Български > История

ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ

<< < (37/69) > >>

Dilmana:

--- Quote from: Българин on June 11, 2009, 14:39 ---Повечето демократични унитарни държави, вкл. и България, не отричат малцинствата и им дават съответните права.
Примери за тези процеси, за които говоря - колкото щеш - иди с българско име при кмета на някоя малка община в Кърджалийско (да кажем в Джебел) и му кажи, че искаш да инвестираш там и да откриеш 50 работни места. Ще бъде много интересна реакцията.

--- End quote ---

Примерът, който сте ми дал, не ми е ясен. Кметът ли е този, който определя дали аз или вие да си отворим фирма или законът? Аз очите на тукашния кмет не съм видяла, а имам фирма от 2004 година и си работя. Ако в някои места в  България кметът решава дали да имаш фирма според това какво име носиш, нещо май ... Или пък вие ми разказвате врели-некипели?

Dilmana:

--- Quote from: Българин on June 11, 2009, 14:19 ---но по моето скромно мнение в България малцинствата си имат много права. Даже твърде много, ако ги сравняваме с някои други държави в ЕС.
--- End quote ---
И кои по-точно са тия "много права" и "твърде много права"?
Че при цялата ми осведоменост на човек, живеещ в прилична държава като Холандия и имащ представа какво става в милата ми родина (където закачулени дансаджии нахлуха призори в домовете на двама български граждани да търсят престъпници ... без да има наличие на престъпление), нещо не мога да се сетя какви изключителни права имат българските граждани?
Да ги посещават по нощите въоръжени до зъби и закачулени дансаджии?
На това му се казва престъпна злоупотреба с власт и в нормална държава петкосертовци щяха да отговарят за това престъпление!

pomak BG:
Виж Бояне, проблема не беше в твоите родители, а в тебе. Ти чрез тях се изтъкваше, казваше че твоя род били все учени хора, а нашите са били неграмотни балканджии. Нито аз познавам твоите хора нито ти познаваш моите. После аз ти отвърнах, че твоя баща е дрът комунист и затова се е издигнал и станъл даскал нищо повече, докато мойте са се издигнали защото са умственоразвити. После ти се оплака на един от НС и така завърши нашата беседа. Пак ти повтарям аз нямам нищо против теб, бащати, майкати и който и да е било замен вие сте виртуални. Виж отдолу какво съм писал Няма нищо реално на този свят. Думите ми са буквални и преносни, кой както ги разбере.
Сега на въпроса ако богомилите приеха изведнъж исляма щяха твоите хора да го изкарат като "масово помохамеданчване", опазил ни Аллах от такова фитне. Добре е че са го приемали постепенно. За всяко нещо е нужно време. Първо трябва нещото да се проучи за да се приеме. Днес много наши хора са неуверени да станат българи, други го приеха с интосиязъм, трети въобще и не си го помислят. Ето ти един паралел с нашето време.

Metka:

--- Quote from: pomak BG on June 16, 2009, 21:34 ---После ти се оплака на един от НС и така завърши нашата беседа.

--- End quote ---
??? ??? ???

Dobrev:

--- Quote from: Metka on June 16, 2009, 21:39 --- ??? ??? ???

--- End quote ---
Не знаеш ли какво е НС, Метка?
Народното Събрание ... Аз и там имам връзки, ти какво знаеш ... Да са живи и здрави още 100 години комунистите там, че да държим старите връзки ...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version