш да намериш такива,то не е зле да си признаеш публично,че си сгрешил.За да не превръщаме форума в махленски клюканик от тип "как'Сийка".

--- End quote ---

Не съм Караибрехиме- семейството от страна на майка ми бе дангосано като фашисти,макар никога да не са били.Просто заможно интелектуално семейство-учили в Европа.
Аз не съм пряк свидетел на горещите следи на възродителният процес и като такъв съм длъжен да взема под внимание всички материали по него-т.е. да разгледам рационално и написаното и от двете страни.Да премисля и да оценя прочетеното.

Изводите,които съм направил са написани тук!!

До Метката-не вярвах,че ще напишеш това-мисля,че и ти тогава бе във форума-кога спорехме и по тази тема.

Мога да кажа,че сме спорили по много тези и тази е една от тях.Какво толкова е станало та да изпадате в истерия.Хе мога да кажа,че сме спорили и по тракийската.
 ;D  ;D ;D ;D ;D ;D И за това ли ще изтериясате?!

И като Ибрахимчо всички истерично ще започнете да нарушавате добрия тон с лични обидни нападки.Съжалявам,но възпитанието не ми позволява да се принизя за да му отговоря.

Е имаш своето опровержение дадено от Светлина от друг форум.

Виж това:
http://bulgaria1989.wordpress.com/2010/03/29/pom65/

Поздрави

П-с.
Книгите ги има на пазара,ако искаш купи ги и ги прочети-виж и другата гледна точка:
http://www.mobilis.bg/articles/view/45700
http://www.helikon.bg/books/290/123929_zaplahata-nastapva.-zapiski-na-kontrarazuznavach-po-turska-liniia.html

ibrahim65:
Защо не ме пробваш дали съм мъж има си начин, по всяко и едно време съм готов.

Глупостите ги започна пръв ти искаше да се искараш герой, но не стана седна си на вълнясалият.
Ако метката е тук ти ще изчезнеш, в това съм сигорен, защото по негово време бяхте нями.
Плямпаш за ниво и тон, кардешим, след като си тук на гости, ще си гостенин, и ще си знаеш мястото.
Никога не привишавай правата си да говориш зад гърба на тези който липсват и са допринесли нещо за развитието на този сайт.

Сега по сериозно това което прочетох разбрах едно че.....

Това е "доказателство" показва доказателства че - Първо помаците не сме българи. Второ - че има доста "българи" с арабски произход : "Вземи например днешна София. ПО цялото протежение на улица "Пиротска" живеят араби. Голяма част от тях са женени за българки, ясно че че техните деца имат и арабски произход. Там даже вече се оформя нещо като арабски квартал. Всъщност за балканската народопсихология, особено за православието бих могъл да кажа че от тогава до днес дори - всички мюсюлмани на балканите са турци.Това може да го видиш в переодичните издания на български език по време на Османската империя, когато е започнало Българското Възраждане. И сега да ти кажа аз за какъв се самоопределям. Аз съм роден в България и поради това съм български гражданин, но нямам български произход, в смисъла който влагаха и влагат днешните възродители. Никой от предците ми, никога не е казвал че сме наследници на българи."

Расате освен клеветник , ти  си заблуден манипулатор и........да не почвам пак.
Едно семейство в Брезница, дори и с арабски произход не прави помаците с арабски произход.  >:(

Rasate:

--- Quote from: ibrahim65 on May 06, 2012, 17:50 ---Защо не ме пробваш дали съм мъж има си начин, по всяко и едно време съм готов.

Глупостите ги започна пръв ти искаше да се искараш герой, но не стана седна си на вълнясалият.
Ако метката е тук ти ще изчезнеш, в това съм сигорен, защото по негово време бяхте нями.
Плямпаш за ниво и тон, кардешим, след като си тук на гости, ще си гостенин, и ще си знаеш мястото.
Никога не привишавай правата си да говориш зад гърба на тези който липсват и са допринесли нещо за развитието на този сайт.

Сега по сериозно това което прочетох разбрах едно че.....

Това е "доказателство" показва доказателства че - Първо помаците не сме българи. Второ - че има доста "българи" с арабски произход : "Вземи например днешна София. ПО цялото протежение на улица "Пиротска" живеят араби. Голяма част от тях са женени за българки, ясно че че техните деца имат и арабски произход. Там даже вече се оформя нещо като арабски квартал. Всъщност за балканската народопсихология, особено за православието бих могъл да кажа че от тогава до днес дори - всички мюсюлмани на балканите са турци.Това може да го видиш в переодичните издания на български език по време на Османската империя, когато е започнало Българското Възраждане. И сега да ти кажа аз за какъв се самоопределям. Аз съм роден в България и поради това съм български гражданин, но нямам български произход, в смисъла който влагаха и влагат днешните възродители. Никой от предците ми, никога не е казвал че сме наследници на българи."

Расате освен клеветник , ти  си заблуден манипулатор и........да не почвам пак.
Едно семейство в Брезница, дори и с арабски произход не прави помаците с арабски произход.  >:(

--- End quote ---

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Глупости-никога не сме били неми.Айде поразрови се в сайта и по прочети,колко сме били неми.

А до арабите-за разлика от Метката има редица познания по генетика-особено по отношение на популационната.С оглед на доминатността на гените,които ги носят арабите -един арабин е достатъчен да промени облика на цяло село.Т.е. антропологичният вид на помаците в Родопите отрича наличието на каквито и да е арабски гени в тях.Всички помаци в Родопите принадлежат към Динарският тип европоидна под расова група.За разлика от тях тези в Балкана принадлежат към Понтийският тип европоидна под расова група.Помаците и от двата типа европоидни подрасови групи не се различават от християнското население в областите ,където живеят.Т.е. съвсем очевидно е,че принадлежат към един етнос.
Каквито и предположения да изказват псевдоучени от типът на Мехмед Боюкли,то те нямат научна обосновка и не мога да ги приема за достоверни.

Не само генетиката и антропологията защитават българският характер на помаците,но това правят лингвистиката и историческите документи,като Османският архив например.

Затова за да спря продължаващата безсмислена дискусия мисля докато не се започне конструктивен диалог да спря да ти отговарям

Поздрави

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version