Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (56/161) > >>

Националист:
Гедже, доказателствата са налице - липсата на доказателства за съществуването на исляма преди стъпването на османските турци на балканския полуостров. Ще ти кажа и моето мнение относно, твоите приятели мюсюлмани - аз ги подкрепям: в днешни времена да бъдеш религиозен означава да се лишиш от живота на 21ви век. Без значение каква е религията. Аз вярвам в Господ, без значение как вие го наричате, аз постя, когато не се чувствам добре и съм понапълнял, а не когато пише в Библията. Всяка религия учи на нещо добро, но има и неща, които са отживелици, пример - многоженството. Практика при арабите в 5,6 и 7ми век, днес то е нещо, което предизвиква смях. Господ не би те съдил за това, че имаш пари, а не си вземеш 2ра жена. В тези времена на високо развити технологии, е много трудно да спазваш законите на някоя религия, вместо да си живееш спокойно живота. Все пак, без да си съгласен с мен за произхода си, поне се радвам, че си съгласен, че езикът, на който говорим е български, а не както някой тук ми беше казал - помашки.

Тоска, според мен няма нужда да ставаш християнин за да станеш българин, за мен ти си  :). Но нека приемем твоята гледна точка, и да кажем, че съществува помашки народ. Аз питам, след като ако утре приема исляма ставам българин-мюсюлманин, а не помак, то тогава, когато един помак приеме християнството какъв става помак-християнин  ;D ;D или българин? 100% има такива хора, какви са те според теб?  :)

Kaplan:
Националист, родителите ти 1000 % не са помаци, т.е. 1000 %, че каквото и да направиш няма да станеш - помак  :)

gece yolcusu:
Търсиш доказателства - ти самия не даваш такива.
Въпроса е стар, защото страниците където го бяхме започнали изчезнаха.

--- Quote from: Пламен Пасков on February 17, 2010, 17:05 ---Връщаме се към стар въпрос: кои точно територии имате предвид като "помашко население"?
Родопите? Долината на Места? Ловешко-тетевенските балкани?

--- End quote ---

Как кои територий - не е ли ясно кои села са помашки и къде са?Ако ти самия не знаеш, къде се намират, на каква основа тогава излагаш тезите си.

--- Quote from: Пламен Пасков on February 17, 2010, 17:05 ---Има, но какво доказва това, освен ислямизация на част от населението?

--- End quote ---

По твоята а и по друга логика, в село, примерно от 500 жители, половината ще бъдат ислямизирани, другите ще ги оставят за следващия път.От две съседни села, едното цялото ще го ислямизират, другото на 3 км.от него, което е и без един мюсюлманин дори - османците ще оставят непокътнато.

--- Quote from: Пламен Пасков on February 17, 2010, 17:05 ---Като смятате, че е имало, къде е резултатът от предполагаемата им дейност?
Хроники, археологии, документи?
Емисари е имало там, където някой ги е оставял да са такива и да се занимават с тази дейност.
А границите на България са се охранявали свирепо: граничар, който пусне нарушител, е плащал не само с живота си, но и със семейството си.
За това е показателен следният пример: Около 978 г. двамата синове на цар Петър - Борис и Роман, които са пленени от византийците при превземането на Преслав през 971 г., се завръщат в България. При границата Борис е убит от стрела на български граничар, който е заблуден от византийските му дрехи.

--- End quote ---

Ами дайте и вие хроники за покръстването на това население, защо само търсите.
А тези граничари, сигурно са имали и радари -то в днешно време Берлинската стена минаваха, ти ги разправяш едни.

gece yolcusu:

--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 17:53 ---Гедже, доказателствата са налице - липсата на доказателства за съществуването на исляма преди стъпването на османските турци на балканския полуостров.

--- End quote ---

Липсата на доказателства за нещо - не е доказателство за съществуването на друго нещо.

--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 17:53 --- Ще ти кажа и моето мнение относно, твоите приятели мюсюлмани - аз ги подкрепям: в днешни времена да бъдеш религиозен означава да се лишиш от живота на 21ви век. Без значение каква е религията. Аз вярвам в Господ

--- End quote ---

Отричаш религията, а самият ти казваш, че вярваш в Бог.От самолет си личи, че е тенденциозно.

--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 17:53 --- Практика при арабите в 5,6 и 7ми век, днес то е нещо, което предизвиква смях. Господ не би те съдил за това, че имаш пари, а не си вземеш 2ра жена. В тези времена на високо развити технологии, е много трудно да спазваш законите на някоя религия, вместо да си живееш спокойно живота.

--- End quote ---

Исляма е религия за всички времена.Факта, че многоженството съществува и днес, го доказва.А щом съществува значи има нужда от него.И кой е казал, че си длъжен да се жениш за втора.И след като е трудно да спазваш религия в тези технологични времена, ти защо вярваш в Бог.

--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 17:53 ---Тоска, според мен няма нужда да ставаш християнин за да станеш българин, за мен ти си  :). Но нека приемем твоята гледна точка, и да кажем, че съществува помашки народ. Аз питам, след като ако утре приема исляма ставам българин-мюсюлманин, а не помак, то тогава, когато един помак приеме християнството какъв става помак-християнин  ;D ;D или българин? 100% има такива хора, какви са те според теб?  :)

--- End quote ---

Когато помак приеме християнството - да, става помак християнин, но след десетилетия едвали последователите ще знаят какви са били.Има 100% такива, да.А внуците на тези от преди десетилетия, преселили се в градовете, едва ли знаят че дедите им са били помаци.Тоест, религиозното сливане е станало причина за заличавани на етническите корени.

deniz7:
Имам един въпрос този сайт на 100% лие помашки? ако има и някой който нее ромак защо той трябва да казва неговата формула и теория за помаците?  и защо трябва дая натяква, какво му пречат тези добри и работливи хора ?стига вече се въртете в един кръг. Пак ще ви повторя мюсюлманите и християните в бг се уважават а  един човек който няма вяра в сърцето на него всеки муе виновен, той и собтвената си майка ще изпцуе. Никой нее вечен, в живота има много други неща  за които трябва да се замислим и разсъждаваме нека бъдем преди всичко хора, а хората са братя. Нека си помогнем, а не да се конфронтираме. Нека админите модераторите забранят такива теми които са създадени само за уяданки кой какав е и защо е такъв и т.н. Поставете теми които ще обединяват, а не разделят и напълно одобрявам което е писано тук от някой влязъл само да си избива комплексите веднага да се трие, а при повторен орит бан завинаги стига с тези амнистии.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version