Български > История

ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ

<< < (21/69) > >>

pomak BG:
Историята ни е такава Българин. А историята не може да се изменя, тя е сабития които някога са се случвали нищо повече. По-масово се заселват павликяните в Родопите, както след въстанието им в Пловдивско (1084 г. - 1086 г.), така и след смъртта на Калоян пред стените на Солун през 1207 г., когато павликяните подпомагали Калоян през 1205 г. да превземе град Пловдив, който бил под византийско управление и сключват с него договор за защита на града от кръстоносците. Но след като последвалото оттегляне на българите от Тракия към Търново, град Пловдив престава да бъде гостоприемен за павликяните и те се смесват с богомилите като се преселват към Родопите в околността на Рупчос (западно от Чепеларе), а други – по течението на река Осъм от Троян към Севлиевско, Свищовско и Белослатинско и към Тетевенско и Луковидско.

Българин:
Г-н Мехмед, и аз смятам, че съм 1/6 куманин, но... Ще ви бъда благодарен, ако ми посочите някой исторически извор за преселението на павликяните от Пловдив към други краища. И още нещо искам да ви питам, аз не съм много образован - Защо тези, които в момента се смятат за павликяни, са католици, а не мюсюлмани, да речем? В Ловешко има ли католици? А , забравих - в Бяла Слатина има, ама те са от Банат, а в Банат са отишли пак от Пловдивско. Объркана история, нали...

Metka:
Husein az imam mnogo vaprosi kam tebe.
Iskam da znam kak sa bili razpolagani grobovete na drevnite koito sa jivali po nashte zemi predi osmancite.
Vizantiici,rimlqni, traki, slavqni,garci makeodnci.
Kak sa bili razpolojeni samite grobove po posokite na sveta i koi ot tezi grupi narodi sa gorqli trupovete i koi ne.
Kak naprimer v saotvetnite obi4ai sa ukrepvali samia grob - s kakvi materiali, naprimer
kamenni plo4i odgore i ot strani tikli.
Tezi osobenosto sa mnogo vajni da znaesh.
Zashtoto Bylgarina ni se podigrava 4e se pravim na Indiana Jouns, no
razkritite anti4ni grobishta po nashte sela ot imanqri govori za takiva specifi4ni razli4ia po koito moje da se opredela saotvetniqt im proizhod.
Drugoto sa namerenite moneti.

Balgarino v Breznitca ima familiq - Bukovqn

Българин:
И г-н Мехмед, още един въпрос имам: Според вас имало ли е въобще българи (не говоря за православни християни) в Родопите от 7 век до 1878 г. или 1912 г.?

Българин:

--- Quote from: Metka on June 05, 2009, 21:21 ---Balgarino v Breznitca ima familiq - Bukovqn

--- End quote ---

Добре, това би трябвало да идва от арменската фамилия Буковян, разбрах...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version