Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (57/169) > >>

musov:

--- Quote from: ljskovo on September 18, 2009, 12:46 ---Musov , прочети края на статията, която ми препоръча. И един въпрос - какъв се чувстваш ти "по кръв"?
Isyankar, ей най накрая светлина в тунела. :)

--- End quote ---

На коя от всички. На тази според която да си български гражданин означава да принадлежиш към българската нация или на онези, които си противоречат и показват че определението за нация се препокрива с определението за етнос. Аз нямам намерение да давам определения за двете думи. Лично мое мнение е, че етнос и националност са еднакви понятия, другото е гражданство!!! Мога да ви посъветвам да обърнете внимание на думата нацизъм, чийто корен е нация!!! От там могат да се направят интересни заключения. И още нещо. Всичко това в плод на моя грешка. Нямах немерение да захващам с думата нация, тъй като за мен това е спорен и философски проблем. Моля, придържайте се към темата за помашкият етнос. ТОЧКА

pomak BG:
Неверници според мюсюлманите са тези, коиот асоциират други богове с единия бог, тези които се молят на изображения, огън, тотеми и пр. Които ползват услугите на магьосници и ясновидци и които се водят атеизти. Ако от тези неща се съдържа нещо в християнството, то значи и християните ще да са неверници.

Isyankar:
Според българската правна уредба - етнос и нация са две коренноразлични неща.

Когато попълваме документи в България в графата "националност" - всички пишем "българска". Ако има графа етнос - там можем да отбележим, че сме "цигани" примерно или някакъв друг етнос. Рядко се стига (освен на преброявания на населението или социологически проучвания) някой да се заинтересува от етноса ни (расистко е в крайна сметка донякъде), а камо ли за етнографската ни група.

Тъй, че България е еднонационална, мултиетническа, светска (мултирелигиозна) мултиетнографска държава.

abc:

--- Quote from: pomak BG on September 18, 2009, 12:39 ---Давам акъл на момичето, за да може да не е център на внимание, като мен. Пък и ти като гледам, взе да ме бъркаш с поповете ви от Средноковието. Добре е ама не забравяй, че ние сме мюсюлмани и при нас са липсвали такива клади и такова горене на книги. Точно обратната взимали сме ги и сме ги изучавали и доразвивали. Иначе вие сега от каде щяхте да знаете, за Аристотел, Плотон Сократ за инийските цифри и азиатската медицина. abc да поучиш доста, че иначе гелотина те чака хахаха.

--- End quote ---

Чета постовете на момичето и то в никакъв случай не ми се вижда да няма акъл ;) Напротив.

С поповете няма как да те объркам и ми се ще да не отиваме пак на религиозните теми. Има какво да се каже. Но не тук.

За науката - арабите, повтарям арабите са били сериозен генератор на знания. Те са поставили доста основи. Към индиискити числа, освен притуреното прилагателно не виждам друг принос, но пък никой не е идеален. Никога не съм отричал ролята на арабите. А Аристотел, Плотон и Сократ са дали достатъчно за да ги запомни светът без чужда помощ.

А че има доста да поуча никога не съм отричал. Всичко знаят само глупаците.

--- Quote ---Неверници според мюсюлманите са тези, коиот асоциират други богове с единия бог, тези които се молят на изображения, огън, тотеми и пр. Които ползват услугите на магьосници и ясновидци и които се водят атеизти. Ако от тези неща се съдържа нещо в християнството, то значи и християните ще да са неверници.
--- End quote ---

Може би е така, но кой е казал, че една самовъзпровъгласила се група владее монопола над истината? Която и да била.

pomak BG:
Ами доколкото знам, тези забрани са посочени и в Библията, ама кой ги спазва.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version