Български > История
ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ
KaraIbrahim:
--- Quote from: jordanova on November 04, 2011, 00:27 ---Мнение на историк за значимостта на книгата.
http://www.pravoslavieto.com/inoverie/islam/pomaci_petrov.htm
--- End quote ---
Не искам да го коментирам,не ми се обяснява дълго и пространно за обективността на т.нар. "историци" в България.Повечето са роби на пропагандната машина на великобългарския национализъм и шовинизъм.За онези от края на 19 и началото на 20 век ще добавя и реваншизъм.
Този "историк" отрича покръстването на помаците през 1912 година,събитие доказано и с все още живи свидетели.Оттам нататък няма да коментирам.Гнус ме е!
Rasate:
--- Quote from: Азим on June 08, 2011, 10:13 ---Доколкото аз знам Торбешите в Македония са около 120 хиляди само тербешко население което е в пъти помалкo от това на Помаците в България,съмнявам се че някой знае точния брой на Помаците в България..
--- End quote ---
120 000 на два милиона е около 6%,но аз мисля,че са над 200 000,т.е. около 10-11%-част от торбешите се албанеят,както тук в България помаците се турчеят.
Помаците в България след официалното преброяване се определят на 130 000-2% от нацията,но аз мисля че са около 300 000.Голяма част от тях се пишат турци.Единственият белег по който могат да се определят е посочилите -българин и мюсюлманин в графата за преброяване.Някъде вписали и помак.
Според преброяването Българските турци са около 500 000 души,но аз мисля,че не са повече от 100-150 000-останалото са помаци и цигани,писали се като турци.Нищо не пречи на помаците да помачеят ДПС,но както винаги турците ги управляват.Т.е.помаците гласуват,турци да ги управляват,а после се оплакват,че изкупните цени на тютюна са малки-абре джанам-то тютюна отдавна е в турски ръце.
През 1956 г. помаците са около 300 000 души.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Население_на_България
Поздрави.
botev:
--- Quote from: Rasate on May 06, 2012, 17:58 ---120 000 на два милиона е около 6%,но аз мисля,че са над 200 000,т.е. около 10-11%-част от торбешите се албанеят,както тук в България помаците се турчеят.
--- End quote ---
А пък голобърденци твърдят, че са чисти българи! Два пъти съм ходил и винаги плачат като жидят жив българин! Жалко, че държавата ни ги е изоставила но иде видев ден!
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
--- Quote --- Два пъти съм ходил и винаги плачат като жидят жив българин!
--- End quote ---
;) :) :D
A kato go vidqt umrql sigorno togava 6te se radvat !
zinia:
--- Quote from: KaraIbrahim on November 04, 2011, 11:28 ---
Не искам да го коментирам,не ми се обяснява дълго и пространно за обективността на т.нар. "историци" в България.Повечето са роби на пропагандната машина на великобългарския национализъм и шовинизъм.За онези от края на 19 и началото на 20 век ще добавя и реваншизъм.
Този "историк" отрича покръстването на помаците през 1912 година,събитие доказано и с все още живи свидетели.Оттам нататък няма да коментирам.Гнус ме е!
--- End quote ---
Може да ви е гнус, но това е истината. Тези "историци" и "роби" са изчели де що има извори на латински, гръцки, арабски език, антични и средновековни, специализирали са в балкански и западноевропейски университети, допускат ги в иначе недостъпните библиотеки на Ватикана, признати са от техни чуждестранни колеги. Отнасят се критично към всяко твърдение и ако помаците не бяха част от българите, то тези историци първи щяха да го признаят.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version