Türkçe > Güncel
TORBEŞLER(POMAKLAR)KİMLİK SAVAŞINDA.
AlperenKIRIM:
entegrasyon iki farkli fonksiyonun kendi degerlerini kaybetmeden birbiri ile uyum saglamasidir.
daylek:
yooo yoo yoo ben gönüllü asimilasyon=entegrasyon demedim ki Alperen Kırım Entegrasyonun tanımını vermiş zaten burdanda rahatlıkla anlaşılıyor... eğer yaşadığımız entegrasyon olsaydı kendi değerlerimizi kaybetmezdik ancak biz Türkiye'de ki pomaklar kültürümüze ait değerlerin büyük bir kısmını kaybetmişiz. Yani arkadaşlar entegrasyon falan değil düpedüz sadece adımızın Pomak olduğunu biliyoruz. Lütfen kimse alınmasın darılmasın eğer etegre olmuş olsaydık Biz orta asyadan buralara dönüp dolaşıp gelmişiz gibi iddalarda bulunmazdık ki orta asya ile çooook çok kuvvetli bağlarımız olmadığı gün gibi ortadadır. Karıştırmayın kardeşim Türkiye'yi sevmekle, Türkiye vatandaşı olmakla, Türk ırkından olmak bambaşkadır alın size hissiyat tartışması sabahtan beri halet-i ruhiyelerine göre yazan kardeşlerim... :)
bello:
--- Quote from: Toska on May 13, 2009, 12:27 ---Dilek gönüllü asimilasyon = entegrasyondur. Bizimde bahsettiğimiz bu husustur. Fakat bu nasıl entegrasyon ben bunu anlayamıyorum. Düşünüyorum, düşünüyorum ama bir türlü anlayamıyorum ...
--- End quote ---
İlk yazdığını değiştirmeseydin keşke yaşça çok büyük olan pomaklarda okusaydı ??? ???
Asimilasyon kelimesini kabul etmiyorum.
entegrasyona gelirsek bunun sebebi pomak halkının 80lerden itibaren köylerinden, memleketlerinden iş, aş için büyük şehirlere göç etmesidir en canlı örnek benim ailem 1944 yılında hiçbir akrbalarımızın olmadığı br yere göç etmiş. işte bu durum entegre durumunun başlaması gelişmesi böyle oluşmuş.
Bu durum sadece Pomaklara için değil tüm etnik unsurlar için geçerlidir. o anlayamadığım yazıya gelirsek bulgarcam yok pomakların alfabesi kirilmi? ben bulgar değilimki anlayayım...
Тоска:
O bahsettiğin urbanization (sanayileşme) de ayrı bir faktördür ve herkes için geçerlidir. Birkaç şey soruyorum türkiyede pomak şenliği varmı? pomak derneği varmı? pomak kültürü varmı sonuca bak ;) Ha bu arada müteakip seferler söyledim bırak bulgarcayı bizim türkiyede pomakça olarak nitelendirdiğimiz dili bir nebze bile bilseydin yazılanları anlayabilirdin. Slav dilleri arasında uçurummu var sanıyorsun? Kiril öğrenmek çok ama çok kolay ;) Basbayağı gönüllü asimile edilmişsin :) Senin benim suçum yok bu hususta bunun için dil bilmiyene hürmetim var.
daylek:
ya abiiiiiiiiii! lütfen eline bir kalem kağıt al ve bir taslak çıkart şu soracağım soruları cevapla ve ondan sonra bir daha düşüüüüün
1- Pomakça biliyormusun ?
2- Sedenka nedir ?
3- Pullaç nedir ?
4- Pomaklara özgü yemekleri ayda kaç defa yiyorsun, yada en son ne zaman yedin ?
5- Edrellezi ne kadar kutluyorsun, kaç tane mani biliyorsun ?
6- Bana kaç pesna örneği verebilirsin ?
7- Geldiğin yerle bağlantın nedir ?
bunların hepsine cevabın olumsuzsa eğer bal gibi sadece pomak olduğunu biliyorsun, dahası sır olmuştur... bu sadece senin için değil benim için ve başka bir sürü kişi için böyledir.
Allah aşkına ne entegrasyonu yaa! aramızda bilenler vardır evet kabul ama çoğunluk bu durumda dır. Hadi hepsi biliyo diyelim adama soruyom bu konuştuğun dil nedir diyorum Pomakça diyo ama onun için sanki Türkçe konuşmaktan farkı yokmuş gibi bir bilince sahip. ulan ben türkçe konuşuyorum anlamıyorum seni pomak olduğum halde varmı ötesi yaaa bu nasıl entegrasyon hadi biriniz mantıklı bir açıklama yapın! bende haa tamam öyleymiş diyim...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version