Български > Дискусии
Eтнос на помаците
tersid:
--- Quote from: десс on January 15, 2010, 18:01 ---Е па я дай да направиме и графа Шопи,Тракийци и пр,че да видем колко ли има.
--- End quote ---
десс , и ти ли мислиш като демографите , че помаците са етнографско и географско понятие.
EVROPOMAK:
--- Quote from: десс on January 15, 2010, 17:55 ---А както го даваш,то тогава дай да направим османските архиви на гъз папир и да се изтрием с тях:D :D :D
--- End quote ---
Амьи, язье знам, че за такива задни мисли и цели "Болгарите" ползват само папир, а "Турките" ползват само вода! :o
Ако не знаеш, че за тези цели пък, "Помаките" първо ползват папир и след това ползват вода! :o ;D
Кое, според тебе е по приятно, удобно, хигиенично и естетично, май това което се ползва и е измислено и въведено първо от "Помаките"! :D ;D
Айдье, ползвай "Помашкия" патенть със здраве за тези цели, парьи и алтънье нема да ти искам за издадения акъль от сборника-съвети с "Поматски интимньи тайни"! ;D ;)
Metka:
--- Quote from: tersid on January 15, 2010, 17:08 ---Метка , ти ме подсети за нещо много важно за нашето минало ,което винаги го пропускаме в определени теми. Става въпрос за връзката на Балканските война и неуспялото покръстване през 1912.
Както е известно нашето народонаселение винаги е давало редовна и запасна армия за Империята и винаги масово е участвало във всички войни на Империята срещу враговете и.
Тука има една много голяма връзка между покръстването и мобилизацията на помаците тоест ако нашите стари не са били мобилизирани папазите ,едва ли са щели да си развяват патрахилите.Или както казва един от идеолозите напокръстването " Момента беше много сгоден"
Има ли логика , ти как мислиш.
--- End quote ---
Оу, има връзка.
Я айтукана адин път бяф сложил адна слимка ама млого от вас не обърнаа внимание, се едно бяше полало кучато на комшията ;D :D:
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2784.15.html
я и слимката:
Тяя кральови на слимката са взели решение за свормиране на военният съюз на централните сили - на немски: Mittelmächte, Мителмехте, на турски: İttifak Devletleri
ето и как е изглеждала рекламата на този съюз:
Това е аватара ми засега.
Всъщност на тази картина се вижда че сред тези крале са се изтъпанчили и българският цар Фердинанд и османският султан Абдул Хамид.
Именно между тях предполагам е имало договореност за изпращане на помашки шеитьи по араплъка , където са оставили костите си.
Великите сили са знаели за геноцида по време на покръстването ни и макар че са го игнорирали минимално в поръчковата Карнагиева анкета в която е немало кьорав мюсюлманин, бил той помак или турчин.
Може би Радославов е взел решение за връщане на вярата ни и имената ни, след покръстването ни, именно за това като вид стратегия за спечелването ни като доброволци, борци за вярата и като лоялност към Османската империя , която пък е била стратегически съюзник на Централноевропейският съюз.
Тоест първо са ни употребили..
Първо покръстване с огън и меч, после раскандардисване - връщане на старата вяра - исляма и след което пускането ни в Араплъка, в пустинята срещу войските на Антантата..
Hadj:
ЕВРОПОМАК.Много ме кефиш а пък ако кажеш че свириш на китара ще мисля че сам ударил бинго.
pomak BG:
Ако даден човек се самоопределя за тракиец, само защото е живял в централните части на някогашната тракийска държава. То тогава тези които ще се самоопределят като българи трябва да са от териториите на Лудогорието, тъй като там се свормирва и там са и били центровете на някогашния Български хаганат. Направо ме е жал за турците от Лудогорито т.е. потомците на дуло и вокил, същото мога да кажа и за елинизираните тракийци т.е. къракачаните (от турски бягащи по къра т.е. пастируващи) и латинизираните такива власите. И защо с маджурин сте обозначили само славянското население от обл. Тракия, нима при другите е нямало маджарлък (изселване ако не го разбираш). По достойни за това наименование са помаците, които принудително започнали да се изселват от 1877 г.
Още нещо Балканджия и компанийка, трябва да знаете, че смолянските помаци не са 5% дето се определят, като помаци. А дори и да са 5% те пак ще са най-достойните сред нас. Защото имена като молла Садък, хафъз Мурад, Агушевци и пр. винаги са били трън в очите на шувенистите. Няма да посочвам, че благодарение на тези смолянски помаци и турците в България ни презнават за по добри от тях в религиозна гледна точка.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version