Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (37/161) > >>

Hat:

--- Quote from: Shumarov on November 22, 2009, 17:03 ---Поздравления за този клип, suleiman94!
Допускам, че този клип ще предизвика негодуването на много отричащи устната традиция наши съфорумници!Но е хубаво да се знае, че има хипотеза за наличието на помаци в Родопите преди идването на Османската империя по тези земи! И, ако се окаже истина, то отпада митът, че помаците сме насилствено ислямизирани(потурчени) българи! Отпадането на този мит нито ме радва, нито ме разочарова-натъжава ме факта, че е бил измислен мит за да бъдем малтретирани и за да бъдем асимилирани, като етнос!
Факта, че има млади хора, като тебе suleiman94, ме радва, защото истината се търси и ще се узнае от поколенията!
Разбира се, намирането на този камък ще е невъзможно,според мене, защото другарите сигурно са го строшили на прах, за да не излезне истината наяве! Не ни остава нищо друго, освен да се доверим на добронамереността на този чичко!

--- End quote ---
Наличието на помаци в Родопите преди идването на Османската империя отдавна не е хипотеза а Факт доказан от много изследователи от Турция и Германия.Точно тези помаци изповядващи исляма,като религия помагат на настьпващата османска войска,това е и една от причините помаците да са много уважавани  и ценени в Турция и до ден днешен.Разбира се има и други сьществени причини,които се оценяват високо от турците.Факта че не сме ислямизирани насилствено а доброволно сме приели исляма от емисари от арабските страни сьм го приел отдавна и от тогава сьм в мир сьс себе си и с околните.От този момент насетне непрекьснато сьм разяснявал и убеждавал по младите,че те само могат да се гордеят с произхода си без да има от какво да се срамуват в това отношение.Хора като сюлейман са гордост за нашият сайт за нашият втори дом.

abc:
Вероятно става въпрос за турци в Турция и турски емигранти в Германия. Надали други биха се ангажирали с подобна версия.

Няма как да се каже от мюсюлманин н-то поколение, че исляма му е наложен насилствено. Все пак исляма е доброта :)
А за онези ислямизирани бъргари, които е явно, че ги има, така и никой не спомена къде са, как са, как са се устроили ;)

Subeyi Kurt:
Ne moje da si musulmanin ako uprajnyavaş sila vırhu nyakogo v imeto na İslama zashtoto v Sveşteniya Koran tova se podçertalo mnogo yasno. Nikoy musulmanin ne bi poel takıv risk, da naruşava Korana. Neka se ima vpredvid çe v minaloto Korana se e spazval mnogo striktno. Ne e imalo i segaşniya negativizam pri hristiyanite v Bg. Neka si pripomnim çe pırvite türki prieli İslama sa Kazanskite bulgari.( 10 vek) Neka sışto si pripomnim çe mnogo bulgari sa prieli İslama pri sreştata im s Osmanliite. Ne sa malko i popovete podali molba do şeyhulislama za da stanat musulmani po sobstvenite ubejdeniya.
Sna na İvan Şişman ( Aleksandır) sışto prie İslama dobrovolno. Ne sa malko po Evropa i USA nauçnite rabotnici koito dobrovolno sa prieli İslama.
Çeteş Korana i sam si izbiraş. Tam e podçertano çe tova e poslednoto poslanie kım cyaloto çoveçestvo. V Bibliyata na Barnabas i drugi sa izrazeni dumiti na Hz.isus (İsa) çe ''şte doyde drug poslannik koyto şte vi uvedomi. Ako az sega vi uvedomya şte ima hora koito şte me razberat pogreşno.''
Hz. Muhammed S.A.S. e posledniya prorok dokato vıv vsiçki monoteistiçni religii i filosofii kato konfuçioizma se spomenava za idvaneto na spasitel.

Kaplan:
Аз също съм убеден, че разказът ще предизвика негодуване от много форумници тук и ще търсят  поводи да отрекът казаното от човека от Мадан, но това не мисля, че трябва по някакъв начин да ни притеснява.ТОВА Е ИСТИНАТА! Аз със сигурност знам какъв съм и дано всички да разберат.
 Както казах по-горе същите открития са направени и в моя край, само че историческите плочи са изчезнали безследно.И това което най-много ме притеснява е, че има вероятнос да са унищожени не от другарите, а от наши братя помаци!!! -дано виждате всички до къде може да се промие мозъка на един човек, до там че да не вижда как е навредил на своя народ!!

abc:
Не е негодумание Сюлеймане. Не става въпрос за този разказ.

Субиги, именно за това иде реч. Никой няма да повярва, че при налагането на православието, католицизма или исляма не е играла често голямата гьостерица. Но именно отричането на свещенните книги на насилието при разпространението от една страна и човешката глупост от друга НАЛАГА да бъде пропагандирано НЕнасилие при този процес. Разбира се ще кажете, че не е вярно. Но това не е вярно.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version