Български > Bестник

Турция по пътя към членство в ЕС

<< < (10/283) > >>

Isyankar:

--- Quote from: havallar on April 22, 2009, 14:24 ---Радвам се ,че си отвори очите.Цяла Европа ходи в Турция на курот,защо ?А българия е пълна с строителни паметници и лоши пътища,Защо? Защото не сме в робство;D

--- End quote ---

Какво е "курот" ... Нали искаш да си вадим техническите грешки....Само, че аз ще ти покажа, че ти правиш и граматически от неграмотност.

Isyankar:

--- Quote from: havallar on April 21, 2009, 18:26 --- Затова  и аз като любител географ Ви препоръчвам да копувате български стоки ,като по този начин ще подпомогнете БГ земеделието.Помашките райони бяха производители на екологично чисти зеленчуци,но на някой му хрумна да затрие този отрасъл.Накой има интерес да сме икономически зависими и без поминък.Но това е др тема.И вие кото потребители с копуването на хр.стоки от др държави подпомагахте и поощтрявахте още производството на неекологично чисти  продукти. Затова не копувайте домати и картофи от турция ,а като патриот за какъвто се имате си купете картофи от родопите и домати от др наши райони.

--- End quote ---

Е, господин много грамотни ? Това твоето вече не са технически, а обикн. граматически грешки. Кой се е излъгал да ти даде диплома за основно образование ? Най-жалкото е, че си правиш устата да поправят за технически (а не граматически) грешки други хора.

Тази диплома за 7ми клас, да не си си я "копил" (имам предвид купил) ?

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Isyankar on April 22, 2009, 14:31 ---Направо съм изумен. Не знам дори в България как се излъгват всяка година по 6 млн туристи (при 7.6 млн население и 350 км морски бряг едва), а в Турция ходят представете си 27 млн туристи при 70-80 млн население и няколкохиляди км морски бряг !!! :)

Направо е удивително...На колене падам пред Турция...Защо България малко не може поне да прилича на нея :((((((

Благодарен съм на всички, че ми отворихте очите.

--- End quote ---

--- Quote from: Isyankar on April 22, 2009, 15:08 ---Учил съм в университет 4 дисциплини по статистика, вкл и при най-големите статистици на България, а съм бил и на 2 лекции на директора на Евростат. Въпреки това мисля, че имаш проблем и не можеш да формулираш смислен статистически въпрос, за да го разбера. Съжалявам, ако ми е толкова ниско нивото, но не мога. Бих ти препоръчал малко литература по въпроса, но трябва да вървя - нали помниш, че споменах, че имам градина и не ям турски домати - тя тая градина копане иска :)

--- End quote ---
İsyankyare,zavist, zloba, nenavist, kompleks za malocennost; te tova lıha ot tvoite postingi kogato stane duma za TR ili İslam. Çudya se ta se maya kak şte gradim s takiva kato vas dobır komşilık ta kamu li neşto poveçe. Vmesto da se vızpolzvate ot fakta çe v TR horata ne sa nastroeni otricatelno kım BG i bılgarite ti postoyanno se staraeş da mıtiş vodata bez da seziraş dokıde şte moje da se stigne. Poznavam te i ot drug forum kıdeto beşe otstranen poradi sıştite priçini. Poradi obstoyatelstvoto çe si uçenik az oşte se nadyavam çe şte si vzemeş neobhodimiya urok i şte se dırjiş kato pılnoleten. Vyarvam çe şte uspeeş ako pojelaeş, no pırvo opitay da se otırveş ot prerazsıdıcite si.
koto se bori za çoveşki otnoşeniya mejdu vsiçki narodi v sveta.

shaban:
    За Турция ,членството в ЕС никога не е било приоритет, най малко заради факта ,че Турция  има около 10 милионна емиграция в страните от ЕС,турската икономика е в челната двадесеторка на най развитите икономики в света и се движи на изцяло пазарен принцип,търговското салдо е положително ,тоест износът  на стоки значително превишава вноса,географското положение на Турция предразполага силно развитие на икономиката и е от военностратегическо значение от най високо ниво ,както за югоизточна Европа така и за Близкия Изток.
   Така ,че Турция е достатъчно напреднала за влизане в ЕС , остава само да се пожелае и членството е факт, е някой ще каже - човешките права,но това ще бъде абсолютно неоснователно,защото страната отдавна е решила тези въпроси и теоретично и практично.
   Факта ,че Турция е най добранамерения съсед на България,че е първостепенен стратегически търговски и капиталов партньор на България и т. н може само да ни радва и да пожелаем скорошно влизане,нищо по малко ,може само повече.Достатъчно е да се спомене ,че България от години е с отрицателно външно търговско салдо и че това салдо се нормализира донякъде единствено от търговията с Турция, тоест в търг. баланс между двете страни износът на България за Турция е по голям от вноса.
   Или казано с други думи ,Турция отдавна  е изпълнила условията за влизане в ЕС ,просто досега това  не е било на дневен ред .
    България и всички български граждани ,само може да спечелят от добрите двустранни отношения и от участието на Турция в ЕС, и затова винаги съм се учудвал на мисленето на някои ограничени хора ,които надават вой и са против членството на Турция в ЕС,все едно че са главни разпоредители, ама карай,керванът си върви.   

Isyankar:

--- Quote from: shaban on April 23, 2009, 16:45 ---    За Турция ,членството в ЕС никога не е било приоритет, най малко заради факта ,че Турция  има около 10 милионна емиграция в страните от ЕС,турската икономика е в челната двадесеторка на най развитите икономики в света и се движи на изцяло пазарен принцип,търговското салдо е положително ,тоест износът  на стоки значително превишава вноса,географското положение на Турция предразполага силно развитие на икономиката и е от военностратегическо значение от най високо ниво ,както за югоизточна Европа така и за Близкия Изток.
   Така ,че Турция е достатъчно напреднала за влизане в ЕС , остава само да се пожелае и членството е факт, е някой ще каже - човешките права,но това ще бъде абсолютно неоснователно,защото страната отдавна е решила тези въпроси и теоретично и практично.
   Факта ,че Турция е най добранамерения съсед на България,че е първостепенен стратегически търговски и капиталов партньор на България и т. н може само да ни радва и да пожелаем скорошно влизане,нищо по малко ,може само повече.Достатъчно е да се спомене ,че България от години е с отрицателно външно търговско салдо и че това салдо се нормализира донякъде единствено от търговията с Турция, тоест в търг. баланс между двете страни износът на България за Турция е по голям от вноса.
   Или казано с други думи ,Турция отдавна  е изпълнила условията за влизане в ЕС ,просто досега това  не е било на дневен ред .
    България и всички български граждани ,само може да спечелят от добрите двустранни отношения и от участието на Турция в ЕС, и затова винаги съм се учудвал на мисленето на някои ограничени хора ,които надават вой и са против членството на Турция в ЕС,все едно че са главни разпоредители, ама карай,керванът си върви.   

--- End quote ---

Shaban,

за абсолютно всичко си прав - за величието на Турция, за добрите двустранни отношения, за дружбата между двата ни народа, само за едно не съм съгласен, че използваш мн.ч. "да и пожелаем да стане член на ЕС" ... :) Не е хубаво един човек да обобщава за националната мнение на една средноголяма ЕС-ка страна като България. Аз например бих искал да пожелая на Турция - точно обратното ... :) Даже доброто и мисля и смятам, че всички са съгласни ... :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version